Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej - znajomy jedzie do holandii, ma tel w orange i zalezy mu na kontakcie z osobą z polski ktora tez ma w orange, ten moj znajomy ma zwykły starter z kiosku z którego korzysta juz jakis czas, nie tam zadne abonamenty ani mixy. Mam mu sprawdzic jak włączyc roaming w takim przypadku i jakie ceny będą go obowiązywac. Moze ktos pomoc - ?? znam sie na tym jak na grafice :D

Dziekówka.

Buziaki.

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 75,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Niech ta osoba na której mu zależy zadzwoni na *500 i się wszystkiego dowie.

Napisano
  • Autor

chodzi o to czy ten roaming sie odpala za jakas tam kwote na stałe i wtedy sa znizki na połączenia czy przed kazdym połączeniem sie cos płaci - nie powiem jej zeby sobie zadzwoniła na *500 daj spokoj.

Napisano

a czemu nie? to będzie informacja z pierwszej ręki. Po to ten numer jest, żeby ludzie na niego dzwonili. Takie to upokarzające dla obu stron? ;) Daj spokój.

Napisano

Nie bądź okrutny, proponowanie telefonu do BOKu to jest szczyt sadyzmu ;)

Napisano
  • Autor

no ok to jest cennik po włączeniu roamingu tak ? i jak to jest z tym roamingiem? włacza sie tylko raz i jak to zrobic? BOK ale smieszne leru xD

Napisano

Jeżeli nie ma sim-locka, to niech kupi jakąkolwiek kartę holenderską. Będzie miał o wiele taniej. Mój tatuś siedzi teraz w Holandii (jak z resztą sporo Polaków :P ) I z jakiejś holenderskiej sieci dzwoni za ok. 0.25€ za minutę na komórki i 0.10€ na domowy do Polski.

A jak koniecznie chce mieć Orange, to powinien sie zarejestrować na http://www.orange.pl i tam, z konta, uaktywnić sobie roaming itp

Napisano
  • Autor

no dobra a jak ktos nie ma internetu a potrzebuje odpalic roaming w ciagu jednego dnia ? jakis kod ? wtedy ceny sa wg cennika by kozioo tak?

w boku nikt sie nie zgłasza ale juz probowałem :D

Napisano

Na koncie tak czy siak musisz mieć jakąś kasę, która zostanie zarezerwowana na poczet połączeń. W roamingu płaci się również za odebrane połączenia. 2 lata temu było to 15zł. Najlepiej zadzwonić do biura obsługi klienta i wprost zapytać, który z holenderskich operatorów oferuje najtańszy roaming dla Orange.

Tak właśnie zrobiłem 2 lata temu jadąc do Niemiec. Babeczka z BOKu podała mi ceny wszystkich niemieckich operatorów i sama doradziła najtańszego.

Napisano

Hindus, najlepiej isc do Orange i sie wszystko dopytac, oni zaproponuja znizki, ceny itd. Zyjemy w erze kustomizacji uslug.

Napisano
  • Autor

minuta do polski 5pln

sms do polski 2pln

do mnie ktos dzwoni jak jestem w holandii to nie dosc ze on płaci to jeszcze ja 2zł za minute

wszystko to w orange z włączonym roamingiem - ja chyba snie za co to sa ceny?

za 50złotych pogadac idzie 10 minut - chyba dowcip

Napisano

hindus - a co Ty taki niedzisiejszy jesteś? Na tę cenę składa się: cena Twojego operatora + cena połączenia TPsa z danym krajem + kasa dla operatora zagranicznego. Proste. Pewnie, że wszyscy naciągają te koszta do maksimum, ale chyba nie liczyłeś, że kupisz kartę za 50zł i pogadasz godzinę?

Koszt odebrania połączenia też jest oczywisty, w końcu z jakiej racji mas zkorzystać za darmo z sieci operatora zagranicznego?

Napisano

Oj, daleko nam do stanów... za 30$ miałem ładnych kilka godzin rozmów do Polski. U nas jeszcze sami zdziercy. Teraz z ciekawości jeszcze sprawdziłem i za 20$ dostajesz 1334 minuty na rozmowy do Polski, czyli za 60zł ponad 20 godziny połączeń przez Atlantyk. W Polsce to komedia. Przynajmniej jeśli chodzi o komórki.

Napisano

Hindus: to niech kupi karte lokalnego operatora, dzwoni przez Voip, albo niech kombinuje. Moj ojciec do niedawna dzwonil z niemiec z budek za ok 4eurocent za minute ;]

Napisano

Sama się długo zastanawiałam, i jest taki sposób, opróćz połączenia z konsultantem. Mam telefon na kartę. Trzeba zalogowac sie na orange, ze swoim nr telefonu, i kliknac orange on-line , a potem - usługi - i tam pokazane jest czy masz roaming czy nie, a obok jest opcja by go włączyć lub wyłączyć.

:)

Napisano

Roaming na razie jest paskudnie drogi... od 2 do 20 zł.

Ale będzie lepiej :)

Wyjeżdżający ze swego kraju do innego państwa UE Europejczycy odczują redukcję cen roamingu w telefonii komórkowej najpewniej dopiero od września, a nie, jak zapowiadano wcześniej, już od wakacji.

Unijne rozporządzenie w tej sprawie przewiduje następujące pułapy cen detalicznych zwanych "eurotaryfą": 49 eurocentów za minutę dla połączeń wychodzących i 24 eurocentów za rozmowy odebrane (ceny netto, należy doliczyć VAT). W kolejnych latach pułapy mają być dalej obniżane.

Napisano
  • Autor

tak tylko nim to nastąpi...

cos w playu widziałem ze jest ta sama stawka za rozmowy

Napisano
  • Autor

dobra mam inne pytanie ale powiązane - co trzeba zrobic abym mógł puścic strzałke do kogos z pl - będąc za granicą - bo normalnie nie idzie?