Ebor Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Czesc Zrobilem taką oto animacje na podstawie wiersza Tadeusza Różewicza "obcy człowiek" praca semestralna. Ciekawy jestem waszych komentarzy :) załaczam link do str. na samym dole pod obrazkami jest napis otwórz - włączy sie filmik. http://www.ebor3d.com/html/index/Index_do_3D.htm pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Wow... dla mnie przepiękna robota. Dobrze dobrana muzyka, nastrojowy klimat, mocno szwankuje animacja postaci, ale wstawki i przejściówki świetnie zgrane. Troszkę denerwuje zbyt krótki czas wyświetlania poszczególnych fraz wiersza - animacyjka mogłaby być kilkanaście sekund dłuższa. Pozdrawiam Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Całkiem klimatycznie :] miłe dla oka i dodatkowym plusem jest to ze ładnie wyglądają te wszystkie kleksy i inne mazie, myśle ze gdyby ruch byłby hiperealistyczny zakłuciłby tutaj pewną stylizację animacji ręcznej. Fajna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 fajnie tylko przeczytaćtekstu wogóle nie idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 23 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Ciesze się z pozytywnego odbioru animacji:). zgadza sie co do ruchów postaci chociaż JmTm00 fajnie to podsumował :) To ze jest za krótka, za szybko mijają sceny i nie można przeczytać tekstu to dlatego, że niestety termin gonił :)... proponuje przeczytać wiersz i obejrzeć animacje ;) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 super kleksy z klimatem. Fajnie sie oglada.. dynamika duza wiec te postacie az tak nie raza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 Bardzo ładnie zrealizowane, tylko szkoda, że niektóre fragmenty są za krótko na ekranie - nie byłem w stanie przeczytać całego wiersza :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stic3110 Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 dla mnie bomba :) ładnie połączone, ale jednak te napisy za szybkie Rewelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 fajny klimat .. ciekawie zrobione.. szkoda tylko, ze napisy tak szybko znikaja.. Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 mi tez sie podobalo:) muzyka rzeczywiscie pasuje;] edit btw co to za nuta?:) edit2 ok skumalem ze na dole jest podpisane:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 rewelacyjna sprawa! swietna kompozycja, kolorki, klimat, muzyka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaqos Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Bardzo ładne! Chodź za szybko zwrotki sie zmieniaja ale reszta git nawet ten wszechobecny granatowy( nie przepadam za tym kolorem ) mi sie podoba:D Brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Piekna sprawa. az sie wzruszylem;). Moglbys napisac cos wiecej o samej produkcji. Jak to robiles(soft itd.) Jedyny minus to wspomniany juz wczesniej znikajcay za szybko teskt. Ale ogolnie wypas. gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bl0ndynek Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Naprawdę piękna animacja, piękna muzyka i jakiaś taka wisząca melancholia ;) Mam pytanko jakich aplikacji używałeś przy tworzeniu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2007 No to troche komentarzy sie posypało i bardzo fajnie :). Cieszę się że sie podoba.. i zgadzam sie co do szybkości mijania napisów wiersza.. niestety tak zostanie. A używalem 3DSMax, Photoshopa, After Effects i jakieś skanowane malunki akwarelą :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Swietna rzecz. Wlasciwie wszystko mi sie podoba poza dlugoscia, troszke krotkie, choc z drugiej strony moze mogloby byc zbyt monotonne gdyby to bardziej rozciagnac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gd18 Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 pozostałe prace w portfolio też niezłe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Bardzo fajnie to wygląda. Pierwsze skojarzenie to ostatnie reklamy Ery...tylko, że to jest fajniejsze :D Fajnie wyszło Rozumiem, że animacja tych "Rozprysków" czy czegos tam i reszty to AE? ;) Pozdro+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_new_B Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 fajne,ładne, nastrojowe. "Ładne ale za krótkie" to jedna z lepszych recenzji jakie może otrzymać film/animacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_saskybody Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 !! S U P E R !! Cholera , takie 3D w 2D :D Jeszcze raz 'congrats' i oby do przodu. oczywiscie niebyłbym tez sobą gdybym nie napisał: Zrób videotutorial całego procesu powstawania a ja będe pierwszym jego kupcem :). A jesli nie to chociaz bys opisał proces cos w stylu "making of". pozdrawiam Marcin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flashmaster Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 Przepiękna praca... Bardzo mi sie podoba, świetnie dobrana melodia oraz kolorystyka jakie wrażenie zrobiło na wykładowcy? ciekawi mnie jak to wszystko zrobiłeś fajnie by było jakbyś wrzucił screeny z viewpointa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madison Napisano 7 Lipiec 2007 Share Napisano 7 Lipiec 2007 Udana praca, ciekawe i klimatyczne dla tego rodzaju filmiku. Skąd jest muzyka??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 7 Lipiec 2007 Share Napisano 7 Lipiec 2007 Skąd jest muzyka??? Masz tam napisane: The Cinematic Orchestra - That Home Jak dla mnie za krotkie i jakos tak sie ucina na koniec. Moglo by sie innaczej zakonczyc. Zrob making of :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 9 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2007 witam Ciesze sie ze sie podoba najogólniej. Wiadomo można sie przyczepić do wielu rzeczy tam ale.. ;) Making of hmm w zasadzie nie ma tu jakiejś dużej filozofii w tym. To tylko After Effects, Photoshop i 3DS Max. Kleksy rozpryski to AE zapisane jako animacja i nałożone na plane w 3D z ustawieniem odpowiedniego czasu włączenia sie. Render czarno-biały a w AE ustawione kilka warstw, które sie wzajemnie (w różny sposób przenikają). Całość skladala sie z około 7 scen. moze uda mi sie przygotować jakiś materiał co i jak ;) P.S. dzięki za komentarz odnośnie innych prac gd18 :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 sorki że odkopuje ale dawno mnie nie było a szkoda nie skomentować takiej pracki duzo juz napisano wiec powiem że great job! zasłużony froncik, pozdro i gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 baaardzo fajne:D gratulacje:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi