Napisano 23 Czerwiec 200717 l Czesc Zrobilem taką oto animacje na podstawie wiersza Tadeusza Różewicza "obcy człowiek" praca semestralna. Ciekawy jestem waszych komentarzy :) załaczam link do str. na samym dole pod obrazkami jest napis otwórz - włączy sie filmik. http://www.ebor3d.com/html/index/Index_do_3D.htm pozdrawiam
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Wow... dla mnie przepiękna robota. Dobrze dobrana muzyka, nastrojowy klimat, mocno szwankuje animacja postaci, ale wstawki i przejściówki świetnie zgrane. Troszkę denerwuje zbyt krótki czas wyświetlania poszczególnych fraz wiersza - animacyjka mogłaby być kilkanaście sekund dłuższa. Pozdrawiam Giorgione
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Całkiem klimatycznie :] miłe dla oka i dodatkowym plusem jest to ze ładnie wyglądają te wszystkie kleksy i inne mazie, myśle ze gdyby ruch byłby hiperealistyczny zakłuciłby tutaj pewną stylizację animacji ręcznej. Fajna robota
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Autor Ciesze się z pozytywnego odbioru animacji:). zgadza sie co do ruchów postaci chociaż JmTm00 fajnie to podsumował :) To ze jest za krótka, za szybko mijają sceny i nie można przeczytać tekstu to dlatego, że niestety termin gonił :)... proponuje przeczytać wiersz i obejrzeć animacje ;) pozdrawiam.
Napisano 23 Czerwiec 200717 l super kleksy z klimatem. Fajnie sie oglada.. dynamika duza wiec te postacie az tak nie raza.
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Bardzo ładnie zrealizowane, tylko szkoda, że niektóre fragmenty są za krótko na ekranie - nie byłem w stanie przeczytać całego wiersza :(
Napisano 1 Lipiec 200717 l dla mnie bomba :) ładnie połączone, ale jednak te napisy za szybkie Rewelka
Napisano 1 Lipiec 200717 l fajny klimat .. ciekawie zrobione.. szkoda tylko, ze napisy tak szybko znikaja.. Pozdrawiam ;)
Napisano 1 Lipiec 200717 l mi tez sie podobalo:) muzyka rzeczywiscie pasuje;] edit btw co to za nuta?:) edit2 ok skumalem ze na dole jest podpisane:P
Napisano 1 Lipiec 200717 l Bardzo ładne! Chodź za szybko zwrotki sie zmieniaja ale reszta git nawet ten wszechobecny granatowy( nie przepadam za tym kolorem ) mi sie podoba:D Brawo
Napisano 1 Lipiec 200717 l Piekna sprawa. az sie wzruszylem;). Moglbys napisac cos wiecej o samej produkcji. Jak to robiles(soft itd.) Jedyny minus to wspomniany juz wczesniej znikajcay za szybko teskt. Ale ogolnie wypas. gratuluje
Napisano 2 Lipiec 200717 l Naprawdę piękna animacja, piękna muzyka i jakiaś taka wisząca melancholia ;) Mam pytanko jakich aplikacji używałeś przy tworzeniu??
Napisano 2 Lipiec 200717 l Autor No to troche komentarzy sie posypało i bardzo fajnie :). Cieszę się że sie podoba.. i zgadzam sie co do szybkości mijania napisów wiersza.. niestety tak zostanie. A używalem 3DSMax, Photoshopa, After Effects i jakieś skanowane malunki akwarelą :) pozdrawiam
Napisano 2 Lipiec 200717 l Swietna rzecz. Wlasciwie wszystko mi sie podoba poza dlugoscia, troszke krotkie, choc z drugiej strony moze mogloby byc zbyt monotonne gdyby to bardziej rozciagnac.
Napisano 3 Lipiec 200717 l Bardzo fajnie to wygląda. Pierwsze skojarzenie to ostatnie reklamy Ery...tylko, że to jest fajniejsze :D Fajnie wyszło Rozumiem, że animacja tych "Rozprysków" czy czegos tam i reszty to AE? ;) Pozdro+
Napisano 4 Lipiec 200717 l fajne,ładne, nastrojowe. "Ładne ale za krótkie" to jedna z lepszych recenzji jakie może otrzymać film/animacja.
Napisano 6 Lipiec 200717 l !! S U P E R !! Cholera , takie 3D w 2D :D Jeszcze raz 'congrats' i oby do przodu. oczywiscie niebyłbym tez sobą gdybym nie napisał: Zrób videotutorial całego procesu powstawania a ja będe pierwszym jego kupcem :). A jesli nie to chociaz bys opisał proces cos w stylu "making of". pozdrawiam Marcin.
Napisano 6 Lipiec 200717 l Przepiękna praca... Bardzo mi sie podoba, świetnie dobrana melodia oraz kolorystyka jakie wrażenie zrobiło na wykładowcy? ciekawi mnie jak to wszystko zrobiłeś fajnie by było jakbyś wrzucił screeny z viewpointa.
Napisano 7 Lipiec 200717 l Udana praca, ciekawe i klimatyczne dla tego rodzaju filmiku. Skąd jest muzyka???
Napisano 7 Lipiec 200717 l Skąd jest muzyka??? Masz tam napisane: The Cinematic Orchestra - That Home Jak dla mnie za krotkie i jakos tak sie ucina na koniec. Moglo by sie innaczej zakonczyc. Zrob making of :)
Napisano 9 Lipiec 200717 l Autor witam Ciesze sie ze sie podoba najogólniej. Wiadomo można sie przyczepić do wielu rzeczy tam ale.. ;) Making of hmm w zasadzie nie ma tu jakiejś dużej filozofii w tym. To tylko After Effects, Photoshop i 3DS Max. Kleksy rozpryski to AE zapisane jako animacja i nałożone na plane w 3D z ustawieniem odpowiedniego czasu włączenia sie. Render czarno-biały a w AE ustawione kilka warstw, które sie wzajemnie (w różny sposób przenikają). Całość skladala sie z około 7 scen. moze uda mi sie przygotować jakiś materiał co i jak ;) P.S. dzięki za komentarz odnośnie innych prac gd18 :) pozdrawiam
Napisano 29 Lipiec 200717 l sorki że odkopuje ale dawno mnie nie było a szkoda nie skomentować takiej pracki duzo juz napisano wiec powiem że great job! zasłużony froncik, pozdro i gratki