Napisano 26 Listopad 200321 l chciałbym żebyście ocenili moj samochód nie jest to żaden konkretny model ,jest mojego wymysłu
Napisano 26 Listopad 200321 l robisz trochę bałagan. Połączyłem dwa tematy, które stworzyłeś. Teraz jeszcze zapoznaj się z regulaminem forum i dostosuj nazwę tematu edytując pierwszy post.
Napisano 26 Listopad 200321 l mógłbyś ciut mniejsze renedery zamieszczać, bo ten jest trochę duży i przy rozdzielczościach poniżej 1600x1200 trochę źle widać całość
Napisano 26 Listopad 200321 l Działaj.. dalej... moze być ciekawy.. nie ma to jak coś od siebie bo tu na forum to chyba zostaly juz stworzone wszystkie samochody .. heh
Napisano 26 Listopad 200321 l hmmm, popieram jakies nowosci itd ( np ogladanie 20 fokusa staje sie nudne...), ale twoj model nie robi na mnie najmniejszego wrazenia bo jest mnostwo bledow przy samym modelingu o reszcie nawet nie ma co wspominac, dlatego proponuje zaczac modeling od czegos prostrzego, jak sie juz nauczysz modelowac to sam dostrzezesz swoje bledy, ehh, ale sie rozgadalem :]
Napisano 26 Listopad 200321 l podjezdza mi to focuesm hm i cos przypomina niepamietam makri ale zobaczymy co dalje z tym zrobisz :)nadkola wydaja sie troche dziwne hm moze mi sie wydaje :) czekamy na wiecej no i dostosuj sie do regulaminu bo kopna twoj temacik :)
Napisano 26 Listopad 200321 l ja bym proponowal wrzucic jakies szkice wedlug ktorych modelujesz, masz takowe prawda? mi to pachnie mazda rx-7 proponuje siatke i render bez lakieru... acha nei podobaja mi sie chromy na nadkolach, przypominaja nieudany tuning fiata 125p :P pozdrawiam
Napisano 26 Listopad 200321 l hmmm po 1 ja nie mam rozdzielczosci 10000/10000 wiec prosilbym o mniejsze renderki a po 2 troche bedzie ci ciezko dobrze zrobic wlasny samochod a po 3 masz i tak plusa za oryginalnosc a nie AUDI TT :([lol2][lol2]:)
Napisano 26 Listopad 200321 l A mi te światla właśnie audi przypominają:] A co do samego modelu to byłoby dobrze gdybyś dał render bez materialow i siatke. No i wielkość rendera:D troche mniejsze, a jak juz chcesz dawać w 1280x960 czy cos kolo tego do na osobnym serwerze i bez takiej kompreji No i tak jak Quadysz chętnie obejrzałbym szkice, jeżeli takowe istnieją. To by było na tyle. Chyba:] Pozdro, kozioo
Napisano 26 Listopad 200321 l A mi to przypomina wymieszanie wszystkich aut WRC, mazdy RX7, Audi TT oraz Audi 6. Ale i tak masz plusa za oryginalnosc:). Prosilbym jeszcze jak poprzednicy o siatke i render bez lakieru. Pozdro[piwo]
Napisano 26 Listopad 200321 l Autor ten render robiłem w nocy mam nadzieję że trochę poprawiłem model.Piszcie uwagi spróbuję się do nich stosować. Może jutro znajdzie się tu siatka
Napisano 26 Listopad 200321 l ja to widzę tak: przód - Mitsubishi Lancer Evo 7, dach - Subaru Impreza WRC, tył - cholera wie :P a tak w ogóle to myślę, że skoro dopiero się uczysz to lepiej zrób już istniejący samochód... zawsze będziesz mógł się wtedy podpierać blueprintami i setkami zdjęć :) pozdrawiam [piwo] P.S. te felgi już gdzieś widziałem [hmmm]
Napisano 26 Listopad 200321 l Autor Sam zauważyłem parę błędów na przykład na błotniku(2 błędy)zrobię też nowy chrom tylny ponieważ teraz mnie się nie spodoba. WYBACZCIE ZA TEN PIERWSZY RENDER ALE NIE ZMIENIŁEM ROZDZIELCZOŚCI ;)
Napisano 27 Listopad 200321 l a mi sie nie podoba to przejscie nad przednim kolpakiem... idzie w strone maski i nagle sie rozszerza... a wogole to chyba jakies za gladkie to wszystko...
Napisano 27 Listopad 200321 l strasznie pogięty jest ten moel jakoś. zlikwiduj narazie ten lakier bo wiele nie widać a jak już coś widać to nie wiadomo czy są to odbicia czy błąd:) pozdro
Napisano 27 Listopad 200321 l jakos niekonsekwentny i strasznie dziwny (raczej w negatywnym tego slowa znaczeniu - oczywiscie to jest tylko moje zdanie) jest design tego modelu, probowales go sobie obracac w viewportach? moze pokaz nam inne widoki, bo jak narazie to widac tylko straszna niekonsekwencje w sklejaniu kilku modeli, poogladaj sobie samochody z boku, wiem ze jest twoj projekt wiec nie chce sie tu wtracac ale jedna linia sie zaczyna potem dziwnie sie konczy, przod samochodu ostry, agresywny tyl z kolei bardziej obly... dlatego prosilem cie o jakies szkice bo moze po prostu model jest jeszcze nieskrystalizowany w formie ale jakis kierunek powineines miec tak mi sie wydaje.. keep working i ni ezalamuj sie pozdrowienia
Napisano 28 Listopad 200321 l wiesz co musisz wyprostowac siatke mocno, najlepiej usuwajac czesc linii tak najprosciej, ale teraz wyglada tak jakby go ktos dokladnie oklepal gumowym mlotkiem :) niektore krawedzie wydaja mi sie zbyt miekkie.. aha jakbys mogl zamiescic siatke lowpoly, jest bardziej czytelna... pozdrawiam
Napisano 28 Listopad 200321 l Proszę narazie o wyrozumiałość poniewac to jeszcze nie skończony samchód .Widzę w nim dużo błędów ale nie mam tyle czasu.Prosze posłużyć się moimi zdięciami i pozaznaczać elementy z sposobem lepszego wyglądu POZDRO:)
Napisano 28 Listopad 200321 l oki to co mi sie wydaje zle.. aczkolwiek nadal nie wiem jak ten samochod ma wygladac wiec pewne uwagi moga wlasnie wynikac z niewiedzy.. zreszta zobaczysz co ci zaznaczylem to bedziesz wiedzial pozdrawiam
Napisano 28 Listopad 200321 l Oprócz modelingu to sama konstrukcja tego samochodu jest conajmniej dziwna :| Jest mało proporcjalny (może to przez ujecie kamery), mało opływowy. Nie lepiej było by jakbyś bazował na jakiś bluprintach i sam wprowadzaj jakies zmiany ? Zycze powodzenia :) Pozdro
Napisano 28 Listopad 200321 l ehh, Quadysz potraktowal bledy bardzo lagodnie, ale dobra, skoro chcesz sie uczyc akurat na samochodzi to przynajmniej zrob jakis juz istniejacy, z blueprintami itd, bedziesz mial przynajmniej wizje tego jak to ma wygladac, no bo to twoje cudo jest tragicznie wymodelowane i prawdopodobnie juz nic z tym nie zrobisz. nie wiem jaka metoda modelujesz, ale na poczatek radzil bym spline, potem mesh. tyle :]
Napisano 28 Listopad 200321 l a ty naucz sie pisac analfabeto i moze sam pokazesz co potrafisz i sie zarejestruj!
Napisano 28 Listopad 200321 l A mnie nie obchodzi, co gość potrafi i zgłosiłęm do moderatora:] Takie odzywki jak w pierwszym czy ostatnim posice sa naprawde załosne... A ze ja mam dzisiaj i tak zły dzien to postanowilem sie wyładowac na kimś, kto zasługuje na kare:D I wolałbym, żeby tan biolog (eugleno, wodniczko...) sie nie rejestrowal... Bo szkoda forum...
Napisano 28 Listopad 200321 l zastanawia mnie czemu anonymousy na takie cos sobie pozwalaja, jak chcecie sie wypowiadac tak ostro to sie zarejestrujcie, teraz to mi przypomina dzwonienie pod losowo wybrany numer i pytanie czy to zoo albo czy ma pani ciepla wode (numery stare jak swiat stosowane w przedziale wiekowym od 7 do max 12 lat), zawsze latwiej jest zlbuzgac kogos jezeli sie niczym nie ryzykuje, dla mnei jest to baardzo dziecinne wiec jak najbardziej przychylam sie do opinii kozia i wiggles tez ma racje... ludzie trzymajcie poziom...
Napisano 28 Listopad 200321 l mimo ze jestem tutaj nowy... zastanawia mnie jedno. dlaczego forum nie jest zamkniete dla gosci? :\\ jesli chodzi o sam model. wydaje mi sie ze powinienes najpierw usiasc do projektu z kartka i olowkiem. zaprojektowac chociazby sama bryle. Twoj samochod nie trzyma proporcji... gdyby mi zaproponowano kupno... powiedzialbym O NIE :) moze chociaz zacznij od leciutkiej siatki? powodzenia... czekamy na update :) m
Napisano 28 Listopad 200321 l jak dla mnie czesto znajdzie sie za duzo cwaniaczkow co potrafia krytykowac innych a na siebie nie popatrza... co do rejestracji na forum mysle ze jezeli ktos ma caly czas 0 postow i nie odzywa sie od dluuuuugiego czasu powinno sie kasowac takie uzytkownika ...
Napisano 29 Listopad 200321 l Autor Proszę piszcie jak mogę zrobić bardziej ostre krawędzie bo mnie na nich zależy Wiem, że siatka jest trochę pogięta ale zacznę ją poprawiać.Alusy są z programu ale obiecuję że je zmienię (użyłem je tylko dla lepszego wyglądu)
Napisano 29 Listopad 200321 l Autor uadysz ciekawi mnie twój wiek i jak długo tworzyłeś tego mercedesa. POZDRO
Napisano 29 Listopad 200321 l Witam Jeśli chodzi wiggles o Anonymousów i tych co mają 0 postów to sie niestety niezgodzę - wiele osób przychodzi aby tylko oglądać - jeśli natomiast są proplemy - mozna informować Moderatorów. Jeśli chodzi o model to nie wiem czy siatka jest już po mesh-smooth czy jakimś podpodziale czy to oryginał - bo jest troche chaotyczna. Mimo tego zapowiada się nieźle - po wielu autach dłubanych z referek nareszcie cos bardziej twórczego :) pozdrawiam
Napisano 1 Grudzień 200321 l Oczywiście bardzo twórczy ten samochodzik. Sam bym nie wpadł na to, że można w taki wymyślny i fajny sposób wkleić światła Skody Superb na przód Subaru czy tam Audi, do tego dokleić kabinę Boeinga 767 i w taki fantazijny sposób zakonczyć twór F-16. Fajny modelik, tylko faktycznie nie adekwatnych rozmiarów do przeznaczenia(ten wlot wskazuje na rajdówkę). Zaznacz BARDZIEJ szyby, bo nie wiem jak będą.
Napisano 1 Grudzień 200321 l tak zdecydowanie za gesto... a ostre krawedzie uzyskasz dajac dwie linie w niedalekiej odleglosci od siebie... moj wiek hmm hehe stary juz jestem :) rocznik 1977 :D najlepszy a nie mam pojecia ile robilem mercedesa... ale dlugo glownie z powodu braku czasu i problemow technicznych. wiesz ja uwazam ze sztuka jest zrobienie swietnego modolu w krotkim czasie, bo jezeli ja wydlubalem takiego mercedesa to kazdy moze... pozdrawiam
Napisano 7 Grudzień 200321 l Autor oto następny render po długim czasie naprawiłem nieco siatkę oraz dodałem trochę tła i lakier OCENCIE
Napisano 7 Grudzień 200321 l Samochod wygladajak zelazniak. Nie lakier ale ten bok. Jest prawie idealnie plaski. Jak dodasz widelce albo hak to bedzie dzwig albo sztaplarka. Wez jakos jeszcze zaokroglij go w dol albo nie wiem jakis kant. Ciecia, kanty lamania. Obejrzyj pierwszy lepszy nowy samochod
Napisano 7 Grudzień 200321 l Autor Jeszcze moje własne alusy które prawdopodobnie zostaną do końca oraz trochę otoczenia a z bokiem póżniej coś zronię ale najpierw skończę tył .Nie mam zbyt dużo czasu
Napisano 7 Grudzień 200321 l Autor WIELKIE SORRY!!! ale zapomniałem wspomnieć, że przód będzie inny bo zaczynam od tyłu
Napisano 8 Grudzień 200321 l heh :) mi tam przynajmniej patrzac na 1 screen przod to wykapana skoda octavia, no powiedzcie sami, octavia jak sie patrzy : ) wg mnie, moglbys zrobic auto z turnieju NASCAR lub Derby, tekturki nalozylbys w kolorze matowym, brudne zardzewiale, wtedy te wgniecenia w modelu mialy by znaczenie jak najbardziej dodatnie, walnij teksturke z numerem 78 na bocznej tylnej szybie, i bedzie wypas, bo te auta sa tak konstruowane, max wytrzymalosc, czyli te no na s jak one sie zwa, progi pod drzwiami sa masywne, i nie maja swiatel, bo i po co. : ) heh te kolumny wgniataja w fotel : )
Napisano 8 Grudzień 200321 l plus robienia samochodu ze swojej glowy jest taki, ze zawsze mozna powiedziec ze to tak wlasnie ma wygladac :P
Napisano 9 Grudzień 200321 l Autor Napiszcie co mogę zmienić w kształtach samochodu(Bok z kantami, uwypuklenia itd.)będą mnie bardzo przydatne i jeśli ktoś wie jak zainstalować MENTAL RAY-a to był bym bardzo wdzięczny (chodzi o powiązanie z maz-em mam instalkę ale mówi że mam europejski sprzęt i mam zmienić dane w pliku)jeśli ktoś ma ten plik to proszę o przesłanie będę wdzięczny(plik o nazwie maxtrans.ini w podfolderze max-a plugcfg
Napisano 10 Grudzień 200321 l Autor Używam MAX 5 ale te rendery ostatnie robiłem z FinalRenderem ale nie popisałem się wogóle .Samochód ma być typu z 2fast 2furious lub NFSU. jeśli mogę poprosić to napisz ustawienia do swojego final rendera\"przy mustangu bo są bardzo ładne.Aha po ustawieniu kilku rzeczy w material editor(final rendera) żle obrazek mnie się renderuje pisze że musi zamknąć scenę i pyta czy ją zapisać nie wiem co robić z tym.Proszę o pomoc POZDRO .Jeszcze jedno twój mustang \"IS THE BEST\"
Napisano 10 Grudzień 200321 l z material editorem chyba każdy miał problemy...ja cały czas je mam..[lol2]