Napisano 25 Czerwiec 200717 l Witam zamieszczam pierwszy próbny render poskładany w photoshopie czas rendera około 5 minut. Sorry za ten cień ale nie zdąrzyłęm dorzucić krzewu który ma stać na rondzie. Czekam na komentarze. >>LAST IMAGE DELETE>> Zamieszczam Update. Zamierzam wykonać około 10 renderów w koło budynku. Po zakońzceniu pracki mam zamiar wrzucić ją do Galerii 3D. Aby się nie zniechęcić już nie będe dorzucał nowych upków :-).
Napisano 25 Czerwiec 200717 l nawet nienajgorsze światło Ci wyszło, ale modele ubogie, "zieleń" słaba, wnętrza nima, tak ubogo tu....
Napisano 25 Czerwiec 200717 l jest miło,mógłbyś trochę urozmaicić teren za domkiem i po lewej stronie rendera,jakieś drzewa.materiał płytek chodnikowych chyba do d...
Napisano 25 Czerwiec 200717 l studiujesz na wapw? możesz napisać coś więcej o temacie pracy semestralnej? fajny render.
Napisano 25 Czerwiec 200717 l Fajne. Nie słuchaj panów "pakowaczy" ;). Nie warto robić zbytniego szumu obiektowego w scenie, bo nic z tego nie wynika a gubi się istote pracy. Z uwag - za gruby displace na trawie - wyszła jak sałata. Te "paski" w oknach nieco żałośnie zwisają ;). Ogrodzenie po lewej lewituje nieco.
Napisano 25 Czerwiec 200717 l ale sie namodelowałeś. kwiaty, krzesła i parasol nie Twoje. a render troche przepalony ale +
Napisano 25 Czerwiec 200717 l widze, że kolejny student architektury;]...pozdro...wyszlo spoko...jak na 5 min to bardzo spoko...podpinam sie do komentarza hynola, szczególnie trawa i fajnie by wyglądało jak byś coś do wnętrza wrzucił...nie wiem czy domku nie przepaliłeś ciutke...i zamień ten krzak na środku na wielkiego królika...albo kaczke...;]
Napisano 26 Czerwiec 200717 l NIe wiem co to wapw i nie jestem z Architektury bo po nich rzeba wszytko poprawiać prosze mnie nie obrażać ;-) jestem na PW zaocznie na Budownictwie które jest nudne i do dupy, Przedmiot pracy semestralnej to Architektua i Urbanistyka, temat "Projekt domu z zakładu mechanicznego" jestem aktualnie po sesji i nie zdążyłem oddać projektu na czas . Co do wnętrza to raczej nie będe nic renderował bo nie o to tutaj chodzi i nie ma na to czasu trzeba zarabiać na chleb innymi projektami więc tak jak wspomniałem wyżej nie będe nic więcej pokazywał a sa gusta i guściki które potrafią zniechęcić. Cały projekt wraz z rysunkami technicznymi załączę na finiszu do galerii. Co do projektu i składania renderowałem oddzielnie trawe i drzewka. Trawka przedłużyła mi się do 20 minut renderingu :(. Puki render zaskoczył do końca max zawiesił się 30 razy co mnie strasznie bulwersuje dlatego zmniejszyłem ustawienia i wyszła ta sałata. Kompa chyba nie mam słabego pamięci mi nie brakuje jednak te errory wyskakują mimo tego że poczytałem o tym na forum i spróbowałem coś zrobić. Z tego co zauważyłem 80% czasu spędzonego na renderach to restarowanie, zawiechy i odpalanie maxa. Strasznie mnie to bulwersuje. POzdrawiam i czekam na dalsze komentarze.