Damian Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 Kolejna szybka pracka, powstala z takiego czy innego eperymentowania z nudów... idea jest taka: przejscie przez trzy formy, archaiczny i nieokszesany ledwie figoratywny monolit, następnie forma naturalna, piękno takie jakim go zastalismy jednym słowem \"rzeczywistość\", a na koniec kwazi rzeczywistosc \"jutro\" kwintesencja, techniki, sterylna, precyzyjna forma \"piękna\", a prawda jest taka ze czytajcie sobie to jak tam chcecie, to tylko taki maly cukierek dla oka. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 bardzo fajna praca podoba mi sie ... szkoda tylko ze ten material twarzy mi troche nie pasuje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misic Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 kit z materialem, to jest po prostu piękne!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Podoba mi się ta praca :). Dla mnie mankamenty to na pewno oko i jego obszar, jakoś zupełnie mnie nie przekonuje. Poza tym ja bym widział tą falę odchodzącą od twarzy w rozmyciu, bo tak nie czuć czy jest zamrożona czy właśnie odchodzi. Poza tym poprawiło by to wrażenia estetyczne. (nowinka obrazkowa podpięta) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 27 Listopad 2003 Autor Share Napisano 27 Listopad 2003 Ha! dzialam szybciej niz wasz eposty :), siadłem do maxa bo wlasnie to oko mnie denerwowalo i motion blur , (prawde mowie) :) ciesze sie ze sie podoba. mi juz zbrzydło bo mam to na tapecie juz dwa dni... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 27 Listopad 2003 Autor Share Napisano 27 Listopad 2003 zaraz dam obrazki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 I popraw temat, coby z regulaminem byl zgodny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 27 Listopad 2003 Autor Share Napisano 27 Listopad 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 27 Listopad 2003 Autor Share Napisano 27 Listopad 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Świetna praca nie ma co. Najbardziej do gustu przypadły mi oczy i sam pomysł, niesamowita sprawa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Hmmm, oko mi się dalej nie podoba. Model wygląda na trefny. No i skóra, jej już nie chcę psioczyć na Vraya ale jest tak klasycznie vrayowa. Ale jak mówiłem ogólnie dobra praca i z pomysłem :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaTrzy Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Bardzo mi sie podoba.. jeszcze jestem ciekaw jak by cala postac wygladala jak z tych krysztalow czy jak to nazwac :) swietnie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 bardzo ladne troche trendy ale baaaardzo mi sie podoba szczegolnie za pomysl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Oczy troche martwe jeszcze sa, daj tam jakies bliki, cos co je troche ozywi, i ucho jeszcze jakies nie takie. Podkrec troche kolor tej twarzy, jakas blada taka, nie zaszkodzi jej wyzsza saturacja, no i ogolni fajne wrazenie robi ta pracka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 a ja bym chętnie zobaczył to zanimowane, bo sam render mi nie wystarczy :D pozdrawiam [piwo] P.S. przestaw się na Brazila... i daj na ten \"chełm\" carpaint ;););) żartuję... ale tylko z tym drugim :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Misic jakby kazdy podchodzil tak w stylu \"kit z materialem\" to by nie zrobil niczego sensownego.. a na tym ujeciu jakos mi sie ten material nie podoba .. moze to kwestia ujecia i tak wyszlo ale wyrazam swoje zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Spoko, naprawde OK... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misic Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 No też prawda... ale czy w grafice nie liczy się bardziej pomysł, a wykonanie to już sprawa drugorzędna? Myślę, że projekt wykonany bylejako ale opierający się na świetnym pomyśle będzie znacznie lepszy od tego, który został perfekcyjnie wykonany ale przedstawia byleco. Ale może to ja się mylę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Bravo za pomysł i coś niecodziennego, tylko troche nie trafiło do mnie to trzecie stadium, przed przeczytaniem opisu podzieliłem to sobie na dwie części twarz z \'hełmem\' i te particle, poprostu za mało odcina się od głowy w stosunku do tego jak kryształki odcinają się od niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 27 Listopad 2003 Autor Share Napisano 27 Listopad 2003 fajnie ze sie podoba, co do eykonania to trudno to nazwac wykonaniem, w niecala godzine (bez redera) zrobilem pracke, głowa to z laski ktora robilem na wczesniejszych pracach (seria \"feme beauty\") jest w galerji) bawilem sie grable na modelu głowy (moglo byc ciekawe) (i było) no i dałem dla jaj bombe, no i co wyszlo, mysle sobie kurde mam pomysł, merage laskę bez grabla, czerep reflection + fallof, tło z glowem dwa swiatelka, (rysunek i kontra) w dopelnieniu swieci 20% szrosci (background w gl). i to by bylo na tyle, ale macie racje pomysł jest ok, i zasługuje na dopracowanie, jak uporam sie z komercyjna pracą w maxie, to go rusze, mam pomysł aby zrobic dynamiczną scenę z ręką, na podobnej zasadzie, format panavision, i horyzontalna kompozycja, od, \"grabla\" przez ciało, skończywszy na jakiejs androidalnej formie dłoni... + troche dodatkow w 2d i moze byc niezłe, a tak wogole to moze całą laskę poubieram w te granatowe metalowe bajerki? pamiętacie stroje z neon genesis eva. ? to cos w tym stylu tylko więcej nagiego ciałka :) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 27 Listopad 2003 Autor Share Napisano 27 Listopad 2003 co wy tak z tym brazilem? to brzmi jak telenowela :) ja kocham vraya! material twarzy to multilayer, pomarańczowe swiatlo i bialy polysk, robione bylo do zupelnie innego swiatla, (zapraszam do galerji) i zresztą do scanline\'a, i bylo wpozo, w pewnym sensie chcialem by laska wyglodała blado, ze spuszczonym \"nieobecnym wrokiem, klimat jak z teledysku \"all is full of love\" biork, duzo bieli i sterylna atmosfera. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Originally posted by Misic No też prawda... ale czy w grafice nie liczy się bardziej pomysł, a wykonanie to już sprawa drugorzędna? Myślę, że projekt wykonany bylejako ale opierający się na świetnym pomyśle będzie znacznie lepszy od tego, który został perfekcyjnie wykonany ale przedstawia byleco. Ale może to ja się mylę :) zupełnie się z tym nie zgadzam, ale są rózne zdania :) @Damian spoko, już nie będę gadał o Brazilu (tylko czasami napiszę, kidding :P), pomysł ze zrobieniem całej kobitki jest super, jestem ciekaw jak to będzie wyglądało :) no i cieszę się, że nie tylko ja oglądałem Neon Genesis Evangelion :D pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Straw Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 Bardzo fajny klimat ma ta praca. Przydaly by sie jakies particle zamiast bomby ale teraz to sie czepiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 Genialne!! nic dodać, nic ująć :) Naprawdę bardzo klimatyczna pracka!! Podoba mi sie niesamowicie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasser Napisano 29 Listopad 2003 Share Napisano 29 Listopad 2003 ani mnie to nie poruszylo od strony wizualnej ani od technicznej... animacja to bylo by cos.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasser Napisano 29 Listopad 2003 Share Napisano 29 Listopad 2003 aha, sory, ale jeszcze chcialem dodac ze za duzy bump... szczegolnie na nosie.. przypatrz sie nawet twoja babcia nie ma takiego bumba na nosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l_lewandowski Napisano 29 Listopad 2003 Share Napisano 29 Listopad 2003 Witam! To naprawde swietna praca. Zawsze jak ogladam czyjes prace, najwieksza uwage przywiazuje do kocepcji i pomyslu, a w dalszej kolejnosci do modelingu i innych spraw bardziej technicznych. Chyba wlasnie koncepcja spodobala mi sie najbardziej. [piwo] Zastrzezenie mam chyba tylko jedno. Moze powinno byc w tej pracy jakies tlo, bo na bialym znika spora czesc tych wirujacych czastek... Oby wiecej takich rzeczy... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 30 Listopad 2003 Share Napisano 30 Listopad 2003 hmm, nie no, nie mogę się powsztrzymać, muszę to napisać :P uważam, że przedstawić byle jak swój koncept można naprzykład szkicując go ołówkiem na papierze i w tym wypadku rzeczywiście nie liczy się dobre wykonanie, tylko pomysł, ale jak się już ma przenieść ten szkic w świat 3d, to według mnie powinno się to zrobić jak najlepiej... w wypadku tej pracy podoba mi się zarówno jedno i drugie :) ale ciągle czekam na animację :D pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 pomysł bardzo prosty, taki spontan powiedziałbym... a wykonanie bardzo estetycznie wyszło i za to masz ode mnie big pozdro. Bardzo świerzo to wygląda i podoba mi się. serio serio :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 1 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2003 Dzięki :-) :-) :-) :-) (spontaniczne pomysły są najlepsze, najautentyczniejsze i nienasiąknięte potem ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi