syriusz 27 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Witam wszystkich mam problem, chcę wyciąć w szkle o grubości 4 mm logo na podstawie jpga lub pliku eksportowanego w krzywch w formacie illustratora ( z corela). Po imporcie loga w kresce i extrudowaniu rozsypuje mi siatkę a extrud nie działa. W maxowym szkle tak samo jak w materiałach mentala nie ma opcji Opacity więc nie wiem gdzie czarnobiałą maske wrzucić ? Proszę o szybką odpowiedż, siedzę nad tym i czekam:(
SansSerif Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 musisz połączyć vertexy krzywej przed extrudowaniem. w max lub wcześniej w corelu.
Bacry Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 ty chcesz wyciąć, żeby dziura była? A renderujesz w czym bo vray ma ciekawe opcje w swoim displace.
syriusz 27 Posted July 11, 2007 Author Posted July 11, 2007 SanSerif, Bacru dzięki :) Zrendrowałem to w vray ale miało być w mentalu. Połączyłem wszystkie vertexy ze soba ale po imporcie i wytłaczaniu tworzą się tylko scianki do okoła napisu a środka niema. Gdzieś się to chyba dało naprawiać może Normal? I własnie w vray jest opacity a w mentalowskim materiale nie, dlaczego? Może ktoś podpowiedzieć bo chcę to rozgryść? Jeszcze jedno zamieniam w Corelu w krzywe, klikam ctrl+q później ctrl+k exporyuje do illustratora i kicha, napisy są dzielona np. A, R i inne zamknięte literki, co to jest?
SansSerif Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 zamieniam w Corelu w krzywe, klikam ctrl+q później ctrl+k exporyuje do illustratora i kicha, napisy są dzielona np. A, R i inne zamknięte literki, co to jest? to nie wciskaj ctrl+k
syriusz 27 Posted July 11, 2007 Author Posted July 11, 2007 no inportuje np. tekst do maxa i co niektóre litery są puste, jak je wypełnić co jest nie tak? Zawsze mam z ty problem
SoAd Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Spróbuj uzyć modyfikatora cap, albo przekonwertować do editable poly i tam uzyć cap holes
Recommended Posts