ortheza Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 (edytowane) Postanowilem zalozyc mala teczunie. Zdarza sie ze popelnie jakas pracke lub szkic i potrzeba mi jakiegos swieżego spojrzenia zby dokonczyc ja lub poprawic. Licze na Wasza pomoc. Na pierwszy rzut speed. ktory mial byc wstepem do pracki na CG "strange behaviour" ale sie rozmyslilem. Mimo to chcialbym ja dokonczyc. ale gdzies mi zniknela wizja calosci. ------------- musialem pousuwac stare szkice. zreszta nie byly jakies specjalnie fajne :-) Edytowane 5 Sierpień 2012 przez ortheza 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
^sTh. Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 Jak na moje oko to kadr jest minimalnie za bardzo obrócony, ale poza tym bardzo fajnie się zapowiada. Fajny pomysł na te ślimaki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 moim zdaniem za duzo obiektow wypada poza kadr-wazka wypada,slimak po lewej i po prawej tez-musisz jednego dac calego-np.tego po lewej przesunac do gory,po za tym moze i faktycznie obraz caly za bardzo odwrocony. Zapowiada sie fajna pracka,fajny dynamizm,czuc ruch;] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 14 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2007 dzieki :] mysle ze powieksze troche tego zoltego slimaka tzn zeby byl blizej widza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 A to niebieskie w oddali-samochód? jeśli to coś importante, to machnij tam jakiś konkrecik, zarys czy cuś, aby żeby było zrozumiałe(może sprawi,że będzie ciekawiej) pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Zrób jakiś budynek albo co innego w focalu bo wszystko biegnie w tym kierunku tylko nie oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2007 dzieki za podpowiedzi, cos wykorzystam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 28 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2007 3 szybkie szkice. 2 piorkiem chyba po 20 minut i jeden olowkiem ponizej godzinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 31 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2007 Wprawka pyskowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2007 bysio: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Najbardziej mi podchodzą szkice. Ten bysio fajny, to co jest nade mną to nie wiem co to jest i mi w ogóle nie podchodzi;p A co z dokończeniem speeda z pierwszej strony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 3 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2007 slimaki maja byc na CG, tylko ze nie mam dosc czasu zeby posiedziec nad tym :| mam tylko nadziej ze uda mi sie to skonczyc w terminie. Narazie jedyne co, to jak trafi mi sie 15-20 minut to smalne jakiegos speeda. robota przycisnela :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 takie sobie piórkowe próbki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 mmm...nice and smooth, czy jak to się pisze;P ps: czy mozna na privka na sekundo,albo na gadulcu,bo mam jedno pytanko,tak w ...dwie klawiatury;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 6 Sierpień 2007 Share Napisano 6 Sierpień 2007 hej! ja tylko wpadlem powiedziec (napisać?), że "bysio" jest super i fajnie byłoby go zobaczyć jako skonczoną pracę z detalem:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 6 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2007 rozwazy sie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2007 taki bardzo szybki szkic w robocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 9 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 smok świetny wprost, tylko chyba robi drifta na zakręcie,bo cos taki pochylony,jakby miał się przewrócić na prawo...;) ostatni,bardzo przyjemny klimacik komiksowy...nie mam zarzutów,wszystko gra:światło,swobodna krecha,klimacik... barbarian, czy tam inny koleżka jest za bardzo splamiony czernią moim skromnym zdaniem,ale czaszki-niczego sobie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2007 Takie losowe smarowanie w gimpie, pozniej pojawil sie jakis obraz ktory wykonczylem w ten sposob. Taki spidzik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 mnie sie podoba i to bardzo,fajny klimat,ucialbym jednak dol,za duzo drzewa widac, tego pnia nie powinno byc;] no i bardzo ladne swiatlo na czlowieku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 13 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2007 rozwazalem czy nie zrobic sznurowej drabinki doczepionej do galezi. ale chyba masz racje z tym kadrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 tia...kwadratowe kadry sa jakies dziwne najczesciej..nie wiem czemu :) ale praca fajna... moglbys jeszcze np te krawedzie drzew na tle nieba bardziej postrzępić nieco..bo sie taki romb robi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 mało się dzieje w strukturze drzewa .. wyciągnij na pierwszy plan gałąź, otwórz górę - więcej światła .. może zachód słońca?! .. fajnie to zagra ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 14 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2007 predzej wschod, bo kolorsytyka ta kolorystyka mi bardziej spasowala, Tak wogole to byl tylko spid. nie myslalem zeby robic z tego pelnowartosciwa pracke. Stad brak szczegolow. Ale zobaczymy. jak na razie uzbieralo mi sie kilka szkicow ktore planuje wykonczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 16 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2007 taki sobie utopiec wylazl mi zza drzewa :] ok 2-3h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 super pracki ;) i mega postep..z kazdą nastepną..... hmm w tej ostatniej zmienil bym tego kolesia :D nie wiem...moze calkiem na czarno go? w tej chwili to za bardzo zlewa sie z drzewem. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Więcej przyglądaj się naturze. Budowa roślinek, światło itp. Drzewka masz za oknem i wystarczy wyjrzeć i zobaczyć, jak fajnie układa się światło na liściach, jak światło tworzy bryły, przestrzeń. Widać, że rysujesz z głowy. Czasem warto popatrzeć na fotki i zaczerpnąć ciekawe efekty. Szukać i starać się zrozumieć. Pozdrawiam :) PS" Widać, że myślisz i z czasem zaczniesz robić świetne rzeczy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 predzej wschod, bo kolorsytyka ta kolorystyka mi bardziej spasowala, Tak wogole to byl tylko spid. nie myslalem zeby robic z tego pelnowartosciwa pracke. Stad brak szczegolow. Ale zobaczymy. jak na razie uzbieralo mi sie kilka szkicow ktore planuje wykonczyc. Wiesz ... spid nie spid ... ale chyba nie widziałeś spidów na eatpoo albo na suijin :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 designboot: Racja! jak bede mial takie skille jak oni to pewnie tez inne pracki bede robil :-D btw ten "speed" to jest w skali 1:1, troche maly jak na zabawe w detal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 19 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2007 lampeczka z natury (węgiel) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 ...krzywa:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 19 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2007 bo to antyk :] jest troche nierowna w orginale. ale na szkicu jeszcze gorzej wyszlo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 19 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2007 szkic z referencji, spodobało mi sie oswietlenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 mmm...ładne, ale tak prosto na chama, czy tylko patrząc i dosztukowując swoje?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 o co mnie podejrzewasz :] fotka byla obok pracki , wielkosci znaczka pocztowego ... no moze wiecej. to nie jest overpainting :-] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 diwe wprawki z referencji :-] ostatnie nastepne pracki juz reala beda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Fajniste speedziki ;D, Panie Ortheza, arab bardziej mi się podoba. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 ano , kobitka maznieta juz na pol gwizdka. spac mi sie juz chcialo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2007 portret pod tytułem "Kartofel w worku" :-) wersja kolorkowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 24 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2007 winne tego obrazka to Morbid Karbid. nie moglem sie powstrzymac tak mi temat future-kolei utkwikl w glowie. "szkic" jakies 2 godzinki niestety spowodu zle ustawionego monitora ostanio wychodzily mi za ciemne pracki :-| wstawilem rozjasniona troche wersje, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2007 szybcior w gimpie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 przydało by się światło na pociąg od lewej stronicy... a ten gość z gimpa-co Ty paliłeś? Ja też to chcę! ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 29 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2007 genralnie to nie gosc, ale jakis totem tudzież statuła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2007 szybki szkic z referki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 jami, jami:) ja bym się jeszcze pobawiła kolorkami i atmosferką, przyciemniałabym ku dołowi, dzięi temu nabrałoby głębi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 Purple ma racje zrób większą głębieeeeeeeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2007 mialem mocniej sciemniony monitor to troche lepiej wygladalo. no ale chyba nie bede przy tym juz dlubac, wole zrobic cos nowego. dzieki za komenty uwzglednie wskazowki przy koljenym szkicu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 2 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Zielony pomysł tym razem : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi