Napisano 25 Lipiec 200717 l caaałkiem fajnie......ale :P wymodeluj budynki obok też :P bo obojętnie jak byś kadr nie przekręcił to i tak będzie widać pustkę po bokach :P
Napisano 25 Lipiec 200717 l no ja bym chyba zostawił jush scena będzie stylizowana na jakieś czasy alowo kaponowskie ? :>
Napisano 25 Lipiec 200717 l Autor Skromny update. Wiem, że są prześwity ;) --- I alternatywna skontrastowana. ------ Co zrobić żeby nie było takiej tragedii jaka jest :/ ?
Napisano 9 Sierpień 200717 l Powoli ale do przodu :) WYWAL CHODNIK! Tragiczny jest :P A jak będziesz już go poprawiał nie zapomnij o kratce ściekowej i kilku szczurach ;). Fajnie się prezentuje, mam nadzieje że bok bloku tez będzie zrobiony... czekam z niecierpliwością na dalsze UP'y bo spodobało mi się :] Pozdrawiam
Napisano 10 Sierpień 200717 l Autor Poprawie chodnik, już prawie dobrałem finalny kadr, ale jeszcze brakuje obiektów.
Napisano 11 Sierpień 200717 l wiesz co ta szparamiedzy budynkami dziwnie wyglada. moze to tylko moje odczucie psuje troche wyglad tego budynku
Napisano 11 Sierpień 200717 l chodnik definitywnie poszerz i zrezygnuj z takiego krawęznika, bo wyglada porazkowo. i koniecznie dodaj jakiegos chamfera miedzy poziomą a pionową plaszczyzną krawęznika. nie wiem jaki ma byc ten chodnik i kraweznik, ale mysle ze w modelowanie takich detali nie ma co sie bawic - wiekszosc dobrze załatwisz texturką i bumpem a jak cos to jeszcze masz displace'a. tu takie 3 fotki, moze Cie troche zainspirują i pomogą :) foto 1 foto 2 foto 3 odnośnie odstępu miedzy budynkami to tez kiepsko to rozwiązałes. albo daj porządny odstęp, tak aby było jakies tam przejscie na podwórko, albo zrób budynki na styk, miedzy nimi wgłebienie i wrzuc tam rynne - czyli łączenie podobne, jak miedzy naszymi polskimi kamieniczkami. wtdy drugi budynek moze miec zupelnie inne kondygnacje, wykonczenie elewacji, wysokosc itd. a całość mimo wszystko wygląda spójnie.
Napisano 11 Sierpień 200717 l Autor Ale zmienię chodnik jak i odstęp - to było tylko prowizoryczne rozwiązanie :) Zrobię jak mówisz mkk3a - wcisnę rynnę. O ile uporam się z texturami to dalej w tle będzie kawałek skrzyżowania ze światłami i widoczna ściana budynku. Dzięki za komentarze.