Yano Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 Witam Dawno nie robiłem nic w Max'ie i postanowiłem znów zabrać sie do roboty. W wolnych chwilach siedziałem ostanio nad tą scenką. Render w VRay jakieś 3h. Spędzony czas to w sumie kilka dni. Możecie rypać do woli.. wręcz liczę na to :) ..ale na pozytywne uwagi też się nie obrażę ;) ----- Przysiadłem trochę wczoraj i pozmieniałem trochę scene zgodnie z waszymi uwagami. Poprawiłem texturę drzwi, ścian, troche bujak, przerobiłem kwiatki no i przede wszystkim nowe okno z firankami. ;) Nowa wersja: Stara wersja:
piksar Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 fajowe ale gdzie belki na suficie lub wzdłuż ścian pod sufitem ? okno nie w stylu góralskim a niestety slumsowo-amerykańskim - nie pasuje
Yaro16 Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 textury 1 klasa. dzwii wydaja sie być za małe fajne słoneczko pozdr0
Lis Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 Welcome back Janusz :D Ładna klimatyczna scenka :) Liczę że znów zaczniesz się tu pojawiać. Co do rypania: -Framugi drzwi źle zmapowane. Słoje powinny biedź wzdłuż belek. -Słonio mówi że okno przepalone i jakby murowane a domek drewniany :) - Bump się traci w zacienionych miejscach. Normal mapa śmiało by sobie z tym poradziła. - Czemu fotel bujany nowy? - Kwiatki bardzo nienaturalne. za duże płatki, i brak ktextury i nierówności. - Ścianę zdradza jednolity reflect. Obdarta farba zasługuje na osobną mapkę reflect. - Stanowczo za duże słoje na półeczce. - Szyba na obrazku jednolicie odbija. fajnie by było gdyby była zakurzona, opalcowana itp. -Brak camera correction. ale jak kto lubi.
Yano Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Napisano 23 Lipiec 2007 Dzięki Andrzej za uwagi.. Coś mi sie zdaje, że jeszcze nad tym przysiąde jutro :) I co to jest to camera correction ??
Lis Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Poszukaj w helpie. Modyfikator kamery. Ogólnie służy do likwidacji trzeciego zbiegu. W Vrayowej kamerze nazywa się to vertical shift.
Zbychowaty Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Piekne materiały i texturki. Mi sie bardzo podoba pomimo za malych drzwi. Mozesz zdradzic jak uzyskujesz efekt takiego "wysuszonego drewna"?
Homa Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 dobrze oddaje klimacik... ach pojechałoby sie gdzieś w górki :) Bardzo fajna packa! Brawo!
Sanderalek Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Bardzo fajnie ;) Ehh... szkoda ze się w kominku nie pali.... :P
Yano Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Napisano 24 Lipiec 2007 Lis: dzięki za info, nie wiedziałem nawet że VRay ma własną kamere lol :D ale chyba jednak zrezygnuje z tego vertical shift - scena wygląda wtedy jakoś płasko i nieciekawie. Z-Brush: nie wiem o jakie wysuszone drewno Ci chodzi, przypuszczam, że chodzi o tą szafkę - w sumie nic specjalnego tam nie ma - zwykłe tekstury diffuse, bump i specular - nic więcej.
Yano Napisano 25 Lipiec 2007 Autor Napisano 25 Lipiec 2007 Wprowadziłem trochę zmian, według waszych zaleceń. (update w pierwszym poscie) Nie wszystko pozmieniałem, ale myśle że tak już wystarczy. Co myślicie o nowej wersji? Lepsza czy gorsza od starej ??
Ania Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 kwiatki wyglądają nieco sztucznie drewniane okno było lepsze oprócz tego bardzo ładnie, klimacik, i świetne tekstury
dragunov Napisano 21 Luty 2008 Napisano 21 Luty 2008 pierwsza praca zdecydowanie lepsza. tylko bym przybrudzil troche krzeslo i szybke w obrazku dodatkowo. i wsio
keraj37 Napisano 22 Luty 2008 Napisano 22 Luty 2008 Scenka super!!! Wygrales. Wez zaznacz kamere - nastepnie kliknij prawy przycisk i wybierz z menu rowijanego cammera correction, tak najszybciej wybiera sie ten modyfikator. Mozesz jeszcze go wybrac z zakladki modyfikatorow. pzdr!
Maykel Napisano 22 Luty 2008 Napisano 22 Luty 2008 o jaki klimacik, brakuje tu tylko Boryny, albo Kmicica :-) Troszke te buty chyba za nowoczesne, powinny stac gumiaki... i chyba bump ciut za duzy, ale i tak swietny klimacik jest :-)
Kalais Napisano 22 Luty 2008 Napisano 22 Luty 2008 swietny klimat, fajna praca! okno nowe lepsze, i drzwi tez lepiej wygladaja ja bym jeszcze fotel podniszczyl, za nowy jest :P
Rekomendowane odpowiedzi