Napisano 23 Lipiec 200717 l Witam Dawno nie robiłem nic w Max'ie i postanowiłem znów zabrać sie do roboty. W wolnych chwilach siedziałem ostanio nad tą scenką. Render w VRay jakieś 3h. Spędzony czas to w sumie kilka dni. Możecie rypać do woli.. wręcz liczę na to :) ..ale na pozytywne uwagi też się nie obrażę ;) ----- Przysiadłem trochę wczoraj i pozmieniałem trochę scene zgodnie z waszymi uwagami. Poprawiłem texturę drzwi, ścian, troche bujak, przerobiłem kwiatki no i przede wszystkim nowe okno z firankami. ;) Nowa wersja: Stara wersja:
Napisano 23 Lipiec 200717 l fajowe ale gdzie belki na suficie lub wzdłuż ścian pod sufitem ? okno nie w stylu góralskim a niestety slumsowo-amerykańskim - nie pasuje
Napisano 23 Lipiec 200717 l Welcome back Janusz :D Ładna klimatyczna scenka :) Liczę że znów zaczniesz się tu pojawiać. Co do rypania: -Framugi drzwi źle zmapowane. Słoje powinny biedź wzdłuż belek. -Słonio mówi że okno przepalone i jakby murowane a domek drewniany :) - Bump się traci w zacienionych miejscach. Normal mapa śmiało by sobie z tym poradziła. - Czemu fotel bujany nowy? - Kwiatki bardzo nienaturalne. za duże płatki, i brak ktextury i nierówności. - Ścianę zdradza jednolity reflect. Obdarta farba zasługuje na osobną mapkę reflect. - Stanowczo za duże słoje na półeczce. - Szyba na obrazku jednolicie odbija. fajnie by było gdyby była zakurzona, opalcowana itp. -Brak camera correction. ale jak kto lubi.
Napisano 23 Lipiec 200717 l Autor Dzięki Andrzej za uwagi.. Coś mi sie zdaje, że jeszcze nad tym przysiąde jutro :) I co to jest to camera correction ??
Napisano 24 Lipiec 200717 l Poszukaj w helpie. Modyfikator kamery. Ogólnie służy do likwidacji trzeciego zbiegu. W Vrayowej kamerze nazywa się to vertical shift.
Napisano 24 Lipiec 200717 l Piekne materiały i texturki. Mi sie bardzo podoba pomimo za malych drzwi. Mozesz zdradzic jak uzyskujesz efekt takiego "wysuszonego drewna"?
Napisano 24 Lipiec 200717 l dobrze oddaje klimacik... ach pojechałoby sie gdzieś w górki :) Bardzo fajna packa! Brawo!
Napisano 24 Lipiec 200717 l Autor Lis: dzięki za info, nie wiedziałem nawet że VRay ma własną kamere lol :D ale chyba jednak zrezygnuje z tego vertical shift - scena wygląda wtedy jakoś płasko i nieciekawie. Z-Brush: nie wiem o jakie wysuszone drewno Ci chodzi, przypuszczam, że chodzi o tą szafkę - w sumie nic specjalnego tam nie ma - zwykłe tekstury diffuse, bump i specular - nic więcej.
Napisano 25 Lipiec 200717 l Autor Wprowadziłem trochę zmian, według waszych zaleceń. (update w pierwszym poscie) Nie wszystko pozmieniałem, ale myśle że tak już wystarczy. Co myślicie o nowej wersji? Lepsza czy gorsza od starej ??
Napisano 28 Lipiec 200717 l kwiatki wyglądają nieco sztucznie drewniane okno było lepsze oprócz tego bardzo ładnie, klimacik, i świetne tekstury
Napisano 21 Luty 200817 l pierwsza praca zdecydowanie lepsza. tylko bym przybrudzil troche krzeslo i szybke w obrazku dodatkowo. i wsio
Napisano 22 Luty 200817 l Scenka super!!! Wygrales. Wez zaznacz kamere - nastepnie kliknij prawy przycisk i wybierz z menu rowijanego cammera correction, tak najszybciej wybiera sie ten modyfikator. Mozesz jeszcze go wybrac z zakladki modyfikatorow. pzdr!
Napisano 22 Luty 200817 l o jaki klimacik, brakuje tu tylko Boryny, albo Kmicica :-) Troszke te buty chyba za nowoczesne, powinny stac gumiaki... i chyba bump ciut za duzy, ale i tak swietny klimacik jest :-)
Napisano 22 Luty 200817 l swietny klimat, fajna praca! okno nowe lepsze, i drzwi tez lepiej wygladaja ja bym jeszcze fotel podniszczyl, za nowy jest :P