Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zrobiłem se w 3dsmaxie coś takiego:

Untitled.jpg

Jest to boxik zrobiony ze Splainów. I mam pytanie. Jak zrobić, żeby był to box ze ścianami? Zeby go można było wyrenderować.

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

To jak chcesz robić te bajeranckie modele lepiej sie zacznij uczyć poly modelingu albo nurmbsów ale tych z rhino... Ja zmarnowałem tylko czas na naukę tej techniki...

Napisano

Też jestem zielony i przymierzam się do wymodelowania samochodu, łącznie z wnętrzem. Dlaczego nie zrobić tego przy pomocy spline cagów? Dlaczego poly modeling jest lepszy? Większa kontrola nad siatką?

Napisano

A ja wam wszystkim sie dziwie dla mnie splajny to utrudnianie sobie pracy.

Dlaczego poly modeling jest lepszy? Większa kontrola nad siatką?

Wedlug mnie wlasnie tak ale znajdzie sie pewnie paru zwolennikow splajnow. Splajny sa dobre do robienia kabli :D

Napisano

I splajny sa dobre jak sie je dobrze pozna ale i tak wole poly modeling :) lepiej wyglada a poza tym robienie boxa ze splajnow to troszke przesada :p

moze teapota zrobisz ?;]

Napisano

A jak poly modelingiem robisz subtelnie zaokrąglone/wypukłe powierzchnie? Splajnami można kontrolować to bardzo precyzyjnie.

Napisano

A ja robie samochody spline'ami i wszystko wychodzi pieknie i gladko - no prawie wszystko ;P To jest tkaie jakby Rhino w Maxie ;) Tworzy sie o wiele szybciej i dokladniej niz przy recznym ukladaniu siatki i chamferowaniu powierzchni. Ogolnie goraco polecam technike spline'ow :)

Napisano
A jak poly modelingiem robisz subtelnie zaokrąglone/wypukłe powierzchnie? Splajnami można kontrolować to bardzo precyzyjnie.

Heh poly modeling jest uniwersalny wiec takie rzeczy to zaden problem poprostu trzeba miec pomysl na siatke i tyle.