Napisano 2 Grudzień 200321 l Pora zacząć wreszcie jakiegoś WiPa... a zacznę takim oto pięknym, pustym biureczkiem, które w miarę upływu czasu będzie się zapełniało różnymi różnościami (jakieś propozycje?). Nie robię biurka na wzór swojego, bo u mnie to straszny bur.., bałagan jest i ciężkoby to zrobić :P Ale kto wie, może w przypływie geniuszu coś ciekawego z mojego deska się na nim znajdzie :D
Napisano 2 Grudzień 200321 l zrób na nim porządny burdel !! to będie bardzo realistycznie wyglądało :)
Napisano 2 Grudzień 200321 l Autor Hehe, narazie po godzinie przykręcania śrubek wykreaturowałem moją przedwojenną, ruską (to widać) lampkę... przecież to gówno nie ma żadnych kabelków i w dodatku wsjo się ledwo kupy trzyma, a ile roboty miałem przy jej modelowaniu... a na dodatek nadal nie wiem jak ona działa... lol, double lol [lol2] Te jak zrobić zgniecioną kartkę papieru? Noisa dać na sferę?
Napisano 2 Grudzień 200321 l Autor i zbliżenie (niewielkie bo niewielkie, ale zawsze coś), na lampkę.... Cosik tych moich śróbek co je przykręcałem nie widać :(
Napisano 2 Grudzień 200321 l Witam! Jak narazie to za wiele nie widac, ale lampeczka fajna! :) Pozdrawiam!
Napisano 2 Grudzień 200321 l Podoba mi sie szczegolowosc. Keep working. PS: mam taka lampke w piwnicy:)
Napisano 3 Grudzień 200321 l Autor No i jest apdejcik... Ciekawe czy ktoś zgadnie co to jest to siedzące na biurku :] Dodałem jeszcze plakat Tomaszewskiego (jeszcze nie ma teksturki, ale to na końcu) i półeczkę w stylu \"Więziennym\" :) Aha i papierek pod lampę, żeby się biurko nie porysowało, bo to bardzo drogie biurko było :P
Napisano 3 Grudzień 200321 l Autor Trochę mi się koncepcja zmieniła, dlatego mała zmiana, z biurka zniknął kosmita, do jakoś mi tam nie posował do całej reszty... może gdzieś indziej wykorzystam (lol :) ) Jak widać, na załączonym obrazku, kubek z kredkami i nietylko się pojawił na biureczku i książeczki na półeczce :D Pracę robię z doskoku, dlatego takie małe apdejty są :( Co myślicie o kubeczku? Wygląda jakoś sensownie?
Napisano 3 Grudzień 200321 l Wygląda całkiem, całkiem:] Dodaj jeszcze jakies zszywacze, kilka spinaczy, kilkanascie ksiazek, porozwalane płyty, monitor, mały tablecik, nożyczki, jeszcze kilka książek i pełno luźnych kartek:] I wtedy będzie prawie tak jak jest u mnie:] A tak na serio to keep on working. --edit--- jeszcze mógłbyś dodać szklanke z wodą /bądź z czym innym/ + kaustykę:]
Napisano 3 Grudzień 200321 l ta figurka mi nie pasowala tam, a co do tej kartki (?) kurde jakos dziwnie wyglada...
Napisano 3 Grudzień 200321 l Autor Bo jej jeszcze nie pozaginałem rogów i nie pogniotłem trochę :) Ale to ma być mapa (plakat) Wielkiej Brytani, żeby trochę bardziej kolorowo był na tym biórku. A co do figurki, to jakby się ktoś pytał to był stojak pod komórkę :D Wiesz kozioo, szklanka z wodą (albo jakimś innym płynem) trochę mętną bo w końcu stała tam od kilku dni byłaby nawet tam pasowała :P Porożzucane, pogniecione kartki były w zamyśle, ale mam problem z modelingiem :( Macie jakiś pomysła jak zrobić pogniecioną (zgniecioną w kulkę) kartkę? Który wbić Tomaszewskiemu na plakacie w czoło... http://www.rayrogers.com/fixpix.htm :D
Napisano 3 Grudzień 200321 l Mam taką samą lampkę :P Co do kartek to ja w sumie wszystko recznie modeluje i to jest chyba moj blad wiec w tym ci niestety nie pomoge:D
Napisano 4 Grudzień 200321 l Autor No grejt ajdija :D Już jedną wybrałem, ale teraz mam inny problem, nie wiem jak zrobić kompa :( Ma to być coś w stylu XVII wiecznym: Monitor 13\", pożółkły, rozlatująca się odbudowa pod monitor (kiedyś były takie), stojąca (a właściwie to leżąca) poniomo, a nie pionowo + myszka z trzema przyciskami bez rellerów. Ale jest problem, bo żadnych zdjęć w necie nie mogę znaleźć :( Byłbym więc bardzo dźwięczny za jakąkolwiek pomoc :) Pod wieczór będzie mały apdejcik...
Napisano 4 Grudzień 200321 l Ten kawałęk papieru na ścianie zbyt płaski. Pozawijaj rogi. Dodaj jeszcze jakąś zmarszczkę przez środek itp. A kartkę papieru, to może najpierw noise, potem troszkę ręcznie z włączonym softselection.
Napisano 4 Grudzień 200321 l A moze zrobisz takie biorka jak ja mam czyli polowe biorka mi zajmuje komputer bo mam go bez obudowy :D a po lewej od monitora stera niedopalkow i przepelniajaca sie popielniczka :D A btw to nierob na tym biorku takiej szpitalnej czystosci :D
Napisano 4 Grudzień 200321 l Autor Bacry, on ma pozaginane rogi, tylko tego na rederingu nie widać, a zmarszczka jest, tylko też jej nie widać. A co do popielniczki to niezła myśl... szpitalna czystość to jest narazie, bo wstawiam same duże obiekty i trudno jest nimi zrobic bałagan... jak dojdą pety i inne małe duperelki to będzie wtedy dopiero git... narazie mówię wam: cierpliwości.
Napisano 4 Grudzień 200321 l Autor No i jest apdejcik... co do zegara to się nią nie przerażajcie, jak będą teksturki to będzie lepiej wyglądał :)
Napisano 5 Grudzień 200321 l Autor Sorry za brak apdejtów, ale miałem chwilowy zastój... jutro będzie kolejny apdejt bo dzisiaj już mi się nie chce renderować. Za teksturki zabiorę się jak skończę cały modeling, a trochę to jeszcze potrwa, bo pomysłów mi nie brakuje, ale czasu... szkoda gadać :(
Napisano 6 Grudzień 200321 l Witam! Jest GIT! A najbardziej podoba mi sie lampeczka i zegar na scianie. Nie gram w darts\'y, ale loteczki chyba sa za chudziutkie... ale moze mi sie tylko zdaje! Swietnie Ci idzie, oby tak dalej... Pozdrawiam!
Napisano 6 Grudzień 200321 l jakbys chciał zrobic wersje \"syf 2003\" to moge Ci przeslac zdjecia referencyjne mojego biurka ;]
Napisano 6 Grudzień 200321 l calkiem ladnie, wrecz super :) dziwna sciana :/ zrob kompa. Na biurku monitorek, w wysuwanym klawiaturka. Bedzie spoko jestem ciekawy teksturowania ciekawe jak Ci wyjdzie :)
Napisano 6 Grudzień 200321 l Autor No i jest obiecany apdejtcik :) Nie zwracajcie uwagi na brak \"-\" w klawiaturze, jeden przycisk mi się schował i nie chciało mi się renderować drugi raz... będzie poprawione. Zegar też tochę zmienię, może walnę jakiegoś innego starocia (referki mile widziane :)). Co do kompa, to zrezygnowałem z niego bo byłoby to zbyt standardowe posunięcie... biurko, komputer... dlatego zostawiłem samą klawiaturę i postawiłem karteczkę \"SOLD\" zamiast kompa. Łańcuszkiem znad półki też się nie przejmójcie, poprawi się. Jeśli macie jakieś zastrzeżenia opróczej powyżej wymienionych, to chętnie wysłucham i w miarę możliwości, poprawię:) Aha i jeszcze jedno... jak ktoś chce zobaczyć poniższy rysunek w większej rozdziałce (1024/800), to zapraszam tutaj... www.republika.pl/misic/highquality.jpg
Napisano 6 Grudzień 200321 l Witam! [lol2] No! Prawie jak u mnie! Tylko jeszcze kubek z kawa i wiecej walajacych sie papierow! Spoko modelki! Pozdrawiam!
Napisano 6 Grudzień 200321 l Autor Jest apdejt... dzisiaj miałem trochę więcej czasu, a efekty możecie zobaczyć poniżej... butelką się nie przejmujcie, poprawi się :)
Napisano 6 Grudzień 200321 l Ogolnie jest super.Poprawil bym troche klawiature zeby krawedzie przyciskow nie byly tak zaokraglone i zeby sama klawiatura tak gladko nie przylegala do biurka. Zawsze sa troche wyprofilowane zeby wygodniej bylo je podnosic. Kipy od fajek troche powyginac od gaszenia i to co jest w kubku porozrzucac tego troche tez na biurko. Pozdro
Napisano 6 Grudzień 200321 l Autor A faktycznie trza by je trochę powyginać :) W popielniczce powyginałem, ale poza zapomniałem :) Dzięki. A co do klawiatury, to też mi coś nie pasował i już wiem co... krawędzie przycisków :) To w kubku to kredki, ale jak je porozrzucam po biurku, to już będzie za dużo rzeczy porozrzucanych... wachałem się co do rozsypania spinaczy, bo już pety są porozrzucane i po prostu nie wygląda to naturalnie. No chyba, że zrobię pudełko ze spinaczami i wtedy 2, 3 spinacze na zawnątrz, to będzie można kredki rozsypać. Po prostu za dużo jest takich małych dupereli porozrzucanych po biurku... wygląda nienaturalnie. A poza tym fakt rozrzucenia kredek po biurku daje dowód na to, że coś było rysowane, a ja nie zamierzam wykazywać się tu talentem malarskim [lol2]
Napisano 7 Grudzień 200321 l Autor Witam, witam... kombinowąłem ostatnio trochę z teksturkami, a poniżej widziecie efekty... co wy na to? Pasi, czy coś jest nie tak? Bo już sam nie wiem, ale wydaje mi się że jest ok...
Napisano 8 Grudzień 200321 l Trudno ocenić teksturkę w pełnej krasie gdy dajesz takie miękkie światło... Żadnego speculara? A jeśli jest to daj jakieś światło, które wywoła bliki... bo tak to możemy o kanale diffuse porozmawiać :)
Napisano 8 Grudzień 200321 l no tak tylko po co klawiatura bez monitorka ? poszerz stol w wstaw na niej plasme, z jakimis karteczkami poprzyklejanymi na niej.
Napisano 8 Grudzień 200321 l Autor No właśnie o to chodzi, żeby złamać ten zwyczaj, że jak klawiatura to i monitor, a do tego jeszcze komp... właśnie o to chodzi w tej scence, że komp z monitorem zostały sprzedane, a została sama klawiatura (ta karteczka stojąca to na niej SOLD pisze, a przynajmniej będzie pisać).
Napisano 8 Grudzień 200321 l zbyt plastelinowa ta klawiatura ;) te klawisze wogle ci nie wyszly, one maja inny ksztalt (jakbys nie zauwazyl;)
Napisano 8 Grudzień 200321 l Autor Klawiatura nie jest jeszcze dokończona, narazie myślę co by tu jeszcze wstawić na tą scenkę, żeby większy burdel zrobić, ale coś mi trudno to myślenie idzie :( Narazie bawię się teksturkami... Może macie jakieś pomysły co by tu \"dorobić\" do tej scenki?