lukasz3d Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 Witam daje Waszej ocenie kuchnie,ktora robie dla kogos.Narazie poswiecilem 8 godzin lacznie i to pierwszy render testowy dlatego prosze Was o wychwycenie bledow oraz korekty pozdro
lukasz3d Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Napisano 27 Lipiec 2007 acha i jeszcze prosba.Czy ktos moglby udostepnic mi teksturke gresu na sciane(gres o wyraznej strukturze starego kamienia)oraz na posadzke(nieregularny gres-wzor taki jak dalem ale moja jest biedna jak widac) z gory dzieki
Yaro16 Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 po pierwsze niektóre textury leżą( i kwiczą).Po drugie talerze jakieś dziwne.Po trzecie kamera jest dziwnie ustawiona.
lukasz3d Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Napisano 27 Lipiec 2007 zgadzam sie ze z kamera przekombinowalem-bawilem sie cammera corection i sobie tak dziwnie obrocilem-talerze tez zmienie:)a tekstury krore do wymiany?
Yano Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 Więc tak, do poprawy: - ten kamień na ścianie po lewej, ta tekstura zupełnie tam nie pasuje - tekstura podłogi też, ale to już sam wiesz - talerze chyba mają za mało poly -duuużo za mało - tekstura płytek na ścianie też do poprawy, bo troche za duże te płytki - tekstura na oknie jest źle zmapowana, słoje drewna powinny iść wzdłuż a nie w poprzek - tekstura krajobrazu za oknem powinna być znacznie bardziej rozświetlona - parapet jakiś dziwny wyszedł. Wogole rejon tego okna jest mało ciekawy i niedopracowany, więc albo popraw to okno, dodaj firanki, postaw kwiatek na parapecie, żeby jakoś urozmaicić ten obszar, albo zmień ustawienie kamery, żeby okno nie było na 1 planie. P.S. Już gdzieś widziałem te krzesła... a konkretnie tutaj ;) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=36872 Ale ogolnie jak na 1 render to wyszło bardzo ok.
lukasz3d Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Napisano 27 Lipiec 2007 dzieki wielkie okno poprawie bo zagdzam sie w zupelnosci-parapet zle zmapowalem tez i niefajnie wyszedl plytki na scianie-szukam juz tekstury ale ich ksztalt i wielkosc mam narzucone wiec nie ingeruje a co do hokerow-to troszke inne a ja mam je i juz:) na podloge-szukam i znalezc nie moge
sysol Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 http://www.cersanit.com.pl/content.php?cms_id=3032 polecam biblioteke multimedialna firmy cersanit !! maja niezłe paki płytek !! rzuć sobie okiem może coś wybierzesz ....
lukasz3d Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Napisano 27 Lipiec 2007 dzieki wielkie skorzystalem juz-a na posadzke moglibyscie cos podrzucic-chodzi o gres szary w takim ukladzie jak na renderze tylko w przyzwoitej rozdzielczosci
grzegerz Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 wiesz co na niektorych meblach widac ze troche mapping jest zaburzony ale w sumie wszystko bardzo ladnie :)
DEkoy Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 No naprawde duuuuuzo lepiej :) Popracowałeś nad tym światłem i juz są bardzo ładne wyniki! :D Moje uwagi: - zle zmapowana roślinność za oknem - butelka i kieliszki wyglądają jak by nie z tej bajki - razi mnie materiał bocznej ściany szafki po lewej stronie wizki - umiejscowienie okapu (?) - on wisi w przejściu? - jakis fioletowy wypadek pod szafką z prawej strony wizki
lukasz3d Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Napisano 30 Lipiec 2007 dzieki i znowu zgadzam sie w 100% ale juz nie bede poprawial ,chyba ze za jakis czas dla siebie tylko-projekt jak projekt:)nie wypowiadam sie chociaz nie moja bajka.Za oknem fakt ze rozmyte za bardzo-to fioletowe-dziwne bo teraz patrze na model i nie wiem skad to?mnie jeszcze ta podloga meczy ale nie moglem mimo staran tej teksturki skroic wlasciwie pozdro i dzieki za konstruktywne rady P.S okap wisi ok bo ponizej jest plyta i ten granitowty blacik roboczy(nizej za wyspa stad nie widac)
JohnyCa Napisano 31 Lipiec 2007 Napisano 31 Lipiec 2007 Te krzesla byly juz nie raz - nie wiem co sie wam w nich podoba :) Ogolnie troche kolorystycznie sie cos tu gryzie i moglbys jeszcze troche powalczyc nad lepszym oswietleniem. Poza tym inni reszte juz powiedzieli.
lukasz3d Napisano 31 Lipiec 2007 Autor Napisano 31 Lipiec 2007 krzesla tez klient wymogl:)zmienie co trzeba wedlug uznania i postaram sie to wrzucic do FW za jakis czas pozdro
eric Napisano 31 Lipiec 2007 Napisano 31 Lipiec 2007 Bardzo fajnie!Gdzies sie tak tego fachu wyuczył!???/
heaven Napisano 31 Lipiec 2007 Napisano 31 Lipiec 2007 ladnie... tylko.. cos z teksturami nie tak.. na meblach jest z nimi nie tak... i to cos pod zmywarka ( to chyba zmywarka :P ) taka jakby okopcona szafka :P
lukasz3d Napisano 31 Lipiec 2007 Autor Napisano 31 Lipiec 2007 eric obserwuje lepszych i sie ucze powoli:)a tys gdzie sie wyluczyl-pewno zdolny samouk:P
Rekomendowane odpowiedzi