Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam daje Waszej ocenie kuchnie,ktora robie dla kogos.Narazie poswiecilem 8 godzin lacznie i to pierwszy render testowy dlatego prosze Was o wychwycenie bledow oraz korekty

pozdro

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

acha i jeszcze prosba.Czy ktos moglby udostepnic mi teksturke gresu na sciane(gres o wyraznej strukturze starego kamienia)oraz na posadzke(nieregularny gres-wzor taki jak dalem ale moja jest biedna jak widac)

z gory dzieki

Posted

zgadzam sie ze z kamera przekombinowalem-bawilem sie cammera corection i sobie tak dziwnie obrocilem-talerze tez zmienie:)a tekstury krore do wymiany?

Posted

Więc tak, do poprawy:

- ten kamień na ścianie po lewej, ta tekstura zupełnie tam nie pasuje

- tekstura podłogi też, ale to już sam wiesz

- talerze chyba mają za mało poly -duuużo za mało

- tekstura płytek na ścianie też do poprawy, bo troche za duże te płytki

- tekstura na oknie jest źle zmapowana, słoje drewna powinny iść wzdłuż a nie w poprzek

- tekstura krajobrazu za oknem powinna być znacznie bardziej rozświetlona

- parapet jakiś dziwny wyszedł. Wogole rejon tego okna jest mało ciekawy i niedopracowany, więc albo popraw to okno, dodaj firanki, postaw kwiatek na parapecie, żeby jakoś urozmaicić ten obszar, albo zmień ustawienie kamery, żeby okno nie było na 1 planie.

P.S. Już gdzieś widziałem te krzesła... a konkretnie tutaj ;) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=36872

Ale ogolnie jak na 1 render to wyszło bardzo ok.

Posted

dzieki wielkie

okno poprawie bo zagdzam sie w zupelnosci-parapet zle zmapowalem tez i niefajnie wyszedl

plytki na scianie-szukam juz tekstury ale ich ksztalt i wielkosc mam narzucone wiec nie ingeruje

a co do hokerow-to troszke inne a ja mam je i juz:)

na podloge-szukam i znalezc nie moge

Posted

dzieki wielkie skorzystalem juz-a na posadzke moglibyscie cos podrzucic-chodzi o gres szary w takim ukladzie jak na renderze tylko w przyzwoitej rozdzielczosci

Posted

No naprawde duuuuuzo lepiej :) Popracowałeś nad tym światłem i juz są bardzo ładne wyniki! :D

Moje uwagi:

- zle zmapowana roślinność za oknem

- butelka i kieliszki wyglądają jak by nie z tej bajki

- razi mnie materiał bocznej ściany szafki po lewej stronie wizki

- umiejscowienie okapu (?) - on wisi w przejściu?

- jakis fioletowy wypadek pod szafką z prawej strony wizki

Posted

dzieki i znowu zgadzam sie w 100% ale juz nie bede poprawial ,chyba ze za jakis czas dla siebie tylko-projekt jak projekt:)nie wypowiadam sie chociaz nie moja bajka.Za oknem fakt ze rozmyte za bardzo-to fioletowe-dziwne bo teraz patrze na model i nie wiem skad to?mnie jeszcze ta podloga meczy ale nie moglem mimo staran tej teksturki skroic wlasciwie

pozdro i dzieki za konstruktywne rady

P.S okap wisi ok bo ponizej jest plyta i ten granitowty blacik roboczy(nizej za wyspa stad nie widac)

Posted

Te krzesla byly juz nie raz - nie wiem co sie wam w nich podoba :)

Ogolnie troche kolorystycznie sie cos tu gryzie i moglbys jeszcze troche powalczyc nad lepszym oswietleniem.

Poza tym inni reszte juz powiedzieli.

Posted

ladnie... tylko.. cos z teksturami nie tak.. na meblach jest z nimi nie tak... i to cos pod zmywarka ( to chyba zmywarka :P ) taka jakby okopcona szafka :P