lukos86 Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 Witam wszystkich ponownie. Odstawiłem łazienkę i zaczynam nowy projekt. Otóż będzie to typowa podziemna stacja londyńskiego metra. Nie wiem czy dam radę skończyć bo mam wielki problem z referkami. Jakby ktoś miał przypadkiem lub się gdzieś na nie natknął to bardzo proszę :D Sam też nie porobię bo mnie zaraz policje zawinie :P Narazie tyle (niedużo ale zawsze coś): Shot at 2007-07-27 Shot at 2007-07-27
Razi91 Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 zapowiada się nieźle.. na końcu tunelu zrób jakiś zakręt, a nie taki zanik... fajnie by było, gdyby jeszcze za zakrętem było światło. Zrób nieco segmentów w "tubie", bo smoth źle działa. Zauważyłem, ze jak jest długi prosty cylinder z jednym height segments to nie widać wygładzenia
lukos86 Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Napisano 27 Lipiec 2007 Po to chyba żeby trzymały szyny trakcyjne. Nie wiem jak to działa dokładnie ale jakoś działa skoro tak jest na każdym odcinku szyn metra i pociągów w całym UK. Pozdrawiam
Johny Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 Seven Sisters, hehe ja mieszkam zaraz obok Blackhorse Road .. niedaleko :) Napis jak i caly pas na ktorym sie znajduje jest za duzy
huzdebos Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 sciane od napisu 7siostr do podlogi mogles tez zrobic zaokraglona, czesto tak jest w londynskiej tubie a fajniej IMHO bedzie wygladalo, i dorzuc moze jeszcze jaka lawecze lub dwie pzdrw
AlekGo Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 Witam, tez kiedyś próbowałem zrobić stacje metra, ale polskiego i nie skończyłem :P imo te tory troche za szerokie Pozdrawiam
lukos86 Napisano 28 Lipiec 2007 Autor Napisano 28 Lipiec 2007 huzdebos- zauważyłem że na niektórych platformach te ścianki są okrągłe ale akurat na Seven sisters się wzoruję więc chyba tak zostawie. Mały update (render i meteriały robocze): Shot at 2007-07-28
gregorjan Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 Dobrze się zapowiada. NIe wiem czy to tak ma być, ale najbardziej dżaźni mnie ten sufit prążkowany pozdrawiam
lukos86 Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Napisano 1 Sierpień 2007 Niestety zw na notoryczny brak czasu jest mały progres. Materiały będą poprawione. Staram się uczyć i nie używam żadnych bitmap do zrobienie materiałów poza napisami. Pozdrawiam KOMENTUJTA Mały update: Shot at 2007-08-01
Mortom Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 a czemu tu nie ma klamek... a gdzie są lampy?? xD a tak serio to chyba przydużawe te płyty brukowe... choć nie jestem znawcą mieszkam na wsi a miasto obok mnie nie słyszało nawet o tramwajach a co dopiero o metrze :) P.S. Co to "Seven Sisters" jakaś firma produkująca kredki woskowe?? :P (serio pytam, tak z ciekawości)
lukos86 Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Napisano 1 Sierpień 2007 apropo seven sisters. To jest stacja Londyńskiego metra. Stacji jest dużo ale tą mam najbliżej domu. To jest WIP więc reszta (np. lampy) przyjdzie z czasem. KOMENTUJTA
AlekGo Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 jakiś dziwny ten sufit, nie wiem czemu ale jakiś brzydki mi sie wydaje :) skoro to wip to chyba nie ma co pisać że pusto? i te obrazki po prawej takie sobie ;P pozdrawiam
Mortom Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 człowiek całe życie sie uczy i głupi umiera...no co nie którzy przynajmniej... dzięki za info lukos86. Odrazu poczułem sie mądrzejszy :> P.S. Zapomniałes dać smootha na tube czy takie ostre krawędzie to wynik zamieżonego działania?? :>
Mortom Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 off top: pecet ty lepiej idź spać a nie szlajaj sie po sieci po ciemku ;P
lukos86 Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Napisano 2 Sierpień 2007 Dzięki johny za dodatkową referke. Napis zmienię, baa wszystko zmienię. Powoli do przodu. Postaram się skończyć Update: Shot at 2007-08-02 KOMENTUJTA
Mortom Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 I lukos86 rzekł: Niech staną sie lampy..... i lampy zapłonęły światłem 250 W :P Po za tym spoko ale aż prosi sie o metro we własnej osobie :) Pozdro P.S. Dodał bym tu jakiś klimat.. bo na razie nic sie tu nie dzieje.. nie mówię że jest źle ale przydało by sie coś typu nieświecąca lampa... pijaczyna na ławce itp. :) No wiesz taki polski akcent w angielskiej oprawie :P
pecet Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 płytki krzywo położone ;) Dodał bym tu jakiś klimat.. bo na razie nic sie tu nie dzieje.. nie mówię że jest źle ale przydało by sie coś typu nieświecąca lampa... pijaczyna na ławce itp. :) No wiesz taki polski akcent w angielskiej oprawie :P no i trzeba by było jeszcze ładne teksturki porobić bo narazie to jest sterylnie i sztucznie już ide spać ;)
lukos86 Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Napisano 4 Sierpień 2007 Niestety robie wszystko prawie od początku. Chce się nastawić na maxymalny detal. zobaczymy co z tego będzie :D Pozdrawiam Narazie tyle DALEJ ZBIERAM REFERKI Z GÓRY DZIĘKI JAK KTOŚ MA Shot at 2007-08-04
heaven Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 nie przegladalem poprzednich stron bo mi sie szczerze nie chcialo, ale moze byc fajnie.. tory mi sie podobaja... jakbys tam w tej ciemnosci zarysy jakiegos pociagu zrobil.. jakies swiatla.. to by bylo fajnie :)
Ex3 Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 Widzę że masz ten sam problem co w łazience :) znaczy się mapowanie płytek na załamaniach. Gdyby miało być jak Ty to pokazujesz to faceci od glazury by się zamęczyli :) Wg. mnie powinno być tak: http://www.mateuszg.com/pliki/poprawka.jpg Poza tym podoba mi się ten art, dodaj duuuużo brudu i zniszczeń i będzie fajny klimacik. Ja tu widzę taką scenkę: po lewej jest pełno zombiaków a po prawej ludzie wychodzący z pociągu :) ech, chyba za dużo grałem w resident evil :) Czekam na koniec. Pozdro
lukos86 Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Napisano 5 Sierpień 2007 heaven - zarys pociągu zrobię na końcu, może nawet cały pociąg wjeżdżający na stacje. P3ter - co do oświetlenia to jest ono narazie robocze więc narazie tak będzie. Ale przyjdzie też na to czas EX3qtor - zgadza się ale to był mój bład zamiast najpierw modelować to się wziąłem za wcześnie za mapowanie i tak to wyszło. DALEJ POTRZEBUJE REFERKI JAKBY KTOŚ MIAŁ ALBO PRZYPADKIEM COŚ ZNALAZŁ!!! Pozdrawiam Update Shot at 2007-08-05
mkk3a Napisano 5 Sierpień 2007 Napisano 5 Sierpień 2007 DALEJ POTRZEBUJE REFERKI JAKBY KTOŚ MIAŁ ALBO PRZYPADKIEM COŚ ZNALAZŁ!!! a jakie referki?
lukos86 Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Napisano 5 Sierpień 2007 Potrzebuje referki typowych platform stacji londyńskiego metra. A najlepiej stacji seven sisters. Pozdro i z góry dzięki
lukos86 Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Napisano 5 Sierpień 2007 I jeszcze ten ostatni render. To tyle na dzisiaj KOMENTUJTA Shot at 2007-08-05
AlekGo Napisano 5 Sierpień 2007 Napisano 5 Sierpień 2007 Nie za dużo jest do komentowania :) ale idzie coraz lepiej, tak jak ktoś już napisał mógłbyś później dodać jakieś światła nadjeżdżającego metra :P pozdrawiam
Mortom Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 200% zmiany na leprze :) już mi sie zaczyna podobać :>
lukos86 Napisano 6 Sierpień 2007 Autor Napisano 6 Sierpień 2007 dzięki za miłe słowa. właśnie takie coś mnie motywuje do dalszej pracy Dodałem barierki (jeszcze nie skończone) KOMENTUJTA Shot at 2007-08-06
lukos86 Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Napisano 7 Sierpień 2007 I jeszcze barierka z bliska Pozdrawiam Shot at 2007-08-07
Mortom Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 No coraz, coraz bliżej i bliżej... dobrze ci idzie. choć wydaje mi sie że rurki są nieco za grube. Pozdrawiam
NV Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Fajnie jakbyś się pokusił o detal w formie spawów na tej barierce. :)
lukos86 Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Napisano 7 Sierpień 2007 mortom - rurki sa grube bo takie sa oryginalne nvidia- moge srobic spawy ale czy jest w tym sens? nie bedzie ich i tak widac na widoku ogolnym a obciaza mi tylko kompa. ale nie wiem moze pozniej zrobie POZDRO :D
NV Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 No to zależy czy planujesz 1ujęcie czy może 2/3 z jakimś zbliżeniem ja tylko podsuwam pomysły ;)
Mortom Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 lukos86 skoro mówisz że takie są to ci wieże bo w sumie nie mam nic innego jak wiara w twoje słowa :P Pozdro, keep going :>
Rekomendowane odpowiedzi