Napisano 8 Sierpień 200717 l Taka sobie nowa kuchnie zaczalem robic. Na razie niewiele. Brak praktycznie materialow. Oswietlenie VRaySun. No i mam pierwsza roslike w swojej wizce :)
Napisano 8 Sierpień 200717 l Ciężko coś powiedzieć bo narazie mało ;) Wydaje mi sie że stojak (?) od wyspy lewituje. Może to wina subdiv'ów.
Napisano 9 Sierpień 200717 l Autor gawel72: Roslinka to modelik (thx. pionier!). slajver: fakt ze malo, wieczorkiem podrzuce cos wiecej (wlasciwie powinienem sie wyrobic z calym modelingiem)
Napisano 10 Sierpień 200717 l gdzieś juz podobna kuchnie widziałem;) jak zawsze masz prroblemy z widokiem za oknem;) a tak to dlaczego one jest taka żółta?:)
Napisano 10 Sierpień 200717 l Autor Tomuś: całkiem możliwe, pełno się takich kuchni wokoło pałęta :) Żółto bo to VRaySun tuż nad horyzontem ale to się zmieni. Mam nadzieję że widok też :)
Napisano 12 Sierpień 200717 l ladnie... choc niepodoba mi sie material tego krzeselka.. znaczy jego nogi... jest takie dziwne... jakby plastik ? poza tym plytki na podlodze chyba zle przeskalowane.. kwadratowe bardziej by chyba pasowaly :) ogolnie to ladnie wyszlo :
Napisano 13 Sierpień 200717 l Kwiatek stoi na kuchence i to co nad nim to będzie zabudowany okap?Czy wogule jej nie ma?Mało czytelna jest funkcjonalność tej kuchni. Jak na próbne renderki to fajnie to wygląda...zapowaiada się fajnie.
Napisano 13 Sierpień 200717 l Autor Osterman: kwiatek stoi na blacie obok kuchenki :) Tomuś: zmniejszylem je (z drugiej strony kuchni tez jest okno) heaven: to taki chrom, na tych nogach :) Na razie jeszcze jeden update, wiekszosc materialow ukonczona.
Napisano 15 Sierpień 200717 l Autor No i to chyba bedzie prawie koniec - jeszcze msle o dodaniu kilku szczegolow do piekarnika, moze jakies ciasteczka i moze drugiego kwiatka - po lewej stronie - dla wywazenia kompozycji.
Napisano 15 Sierpień 200717 l bardzo ladnie. Ale zapelnij pusty kawalek sciany po lewej stronie jakas szafka dla wiekszej rownowagi:) pzdr.
Napisano 18 Sierpień 200717 l Łodygi roślinki po lewej wyglądają jak by były bez tekstury, chyba że jeszcze nie mają tekstur. A liście sam powiesiłeś, czy masz na to jakiś inny sposób? A co do reszty to podoba mi się. Powodzenia
Napisano 18 Sierpień 200717 l Bardzo fajnie to wygląda :) Jedynie drewno coś nie ten teges :] Tzn. textura brzydka :) I światło od słońca mogłoby być trochę mocniejsze :)
Napisano 18 Sierpień 200717 l Autor gawel72: Drzewko z liściami to OnyxTree Broadleaf :) Materiał liści ma w slocie diffuse teksturke ze zdjęciem trawy :) Pień roślinki ma nałożoną teksturkę kory :) Tak więc nic specjalnego Pozdro
Napisano 19 Sierpień 200717 l Ładnie, chociaż tak pustawo - bez życia. Fajna tekstura drewna, możesz powiedzieć skąd ? Edit. Dziękuje
Napisano 19 Sierpień 200717 l Autor slajver: Ależ proszę bardzo: http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=1099
Napisano 19 Sierpień 200717 l Świetne tylko te krzesełka chyba troszke za wysokie... nie wygodnie będzie siedzieć przy tym blacie ;) Chyba, że mają jakąś regulację wysokości... bo widzę jakąś wajche ;)
Napisano 20 Sierpień 200717 l cienie lisci z zewnatrz bardzo fajnie ale pozatym to mi sie nie podoba. kuchnia nieciekawa i monotonna. nie moge znalezc zadnego sprzetu kuchennego, pasowalo by wstawic jakas kuchenke. to cos pod nogi przy krzeslach jest zdecydowanie za cienkie. ujecie tez nie ciekawe. pracuj dalej, pozdro...
Napisano 21 Sierpień 200717 l Autor Gniotek: no właśnie, wajcha jest od tego t0m3k: taki już pomysł na tę kuchnię był żeby poukrywać sprzęty chociaż kuchenka a właściwie piekarnik jest i to w centralnym miejscu i do tego nie byle jaka bo SIEMENS Liftmatic z opuszczaną windą! Podstwka na nogi w krzesełku rzeczywiście za cienka :)
Napisano 29 Sierpień 200717 l Autor Jeszcze jedno ujęcie i podkręcone oświetlenie (wiem - roślinka uschła)
Napisano 31 Sierpień 200717 l Autor Dzieki wszystkim za komenty - dorzucam jeszcze kilka modelikow dla urozmaicenia sceny i puszczam wizke do FW. Czas pokazac cos nowego :)