Acid_Jazz Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 Witam, Po dość długiej przerwie wracam do 3d, ale mam taki problem: po jakimś czasie w wersji 8 maxa znika w viewporcie - nawet nie wiem jak to nazwać - "manipulator" przesuwania, obracania, skalowania obiektów w danej osi. różowa kulka - stan prawidłowy niebieska - po wystąpieniu błędu Jedynym lekarstwem jakie dotąd znalazłem jest reinstalacja maxa. Przywracanie do ustawień początkowych, zmiana sterownika nic nie dają - może ktoś z Was spotkał się z czymś takim i wie jak to łatwiej usunąć. Jest to trochę uciążliwe. pozdr. Acid_Jazz
Vorek Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 Poczytaj FAQ forumowe, jest tam odpowiedź na Twoje pytanie.
Acid_Jazz Napisano 13 Sierpień 2007 Autor Napisano 13 Sierpień 2007 ok - sorr za posta przeczytałem wszystko co było w Max3D.pl Forum > Oprogramowanie > 3ds max, ale do FAQ nie zajrzałem - mój błąd. thx za pomoc
marvin' Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 a ja dzisiaj dałem meshsooth iterations 11 zamiast 1 co oczywiście totalnie zawiesiło Okna i w napadzie szału waliłem w klawiature gdzie popadnie. jak 30 min później podszedłem do komputera to max był odwieszony, ale od tego czsu nie ma tych osi i żadne "x", show axis labels nie dają rady. tye osie nie są nieaktywne (tz. nie da się za nie "ciągnąć"), poprostu ich nie ma. prosze pomóżcie mi bo nie chce mi się przeinstalowywać maxa. TFTM
BLADE Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 być może włączyła sie opcja freez i zablokowala edycje itp. sprawdź
ttaaddeekk Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 sproboj walic klawiatura w owrotnej kolejnosci i wpisz zamiast 11, 1
Rekomendowane odpowiedzi