Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich zaczynam nowy projekt model cartoon ktory tworzylem wczesniej z kazdym dniem mi sie nie podobal i widzialem wiecej bledow.

Tym razem bedzie to portret wzorowany na Akashy z filmow krolowa potepionych

tutaj link do plakatu

http://queenofthedamned.warnerbros.com/images/poster-onesheet_t.jpg

i kilka z filmu

http://gfx.filmweb.pl/ph/19/08/31908/6623.1.jpg

http://gfx.filmweb.pl/ph/19/08/31908/6624.1.jpg

lecz nie bede sie trzymal kurczowo stylu krolowej i bardzo luzno do tego podchodze. Wieczorkiem pierwsze rendery :)

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

specjalnie dla Ciebie Blade :)

01.jpg

02.jpg

a pisalem ze zamieszcze wieczorem poniewaz mam problem z displacementem gdy go juz weksportuje z zbrusha max mowi ze nie moze odczytac tego tifa ..uzywam zbrusha 3.1 z multi disp 3 .. dodam ze mam wszystko chyba tak ustawione jak bylo to mowione w jednym z videotutoriali zamieszczonych na forum

i przez ten problem z disp ucho i kilka innych czesci wyglada dosc fatalnie

Napisano

WitaM!!

fajnny pomysl :)

teraz sam model, szczerze ?

niezbyt :)

za duzo bledow zeby wymieniac :D

nos fatalny,szczeka za bardzo wysunieta, oczy tez dziwnie :)

czekamy na next update, masz jakies blueprinty referki czy cos ? :)

pozdro

Napisano

ni to sculpt ni to traditional ale byle do przodu :) powodzenia ...

Napisano
WitaM!!

fajnny pomysl :)

teraz sam model, szczerze ?

niezbyt :)

za duzo bledow zeby wymieniac :D

nos fatalny,szczeka za bardzo wysunieta, oczy tez dziwnie :)

czekamy na next update, masz jakies blueprinty referki czy cos ? :)

pozdro

To mnie zabiłeś teraz xD

Napisano

proponuje pokazaywać model wprost z Zbrusha :) co do samej głowy to bardziej przypomina męską jakiegoś młodzieńca. uszu sie nie czepiam jesli to wina displace'a. nos za szeroki i ogólnei coś w nim nei gra. usta do poprawy, zwłaszcza kąciki. powodzenia :) poczułem sie wyróżnipony ;)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dziekuje wszystkim za komentarze :)

nielot - dzieki za porady i ostry ? komentarz ;) wziolem sie troche za ta moja baze i poprawilem usta nos calkowicie od poczatku modelowany bledy na siatce rowniez postaralem sie zniwelowac do minimum co do referek to to co widziales jednak model tworze z glowy bez referencji staralem sie tylko by oczy aha noo tak oczy tez poprawilem bo sie wam nie podobaja :P ale jednak caly czas chce by byly nieco kocie

wizz - bo ja tworze nowy styl :P hehehe

cookiez - :P byl szczery ale ja to cenie mozecie ostro jechac po mojej pracy dzieki temu ja bede porawial i mam nadzieje ze na lepsze :D

soad - pisalem ze uszy tak wygaldaj bo mam problem z zbrushem i nie moge nalozyc mojego displacementu w maksie bo wyskakuje mi blad (a ustawienie mapy disp w zbrushu mam wedlug videotutka od klicka) z faktem tylko ze urzywam zbrusha 3.1 z multi disp 3

razi - nie tyle co poczatki co powrot po 3? latach do maxa ;) a sie od tego czasu duzo zmienilo w swiecie grafiki :D wiac hmm fakt poczatki ;)

bacry - SiSi tak :D a wspominalem juz ze nie umiem nalozyc mapy ? ;P

OKEJ ale sie rozpisalem teraz update:

03.jpg

04.jpg

Napisano

Jak najmniej trójkątów, a tu kilka takich ordynarnych do poprawienia widać.

Napisano
  • Autor

Dziekuje Kuba wlasnie sie zajolem tymi trojkatami

a oto co wyskakuje gdy chce ustawic mape disp w maxie

blad.jpg

Napisano
  • Autor

nie nie to nie przez miejscie na dysku wolnego jest jeszcze bardzo duzo ;)

problem juz rozwiazalem do multi displacement 3 jest inny kod bym wszystko gralo z maxem dla tych co nie znaja to : DE-LAEK-EAEAEA-R32

wieczorem albo jutro rano wysle pierwsze sceny z zbrusha :* .. ;)

Napisano
  • Autor

kolejne update:

wymodelowane od poczatku ucho kilka poprawek w siatce i lini policzek i rezygnuje z brushowanie tej postaci ma byc to mlodka kobieta a w zbrushu to tylko potrafie postarzec ludzi ;) chyba ze znacie jakies dobre motywy w zbrushu ? ktore mogly by nadac temu modelowi wiecej "dynamizmu" myslalem o jakies bliznie przechodzacej przez oko skoro to panna potepiona ;)

05.jpg