boba Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 na obrazku bryła starej cegielni na poznańskim Górczynie... z małymi przeróbkami... cegielnia wg projektu ma sie stac \"domem weselnym\" z małym hotelikiem (projekt semestralny na przedmiot \"konserwacja zabytków\") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2003 i jeszcze inne widoki... jka widac na razie nie ma detali, komina itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2003 i jeszcze frontowa elewacja (od poludnia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 Na razie zaczyna sie ladnie...czuc wielkkosc tego budynku:) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2003 a tak to wyglada po dodaniu \"wstepnych textur... tzn posegregowanniu co gdzie ma byc ;) na razie caly czas bawie sie z widokami z zewnatrz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2003 no i sa cegly........ jak to bywa w cegielniach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2003 i jeszcze 2 ujecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
littleninja Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 to wszystko nabiera niewątpliwie kształtu, ale powiedz mi boba co znaczy ten \"dom weselny\" taka nazw czy cóś?? co do samej bryly, to jest zwykły prostopadłościan(zdaję sobie sprawę że to jest ograniczenie narzucone)dlatego możesz zagrać różnym doborem materiałów na elewacji, bo sama cegła jest dość monotonna pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 wyglada jak jakas stara rudera ;)::):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 Mi to wyglada na jakas stara fabryke ... ale wykonanie spoko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 no no calikem ladnie tylko te sciany sa troche za jasne, pobudz je troche, dodaj jakies skazy, ale ladnie sie zapowiada.; 0powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l_lewandowski Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 Witam! Cos mi nie pasuje z ceglami! Miejscami ich brakuje! Jesli ma ich tam nie byc, to wnetrze powinno byc czarne, jakby tam byla dziura! Teraz to wyglada jakby na odwrot byl robiony! Ktos otynkowal calosc, na tynk przyklejal cegly i w paru miejscach zabraklo... [lol2] Jakos dziwnie mi to nie gra... Reszta jest porzadnie wykonana, choc dosyc prosta w formie... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 15 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2003 do littleninja: to ma byc adaptacja starej cegielni na cele domu weselnego, ale nie tylko - w czasie jak nie ma weseli maja tam byc organizowane konferencje, spotkania, a poza tym jest tem kilka miejsc noclegowych - dlatego taka forma i takie kolory doMc Maxim - ciesze sie ze wyglada na stara fabryka - takie bylo zamierzenie do saygon - sciany sa juz pobrudzone, ale moze na renderach na drafcie szczegoly umknely, ale postaram sie pobrudzic bardziej do l_lewandowski napisales\"Cos mi nie pasuje z ceglami! Miejscami ich brakuje! Jesli ma ich tam nie byc, to wnetrze powinno byc czarne, jakby tam byla dziura! Teraz to wyglada jakby na odwrot byl robiony! Ktos otynkowal calosc, na tynk przyklejal cegly i w paru miejscach zabraklo\" - chodzi o to ze faktycznie w niektorych miejscach nie ma cegiel, a ich braki sa uzupelnione zaprawa... tak mialo byc, ale moze z tego zrezygnowac???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 15 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2003 i kolejne obrazki - dodalem m in pape na dach i poprawilem szyby i ramy okienne mam zamiar zabrac sie za wnetrze niebawem dzieki za wszystkie uwagi........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 narazie fajnie... ale jakies to takie smutne... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
littleninja Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 chyba mnie nie dokońca zrozumiałeś z tą fasadą...pilastry pociągnij tynkiem albo zrób okna w zagłębieniach bo mateusz ma rację na razie całość wygląda dość posępnie jak na \"dom weselny\"...pozdrówka;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 15 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2003 spoko ... dzieki za uwagi - w w dalszych wesjach bede poprawial niedociagniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l_lewandowski Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 Witam! Nie rezygnuj z tego, to dobry klimat dla tej budowli, ale spraw zeby wneki byly odrobine bardziej nieregularne i przede wszystkim niech odrozniaja sie materialem, niech ten cement bedzie jasniejszy (zazwyczaj tak jest na poprawkach), niech kilka okolicznych cegiel tez bedzie troche pomazanych tym cementem... bedzie chyba lepiej wygladalo. Teraz to jest za sterylnie wykonane (nigdzie budowlance od domow weselnych nie odwalaja takiej roboty)... Rreszta w porzadku! Jestem na TAK! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 16 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2003 wiec odnosnie tych brakujacych cegiel to fakt ze byloby fajnie jakby byl tam inny kolor niz fugi i bylyby pozamzane cegly dookola, ale... nie wiem czy dam rade.... brak mi cierpliwosci a poza tym nie uzywam unwarpa do texturowania... bo albo nie ma go w viz\'ie4 albo nie moge go znalezc hmmm..... ogolnie to tak to wyglada na dzien dzisiejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 16 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2003 jka widac wiele sie nie zmienilo ;) dodalem parapety, inny material ram no i brud na scianach.... ale chyba troche przesadzilem .... aa sa i rtnny... musza byc .... niestety..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 heh no nie daleko mojego osiedla to taka całkiem podobna jest... bliziutko wizły tylko że w strasznym stanie :) porozbijane szyby pozardzewiałe i w ogóle.. A co do modelu.. to cegły są zecydowanie za małem kolor nie naturalny... dziwnie to torche wyglląda ta texturka i materiał.. pobródź jesczcze jakoś.. jakieś pęknięcia w scianach... strasznie tegularnie wygladaja te cegły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
littleninja Napisano 17 Grudzień 2003 Share Napisano 17 Grudzień 2003 ...z pęknięciami to nie da rady bo to bedzie odrestaurowane...nie boba???...więc musi być ładniutki:D,ale cały czas upieram się zebyś podkreślił innym rodzajem cegieł narożniki budynku albo obramowania okien(te ceglane oczywiście) bo całość wygląda tak monotonnie jak te w obozach jakiś czy cóś ;).... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 18 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2003 littleninja ma racje - nie moge za bardzo brudzic scian bo to ma byc ladne.... dalsze postepy pokaze chyba dopiero po swietach ;) .....kominek ... i reszta wnetrza .......... wesolych swiat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2004 hoho ho ledwie odnalazlem swojecho WIPa ;) .... dawno nic nie umiecilem... no na swoje usprawiedliwienie mam tylko to ze... okradli mi mieszkanie w swieta (cale szczescie ze kompa zabralem na swieta ;)) ...a to juz zalazki wnetrza cegielni.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 wow bardzo fajne wnetrze - chodzi mi o urzadzeie i aranzacje przestreni co do samego wykonania to razi kwadratowosc belek, lekko je zaokraglij, bo w naturzeniema katow prostych dodaj jeszcze jakies gwoździe, nawet jakies punkty ciemniejsze, ale zeby bylo, moze malo je widac, ale dodaja realizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2004 .. i juz z mebelkami... caly czas obrazki robie na drafcie, wiec wybaczcie jakosc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Bardzo ładnie. Tylko co się stało temu panu ubranemu na czarno na ostatnim renderze?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Fajne wnętrze . W niektórych ujęciach wygląda jak rozpadająca się chałupa. Ale pomysł niezły . Konstrukcyjnie to jednak duża klapa . Te pseudo dźwigary rozpieprzyły by się w drobiazgi :)) . \"To ja piszę konstruktor 3 klasy :) Wierzba \" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Fajnie wyglada, ale oswietlenie ekhmm.. brak cieni? glupio wyglada. Texurki ladne. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aki_MG Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Ładnie... ale czy mógłbyś dawać obrazki lepszej jakości? pozdr i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 ..co do konstrukcji hmmm... takie dzwigary tam sa.... bo mam z inwentarki ;) i jakos sie to wszystko trzyma, a co do obrakow lepszej jakosci to wlasnie sie renderuje wnetrze.... jka skoncze to pokaze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 7 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2004 zapomnielem sie zalogowac.... a co do cieni to nie widac zbytnio bo swiatlo jest bardzo rozproszone... jka na moje to w rzeczywistosci tez by nie bylo zbytnio ich widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rly Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Wszystko ok tylko ze ten podest trzyma sie na kilkunastometrowych belkach, a to jest technicznie niemozliwe proponuje slupy albo go podwiesic do konstrukcji dachu. Chociaz ta ma juz swoje obciazenie chociaz zawsze mozna ja wymienic na drewno klejone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Ale wciskawsz kity z tą inwentaryzacją , daj foty to uwierzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2004 co sie tyczy inwentaryzacji, to niestety nie dane mi bylo samemu tego dokonac... z blahej przyczyny - jak na zalaczonym obrazku widac ostatnio w tej cegielni powstala strzelnica ... spotrowa i nawet gdybym bardzo chcial to nie bylo mozliwe zobaczyc jak te wiazary wygladaja naprawde... musialem bazowac na starej inwentasrce, ktora nie wiem kto robil...a na niej tak wlasnie wygladaly wiazary hmmmm.... co sie tyczy podestu to ozywiscie jest prawda ze by to wszystko runelo ;) bo rozpietosc to... ponad 20 m hehe, ale powiedzmy ze bedzie sie to trzymac na podczepionych do wiazarow stalowych linek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2004 ...a tak wyglada na ukonczeniu.... wiem wiem - zle ulozona texturka na poreczy i brzydko na szybach... ale to juz do poprawy w szopie ;) 200 020 poliginow render time 2000x1500 1 h 5 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 Mi się podoba. Wszystko ładne i schludne, i bardzo dobre materiały (szczególnie drewna). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2004 dzieki !! 99 % materialow to mapy proceduralne... drewno tez ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 ... no no miki z wnetrzem to mnie zaskoczyles naprawde i te proceduralne cos to mam nadzieje ze mi zaprezentujesz jak to w praktyce sie robi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 no kurde !! myslalem ze to fota :D. Powaga :). Bardzo ladnie wygalda. Gratulacje :) Nic dodac nic ujac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 10 Styczeń 2004 Share Napisano 10 Styczeń 2004 bardzo fajne ale blagam popraw ten piec, bo dym leciz czarnej plyty. ale reszta to faktycznie poprawki juz drobne. ale te zajmuja zwykle tyle co cala pracka. pracuj i skoncz to pozadnie bo barzo fajna pracka z teo moze wyjsc jak sie przylozysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 10 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2004 dzieki za wszystkie uwagi... male poprawki wlasnie robie w szopie, a co do dymu z czarnej plyty to faktycznie - zapomnialem polozyc tam jakies mieso czy placki ktore sie przypalaja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 11 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2004 a tak wyglada wnetrze po zrobieniu koncowych poprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 11 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2004 no i jeszcze jedno ujecie z antresoli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 11 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2004 widok z glownego wejscia do sali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 11 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2004 i ostatni obrazek z wnetrza - tak jak mialo byc - ma piecu smaza sie juz kotleciki ;) a jutro moze pokaze co sie dzieje na zewnatrz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 11 Styczeń 2004 Share Napisano 11 Styczeń 2004 zmien teksturke drzwi bo wygladaja jakby byly z paneli...to razi ..poza tym oki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 11 Styczeń 2004 Share Napisano 11 Styczeń 2004 Genialne!! napisz tutka jak te proceduralki takie wykopane zrobiłeś!! Brawo - naprawdę śliczne!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 11 Styczeń 2004 Share Napisano 11 Styczeń 2004 super tylkp te krzesla stoja w takim pedalskim porzadku ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 12 Styczeń 2004 Share Napisano 12 Styczeń 2004 Miejscami troche widac powtarzalnosc procedurek, ale ogolny efekt bardzo mi sie podoba - przydaloby sie tylko zamontowac jakies lampy pod stropem i kinkiety na scianach!!! wtedy praca bedzie wygladale bardziej przekonujaco i naturalnie. Krzesla jak najbardziej powinienes minimalnie poprzesuwac i jeszcze ostatnia uwaga - zmniejsz intensywnosc ambientu w mijscach zacienionych bo za bardzo \"swieca\" skoro render pokazuje sale bez z oswietlenia elektrycznego to miejsca zacienione niech beda ZACIENIONE - np. sytuacja pod podestem antresoli. - czyli krotko: wieksza intensywnosc cieni i bedzie dobrze. To tyle Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi