Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zainspirowany ostatnim tutorialem z CgAren'y postanowiłem poznęcać się nad moim starym modelem i potestować światełko. Samochód ma bugi ale ma i swoje lata więc narazie go nie poprawiam :)

Wrzucam narazie do Wip'a bo materiały i tekstury nie są skończone.

Testy studia i pleneru. max + vray 1.5 rc3

Studio 01

skyline_studio_01.jpg

Studio 02

skyline_studio_02.jpg

Outdoor 01

skyline_outdoor_01.jpg

Outdoor 02

skyline_outdoor_02.jpg

C&C are welcome ;)

Edytowane przez Robertus

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 4,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

uuaaau :) bardzo ładnie imo ! auto troszke nie moje klimaty ale b. łanie

ten przedostatni renderek rulezz; pozdro

Napisano

pierwsze ujęcie niezłe, zwłaszcza outdoor, gdyby było ładne otoczenie do tego to byłoby super

Napisano
  • Autor

No narazie otoczenie potraktowane 'aby cos bylo' jak czas pozwoli to bede z tymi scenami walczyl.

Napisano

Mmm... to jest to. Bardzo przyzwoicie wykonane rendery... Też jestem ciekaw, którym tutkiem się sugerowałeś, że aż tak dobrze Ci to wychodzi ;-)

Pierwsze ujęcie tak jakoś dziwnie skadrowane, ale studio - super jak dla mnie :)

PS. Pamiętam pierwsze rendery Twojego Skylinea, które robiłeś chyba w brazilu... "parę lat temu" zasejwowałem je sobie na dysku jako wzór do którego trzeba dążyć, he he :-D

Pozdrawiam serdecznie!

Napisano

Robertus ja Skyline'a r34 uwielbiam a w Twoim wykonaniu pięknie sie on prezentuje. Renderki studio jak i outdor super! Napiszesz jakieś szczegóły co do oświetlenia i ustawień renderera? jak skończysz oczywiście.

Napisano
  • Autor

Tak z grubsza napisze ze studio oswietlone z gory boxami z vraylight mtl. Zadnych dodatkowych swiatel. Daja swiatlo i ladne odbicia na lakierze. Do tego szybko sie renderuja :) te sceny robily sie 5-10 minut.

Scena outdoor oswietlona glownie HDR'em + lekki vraylight (sferyczny) dla podkreslenia cieni.

Renderowane IRR (-2/-2) + QMC. AA - adaptive subdivision -1/3 , catmull-rom. Color mapping Reinharda. Tak z grubsza :)

Napisano
  • Autor

Nie miałem zbyt dużo czasu ale nieco pomęczyłem outdoor i lakier. Wrzucam kilka renderów + test żółtego lakieru. Czyste rendery bez posta. Mogą być ciut za jasne bo mam juz leciwy monitor w domu :)

01

77_2007_09_outdoor04.jpg

02

77_2007_09_outdoor04_02.jpg

03

77_2007_09_outdoor04_top.jpg

04

77_2007_09_outdoor04_yellow.jpg

Edytowane przez Robertus

Napisano

pierwsze ujecie najlepsze i zgadzam się z MONKEY ON YOUR BACK że wygląda jak zabawka po mojemu to wina lakieru dla mnie przypomina on plastik

Napisano

nio faktycznie dziwnie wygląda... bardziej mi podchodzi ta pierwsza wersja...

a co ze studiem? dobrze się prezentował, więc może studio też pomęczysz? :)

pozdr.

Napisano
  • Autor

No i tu chyba wyszła ta jasność a przez nią zmniejszony kontrast. Idealnie czarny jest rzeczywiście bardziej metalik.

Narazie brak mi koncepcji na otoczenie samochodu. To tez wplywa na odbiór. Z jakims elementem pokazujacym skale napewno nie bedzie tak zabawkowy :)

Cos pokminie w wolnym czasie :)

pzdro.!

Napisano

fajne auto , fajne rendery. pokaż jeszcze tył bo jest w nim fajny.

Napisano
  • Autor

Ciut podlubalem :) wobec tego maly UP.

77_2007_09_outdoor06_front.jpg

77_2007_09_outdoor06_rear.jpg

Edytowane przez Robertus

Napisano
  • Autor

Hehe, racja, niemoge wpasc na zloty srodek. Narazie skupiam sie bardziej na samochodzie niz na otoczeniu ale i tak hhyba musze od tego odpoczac na jakis czas :)

wyczyscic umysl hehe.

Napisano

chyba zgodzę się z Filipem, bo praca ma fajny klimat, ale czegoś jej brakuje... pazurów jakichś, charakteru więcej... czy coś?!

może faktycznie Robertus reset sobie zrób i ...dawaj dalej ;-) Powodzenia życzę!

pozdr.

Napisano

ostatnie renderki wypasione :)

homa> ja wiem czego jej brakuje.. kobiety z gabką... :P ;)

Napisano

Troszkę NeedForSpeedowo wygląda to autko, myślę, że ma leciutko krzywą tą budę i maskę-przez co lakier trochę na nim faluje...

sama pracka idzie w baaardzo dobrą stronę i mniej więcej wiesz jak powinno się to ugryźć, ale to jeszcze nie to (taki VIP :D), cień dziwny, nie jest za bardzo kwadratowy?

pozdrowionka :)