Robertus Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 (edytowane) Zainspirowany ostatnim tutorialem z CgAren'y postanowiłem poznęcać się nad moim starym modelem i potestować światełko. Samochód ma bugi ale ma i swoje lata więc narazie go nie poprawiam :) Wrzucam narazie do Wip'a bo materiały i tekstury nie są skończone. Testy studia i pleneru. max + vray 1.5 rc3 Studio 01 Studio 02 Outdoor 01 Outdoor 02 C&C are welcome ;) Edytowane 1 Kwiecień 2009 przez Robertus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joint Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 uuaaau :) bardzo ładnie imo ! auto troszke nie moje klimaty ale b. łanie ten przedostatni renderek rulezz; pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 pierwsze ujęcie niezłe, zwłaszcza outdoor, gdyby było ładne otoczenie do tego to byłoby super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 No narazie otoczenie potraktowane 'aby cos bylo' jak czas pozwoli to bede z tymi scenami walczyl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Daj linka do tego tutka, bo bardzo ładnie ci to wychodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Mmm... to jest to. Bardzo przyzwoicie wykonane rendery... Też jestem ciekaw, którym tutkiem się sugerowałeś, że aż tak dobrze Ci to wychodzi ;-) Pierwsze ujęcie tak jakoś dziwnie skadrowane, ale studio - super jak dla mnie :) PS. Pamiętam pierwsze rendery Twojego Skylinea, które robiłeś chyba w brazilu... "parę lat temu" zasejwowałem je sobie na dysku jako wzór do którego trzeba dążyć, he he :-D Pozdrawiam serdecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Dzieki za komentarze !! Link do tutoriala : http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/max/mercedes/index.html Homa : zawstydzilem sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Robertus ja Skyline'a r34 uwielbiam a w Twoim wykonaniu pięknie sie on prezentuje. Renderki studio jak i outdor super! Napiszesz jakieś szczegóły co do oświetlenia i ustawień renderera? jak skończysz oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Tak z grubsza napisze ze studio oswietlone z gory boxami z vraylight mtl. Zadnych dodatkowych swiatel. Daja swiatlo i ladne odbicia na lakierze. Do tego szybko sie renderuja :) te sceny robily sie 5-10 minut. Scena outdoor oswietlona glownie HDR'em + lekki vraylight (sferyczny) dla podkreslenia cieni. Renderowane IRR (-2/-2) + QMC. AA - adaptive subdivision -1/3 , catmull-rom. Color mapping Reinharda. Tak z grubsza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 12 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2007 (edytowane) Nie miałem zbyt dużo czasu ale nieco pomęczyłem outdoor i lakier. Wrzucam kilka renderów + test żółtego lakieru. Czyste rendery bez posta. Mogą być ciut za jasne bo mam juz leciwy monitor w domu :) 01 02 03 04 Edytowane 1 Kwiecień 2009 przez Robertus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 wyglada jak zabawka - nie wiem czemu, musisz nad tym popracowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 pierwsze ujecie najlepsze i zgadzam się z MONKEY ON YOUR BACK że wygląda jak zabawka po mojemu to wina lakieru dla mnie przypomina on plastik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 nio faktycznie dziwnie wygląda... bardziej mi podchodzi ta pierwsza wersja... a co ze studiem? dobrze się prezentował, więc może studio też pomęczysz? :) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 12 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2007 No i tu chyba wyszła ta jasność a przez nią zmniejszony kontrast. Idealnie czarny jest rzeczywiście bardziej metalik. Narazie brak mi koncepcji na otoczenie samochodu. To tez wplywa na odbiór. Z jakims elementem pokazujacym skale napewno nie bedzie tak zabawkowy :) Cos pokminie w wolnym czasie :) pzdro.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 fajne auto , fajne rendery. pokaż jeszcze tył bo jest w nim fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 14 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2007 (edytowane) Ciut podlubalem :) wobec tego maly UP. Edytowane 1 Kwiecień 2009 przez Robertus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 14 Wrzesień 2007 Share Napisano 14 Wrzesień 2007 Pracka spoko ale bez pomysłu, może coś w te stronę: http://www.cartype.com/page.cfm?id=1792 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 14 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2007 Hehe, racja, niemoge wpasc na zloty srodek. Narazie skupiam sie bardziej na samochodzie niz na otoczeniu ale i tak hhyba musze od tego odpoczac na jakis czas :) wyczyscic umysl hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 14 Wrzesień 2007 Share Napisano 14 Wrzesień 2007 chyba zgodzę się z Filipem, bo praca ma fajny klimat, ale czegoś jej brakuje... pazurów jakichś, charakteru więcej... czy coś?! może faktycznie Robertus reset sobie zrób i ...dawaj dalej ;-) Powodzenia życzę! pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 ostatnie renderki wypasione :) homa> ja wiem czego jej brakuje.. kobiety z gabką... :P ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Troszkę NeedForSpeedowo wygląda to autko, myślę, że ma leciutko krzywą tą budę i maskę-przez co lakier trochę na nim faluje... sama pracka idzie w baaardzo dobrą stronę i mniej więcej wiesz jak powinno się to ugryźć, ale to jeszcze nie to (taki VIP :D), cień dziwny, nie jest za bardzo kwadratowy? pozdrowionka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi