Gavreel Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 Witam! To będzie mój wątek z różnymi pytaniami, które co jakiś czas wpadają mi do głowy lub gdy mnie coś trapi. Zakładam go żeby nie tworzyć nowego wątku za każdym razem gdy coś mi wpadnie do łba, oto pierwsze pytanka: 1. Windows + Photoshop CS + RAM (4GB) 2. Kupiłem sobie ostatnio kurtkę Coalitiongear i powiedziano mi żeby ją impregnować co jakiś czas. Czym? Narazie tyle. 1
Knysha Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 1. Win XP 64 Bit 2. Srodkiem do impregnowania?
Gavreel Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Napisano 15 Wrzesień 2007 1. Win XP 64 Bit czyli nie warto teraz inwestować w Viste? 2. Srodkiem do impregnowania? zartujesz:p ale jakim?
purple Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 czyli nie warto teraz inwestować w Viste? żartujesz? wywali ci się szop! :D nie lepiej nie pracu na viście w shopku...
streaker Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 czyli nie warto teraz inwestować w Viste? Na viscie to system ci zje ram, a nie ps ;)
kannu Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 serwus :) w sklepach ze sprzętem turystycznym ( typu alpinus itp) są takie impregnaty w szpraju. Wtedy kurtka, plecak, namiot robią sie nieprzemakalne. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Gavreel Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Napisano 15 Wrzesień 2007 A ile ramu max mozna przydzielic PS CS3 ?
tweety Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 1. Windows + Photoshop CS + RAM (4GB) żadnego. jesli pracujesz głownie na Photoshopie to przesiądź się na maca. z 1GB ramu na OSX wyciągniesz więcej niż z 4GB na winshit.
streaker Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 A ile ramu max mozna przydzielic PS CS3 ? Sam PS nie ma chyba ograniczeń; ograniczeniem jest system, jeśli 32bit, to 2GB, z możliwością rozszerzenia do 3GB z "3GB switch", w 64bit systemie jest to dużo więcej (nie pamiętam ile, ale nie prędko będziemy mieć takie ilości w pc-tach :) )
Johny Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 żartujesz? wywali ci się szop! nie lepiej nie pracu na viście w shopku... U mnie dziala bez zarzutow
RA Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 Bardzo fajny wątek. Dobra inicjatywa. :) Przydałoby się to przykleic, bo prędzej czy później ktoś będzie miał jakieś drobniejsze pytanie.
Gavreel Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Napisano 20 Wrzesień 2007 Kolejne pytanie: Jaki wpływ na prędkość renderowanie ma dysk twardy. Czy jest widoczna różnica między 5200rpm, 7200rpm i 10000rpm oraz RAIDem i nie raidem?
pecet Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 jak sie korzysta z pamięci wirtualnej to chyba tak
streaker Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 Jaki wpływ na prędkość renderowanie ma dysk twardy. Czy jest widoczna różnica między 5200rpm, 7200rpm i 10000rpm oraz RAIDem i nie raidem? To zależy od RAM'u...
carlosss Napisano 21 Wrzesień 2007 Napisano 21 Wrzesień 2007 vista x64 czy xp x64 bo już nie wiem :P pod maxa oczywiście ;)
streaker Napisano 21 Wrzesień 2007 Napisano 21 Wrzesień 2007 Linux i XSI :) ... Ale tak na serio, to musisz to sobie przekalkulować... mnie osobiście vista drażni niemiłosiernie (mimo paru drobnych plusów) i nie mam zamiaru zmieniać xp na tego paszteta, póki jakiś producent softu mnie nie zmusi... ale jeżeli kupujesz dopiero nowy system, to vista jest bardziej przyszłościowa, microsoft już zapowiedział, kiedy skończy sprzedaż i wsparcie dla xp, a producenci muszą się do tego dostosować (produkcja programu dla kilku systemów to dodatkowe koszty) ale nie spodziewałbym się raczej, że max2008, czy 2009 będzie "vista only", to tylko raczej długotrwałego starzenia się xp'ka
carlosss Napisano 21 Wrzesień 2007 Napisano 21 Wrzesień 2007 streaker chyba masz rację, zawsze można np. za pół roku się przerzucić :] gdy już zaczną wychodzić programy "vista only" ;P dzięki za podpowiedź
piotrek Napisano 21 Wrzesień 2007 Napisano 21 Wrzesień 2007 Jeśli nie grasz w gry, bierz Linuxa i coś zamiast maxa.
streaker Napisano 21 Wrzesień 2007 Napisano 21 Wrzesień 2007 carlosss - tylko że update kosztuje, dość komfortowa sytuacja była jeszcze jakieś pare miesięcy temu, gdy razem z xp dostawałeś w promocji upgrade do visty... ale promocja przeszła i dlatego gadałem o kalkulowaniu... fikołek - zapomniałeś o blenderze :) Osobiście dawno bym zmienił windowsa na linuxa, tylko trzyma mnie tu (czyt. na xp) niechęć adobe'iego do linuxa, nie mam jakichs konkretnych danych, ale wydaje się, że linux zdobywa coraz większą popularność (choćby dzięki przyjaznemu (i dobrze rozreklamowanemu) ubuntu), przyjdzie poczekać na cs4 albo cs5 - może w końcu się zdecydują :)
carlosss Napisano 21 Wrzesień 2007 Napisano 21 Wrzesień 2007 hmm ale teraz z kolei pomyślałem o procku, bo mam 4 rdzeniówkę, i czy przy viście nie był by wydajniejszy, tzn. czy vista go nie wykorzystuje lepiej? linux jakoś mnie nie przekonuje :P no a jeszcze jakieś przerzucanie to wogóle ;) max rulezzzz :D
Rekomendowane odpowiedzi