OmeN2501 Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Kolejna "fantastyczna" okladka dla Fabryki Slow. I to w dodatku szybka (nie liczac wczesniejszych porazkowych wersji, 2 wieczory) . Troche trudne oswietlenie narzucili, bo wyszlo tak ze cieple jest w tle a zimne z przodu, no i sie meczylem troche zeby to jakos wygladalo. Reka i czesciowo twarz z referki - calosc recznie, nawet pol tekstury nie zuzylem ;] Krytyka jak zwykle mile widziana - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 postac b dopracowana i wyglada jak 3d . blyski niedopracowane wg mnie - jakies plaskie sie wydaja i odstaja stylem od reszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 jak dla mnie blyskawica wyglada jak z plastiku troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Tak błyskawica do kitu;) Ale jeszcze się nie mogę otrząsnąć po panience-nawet jej włoski nad wargą widać :D- świetne to babsko! Ja bym jeszcze oko przyciemniła, skontrastowała z resztą, bo takie lekko za mgłą jest czy cuś... świetna pracka, 3D jak się patrzy-mmm....:) pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Kurde tak patrze to rzeczywiscie lamersko z tym czarem wyszlo :P Co prawda robilem go o 5 rano.... Siade wieczorkiem to zobie raz jeszcze coby bardziej pasowalo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 kobitka ładna, fajne włosy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 dałabym jej na policzek i szyję więcej białego odblasku od tego- może przez to między innymi błyskawica się tak odcina... też mi się włosy podobają- naucz mnie tak! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Zwykle sie przy 2d nie udzielam, ale co mi tam, moze napisze cos mądrego :) Ta blyskawica rzeczywiscie ciut dziwna, ale z drugiej strony jakby dodac do niej glowy itp to by to strasznie zalatywalo typowym szopowym efekciarstwem. Moglbyś sprobowac dac lekki highlight na prawym oku (znaczy sie lewym z punktu widzenia odbiorcy) pochodzacy od tej czerwonej poswiaty w tle... chociaz nie wiem czy by to makabrycznie nie wygladalo :) No, to takie moje gdybania pozdrawiam Mirach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Ha - na wlosy to nie mam jakiegos magiczego sposobu :] Ja je robie zwyklym okraglym brushem, tyle ze miziania troche jest. Ale uwielbiam po prostu malowac wlosy - taki fetysz maly :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Ale od ogółu do szczegółu-od plamy de kresek? czy są miejsa, gdzie w ogólenie nie kreskujesz? brush naturalny czy zwykły? bo że okrągły to przeczytałam, ale oprócz... A tak tylko;P Teraz jak mirach napisał, to też mi się widzi taki pobłysk w oku od pomarańczowej łuny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 rycina pierwsza klasa, można by rzec że na miarę Omena, świetne spojrzenie ma kobitka, ale faktycznie z lightingiem można by coś pokombinować no i może by dobrze było jej trochę tważyczkę ocieplić od stony pomarańczowego światła ale pewien nie jestem ;] Gratuluje techniki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Świetnie wyszło z ciepłym w tle i chłodnym na pierwszym. No błyskawice faktycznie nie teges ale i ząbki mógłbyś troszeczkę jej wybielić. Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2007 wszystko spisuje i bede wyciagal - wielkie dzieki i dawajcie dalej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Hej, b.mi sie podoba arcik i dobrze ze takie oswietlenie narzucili, bo naprawde fajnie wyglada :) Moze faktycznie by pokombinowac z oswietleniem co niektorych miejsc- troche wiecej swiatla na twarzy od tej blyskawicy/ubraniu/wlosach bo nic sie tam nie dzieje i wyglada jakby blyskawica nie dawala swiatla-bardziej na taka wklejona wyglada... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 a moze cos takiego ? ;) http://plfoto.com/1159926/zdjecie.html tutaj widac jak ladnie zagral efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Fajnie sobie poradziłeś z tym oświetleniem. Włosy super wyszły :D Ogólnie jak zwykle dla mnie bomba! Oprócz błyskawicy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 suche ma jakies usta i popękane :) i co mi w okolicach oka nie pasuje ale nie wiem co.. ale generalnie to włosy od "ciepłej strony" mistrz...a błyskawica mi sie podoba bo przechodzi w taką prawie grafike..nie wszystko jak dla mnie musi byc realistyczne na siłę... pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 z nas dwóch to ty jestes master ale ja na twoim miejscu to bym zgasił trochę lewa stronę a dał wiecej soft lajtu po prawej >> odnoszę tez wrazenie ze perspektywa twarzy troche szwankuje >> mianowicie wydaje mi sie ze jej nos jest skrzywiony w stronę prawego oka , uciąłbym tez kawałek czoła nad prawym okiem i przepkrzywił usta odrobine zgodnie ze wskazówkami zegara. Piorun to wiadomo ze kicha wyszła ;P no i tak sobie jeszcze mysle ze mogłoby być fajnie gdyby ten piorun z czubków palców wychodził i dalej łączył sie większy słup światła : pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TOGU Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Świetny portrecik, faktycznie troche piorun zamałą poswiate daje, i chyba oswietlilby bardziej widoczna pierś i jej okolice. Reszta jak dla mnie elegancko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 ogólnie świetnie, tylko błyskawicę przydało by się poprawić, a tak wszystko ok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Twarzyczka przednia przednia !! jedynie to bym się pokusił o stwierdzonko iz może ciut za głęboki ten cień na twarzy dzielący dwa przeciwne swiaty ocieplenia ....co do błyskawicy nie będesie powtarzał wiesz co i jak :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 23 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Ok, posluchalem wiekszosci waszych porad i update jest w pierwszym poscie. Stara wersja pod tym linkiem Wielkie dzieki delf77 za fotke - pomogla w rozlozeniu swiatla na palcach Jak jeszcze cos to walcie smialo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 jest lepiej, postac zaczela zyc a nie wygladac troszke jak model, no ale kurcze cos nie tak jest ciagle z tymi blyskawicami- rozowo/fioletowe ? juz tamte byly lepsze bo te miejscami wygladaja jakbys maznal poprostu jednym ostrym kolorem sobie ksztalt blyskawicy(chodzi o ten roz bijacy po oczach)tak mi sie wydaje co i tak nie zmienia tego ze ta wersja jest zdecydowanie lepsza :). pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 23 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Co do wygladu blyskawic polecam google images z halsem tesla ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 :P dobra dobra ale juz jakbys dal je bardziej niebieskie? taki przyklad.... http://www.tkdami.net/~grzechhh/DRSSTC.gif http://www.myzlab.pl/hv/ttesli/TESLA.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 23 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Caly obrazek jest zbalansowany na czerwono zolte kolory - jak wsadzisz tam niebieski to bedzie to kolor z zupelnie innej bajki - a jaki jest posredni miedzy niebieskim i czerwonym? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 nie wiem czy poprawiałeś coś czy nie (pewnie tak), ale teraz błyskawica wygląda bardzo fajnie, cały obrazek wygląda świetnie, szczególnie te rozwiane włosy przez które przebija się światło słońca :) przyczepiłbym się do włosów na jej skroni, sprawiają wrażenie doczepianych, nosa, bo taki trochę w jej prawo przesunięty, i ust, bo jakby za mocno się umalowała, poza tym jest świetnie, już prawie gotowe do podziwiania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Jest dużo lepiej ale może chciałbyś bym pożyczył ci fajną teksturkę? Często mi się ona przydaje :) taka uniwersalna i na błyski może pasować. Jakby co daj znać. Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Ja na razie nie ebde komentowal, bo praca swietna, tylko 1 pytanie :) Jaki soft? poser czy cos? Czy pozostales tylko przy refce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 23 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Jak pisalem tylko referka i photoshop i nic wiecej, Usta rzeczywiscie sie swiaca za bardzo - to jeszcze poprawie. Maronski tekstura fajna ale tu daje przesadzony efekt ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 hm... rysunek przedni:)... ale dalej moim zdaniem coś nie tak z tymi błyskawicami, szktucznie jakoś wyglądają (moim zdaniem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Designer79 Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 hmm, czasami mam wrażenie, że jak omen coś wystawi to wszyscy na siłę próbują coś wynaleźć, ale może to i dobrze w końcu trzeba dążyć do doskonałości :D Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 23 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Nie nooo stary ja tych uwag jak wody potrzebuje :] Nie mam z kim prac konsultowac na zywca, a czasem jak sie na czym zafiksuje to kicha wychodzi. I od tego mam was :D A uwagi po swojemu tam filtruje :P Tak czy inaczej poprawilem kilka drobiazgow, to co w pierwszym poscie to juz final bo za nastepna okladke musze sie brac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Designer79 Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 jak dla mnie wypas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 omen - szukaj zdjec blyskawic/piorunow ..rozlozenie swiatla wiesz jak zzrobic ale sam piorun zle wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 24 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2007 To nie jest blyskawica! To czar na nia stylizowany! Jakbym chail robic blyskawice musialbym dac czysto bialy snop z niebieskawa posiwata i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 poszukaj screenow z harego potera lub innych filmow gdzie czaruja .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Ja moge jedynie dodac tyle co inni, brak wspolpracy blyskawicy z twarza :P Ps. masz moze osobno gdzies warstwe z wlosami? Z checia bym ja zobaczyl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 wlosy wymiataja , myslalem w ogole ze to 3d ;p // robiles to tabletem czy sceizkami w PS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 24 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Tabletem :] A tu przyklad o wiele silniejszych i liczniejszych blyskawic rzucanych przez storm w Xmen - i popatrzcie jak oszczednie jest twarz oswietlana. blyskawice to mocne biale pregi, ale samego swiatla daja niewiele, dlatego tak go osczednie na obrazku dalem http://www.genarts.com/cust-pics/xmen-storm-720.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 jest oszczednie - bo blyskawice sa z kazdej storny i oswietlaja cala twarz - ty masz z jednej strony .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 A to zależy jakie błyskawice. widać Storm ma jakieś specjalne bo jakby waliła takimi prawdziwymi to by pewnie jej nawet widać nie było:) Chociaż to może być moje wrażenie. Szukałem fotek z obiektami co przyjeły pioruna "na klate" i nie znalazłem więc kto wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Ogólnie niczego sobie, ja do całości dodałbym jeszcze 'niedomyte' zęby. I czy koniecznie musi być taka błyskawica bo ta rzeczywiście psuje cały efekt. Jeżeli to ma być czar to może warto się zastanowić nad innym rozwiązaniem ? Tak tylko pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Extra, do niczego się nie przyczepie... dla mnie jest to po prostu zajebiste :) Nie wiem kto czytał Sapkowskiego ale gdyby ona miała czarne włosy jak nic była by to Yennefer :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaspar Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Tak sobie myślę, że jeżeli ta błyskawica miała by realniej wyglądac to przydało by się zaobserwować jakies jej efekty: np rozwiany włos od podmuchu wyładowania czy jakieś smużki dymu. Chyba nie w samej błyskawicy jest problem ale w otoczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi