Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Kolejna "fantastyczna" okladka dla Fabryki Slow. I to w dodatku szybka (nie liczac wczesniejszych porazkowych wersji, 2 wieczory) . Troche trudne oswietlenie narzucili, bo wyszlo tak ze cieple jest w tle a zimne z przodu, no i sie meczylem troche zeby to jakos wygladalo. Reka i czesciowo twarz z referki - calosc recznie, nawet pol tekstury nie zuzylem ;]

Krytyka jak zwykle mile widziana

wiedzma1120.jpg

-

• Odpowiedzi 44
  • Wyświetleń 5,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

postac b dopracowana i wyglada jak 3d . blyski niedopracowane wg mnie - jakies plaskie sie wydaja i odstaja stylem od reszty

Napisano

Tak błyskawica do kitu;) Ale jeszcze się nie mogę otrząsnąć po panience-nawet jej włoski nad wargą widać :D- świetne to babsko! Ja bym jeszcze oko przyciemniła, skontrastowała z resztą, bo takie lekko za mgłą jest czy cuś...

świetna pracka, 3D jak się patrzy-mmm....:)

pozdrawiam:)

Napisano
  • Autor

Kurde tak patrze to rzeczywiscie lamersko z tym czarem wyszlo :P Co prawda robilem go o 5 rano.... Siade wieczorkiem to zobie raz jeszcze coby bardziej pasowalo ;]

Napisano

dałabym jej na policzek i szyję więcej białego odblasku od tego- może przez to między innymi błyskawica się tak odcina...

też mi się włosy podobają- naucz mnie tak! :D

Napisano

Zwykle sie przy 2d nie udzielam, ale co mi tam, moze napisze cos mądrego :)

Ta blyskawica rzeczywiscie ciut dziwna, ale z drugiej strony jakby dodac do niej glowy itp to by to strasznie zalatywalo typowym szopowym efekciarstwem.

Moglbyś sprobowac dac lekki highlight na prawym oku (znaczy sie lewym z punktu widzenia odbiorcy) pochodzacy od tej czerwonej poswiaty w tle... chociaz nie wiem czy by to makabrycznie nie wygladalo :)

No, to takie moje gdybania

pozdrawiam

Mirach

Napisano
  • Autor

Ha - na wlosy to nie mam jakiegos magiczego sposobu :] Ja je robie zwyklym okraglym brushem, tyle ze miziania troche jest. Ale uwielbiam po prostu malowac wlosy - taki fetysz maly :P

Napisano

Ale od ogółu do szczegółu-od plamy de kresek? czy są miejsa, gdzie w ogólenie nie kreskujesz? brush naturalny czy zwykły? bo że okrągły to przeczytałam, ale oprócz...

A tak tylko;P

Teraz jak mirach napisał, to też mi się widzi taki pobłysk w oku od pomarańczowej łuny :)

Napisano

rycina pierwsza klasa, można by rzec że na miarę Omena, świetne spojrzenie ma kobitka, ale faktycznie z lightingiem można by coś pokombinować no i może by dobrze było jej trochę tważyczkę ocieplić od stony pomarańczowego światła ale pewien nie jestem ;] Gratuluje techniki!

Napisano

Świetnie wyszło z ciepłym w tle i chłodnym na pierwszym.

No błyskawice faktycznie nie teges ale i ząbki mógłbyś troszeczkę jej wybielić.

Pozdrówka

Napisano

Hej, b.mi sie podoba arcik i dobrze ze takie oswietlenie narzucili, bo naprawde fajnie wyglada :) Moze faktycznie by pokombinowac z oswietleniem co niektorych miejsc- troche wiecej swiatla na twarzy od tej blyskawicy/ubraniu/wlosach bo nic sie tam nie dzieje i wyglada jakby blyskawica nie dawala swiatla-bardziej na taka wklejona wyglada... pozdrawiam

Napisano

Fajnie sobie poradziłeś z tym oświetleniem. Włosy super wyszły :D

Ogólnie jak zwykle dla mnie bomba! Oprócz błyskawicy ;)

Napisano

suche ma jakies usta i popękane :) i co mi w okolicach oka nie pasuje ale nie wiem co..

ale generalnie to włosy od "ciepłej strony" mistrz...a błyskawica mi sie podoba bo przechodzi w taką prawie grafike..nie wszystko jak dla mnie musi byc realistyczne na siłę...

pzdr

Napisano

z nas dwóch to ty jestes master ale ja na twoim miejscu to bym zgasił trochę lewa stronę a dał wiecej soft lajtu po prawej >> odnoszę tez wrazenie ze perspektywa twarzy troche szwankuje >> mianowicie wydaje mi sie ze jej nos jest skrzywiony w stronę prawego oka , uciąłbym tez kawałek czoła nad prawym okiem i przepkrzywił usta odrobine zgodnie ze wskazówkami zegara. Piorun to wiadomo ze kicha wyszła ;P no i tak sobie jeszcze mysle ze mogłoby być fajnie gdyby ten piorun z czubków palców wychodził i dalej łączył sie większy słup światła :

pozdro

Napisano

Świetny portrecik, faktycznie troche piorun zamałą poswiate daje, i chyba oswietlilby bardziej widoczna pierś i jej okolice. Reszta jak dla mnie elegancko:)

Napisano

ogólnie świetnie, tylko błyskawicę przydało by się poprawić, a tak wszystko ok:)

Napisano

Twarzyczka przednia przednia !! jedynie to bym się pokusił o stwierdzonko iz może ciut za głęboki ten cień na twarzy dzielący dwa przeciwne swiaty ocieplenia ....co do błyskawicy nie będesie powtarzał wiesz co i jak :P

Napisano
  • Autor

Ok, posluchalem wiekszosci waszych porad i update jest w pierwszym poscie. Stara wersja pod tym linkiem

Wielkie dzieki delf77 za fotke - pomogla w rozlozeniu swiatla na palcach

Jak jeszcze cos to walcie smialo :]

Napisano

jest lepiej, postac zaczela zyc a nie wygladac troszke jak model, no ale kurcze cos nie tak jest ciagle z tymi blyskawicami- rozowo/fioletowe ? juz tamte byly lepsze bo te miejscami wygladaja jakbys maznal poprostu jednym ostrym kolorem sobie ksztalt blyskawicy(chodzi o ten roz bijacy po oczach)tak mi sie wydaje co i tak nie zmienia tego ze ta wersja jest zdecydowanie lepsza :). pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Caly obrazek jest zbalansowany na czerwono zolte kolory - jak wsadzisz tam niebieski to bedzie to kolor z zupelnie innej bajki - a jaki jest posredni miedzy niebieskim i czerwonym? :]

Napisano

nie wiem czy poprawiałeś coś czy nie (pewnie tak), ale teraz błyskawica wygląda bardzo fajnie, cały obrazek wygląda świetnie, szczególnie te rozwiane włosy przez które przebija się światło słońca :)

przyczepiłbym się do włosów na jej skroni, sprawiają wrażenie doczepianych, nosa, bo taki trochę w jej prawo przesunięty, i ust, bo jakby za mocno się umalowała, poza tym jest świetnie, już prawie gotowe do podziwiania :)

Napisano

Jest dużo lepiej ale może chciałbyś bym pożyczył ci fajną teksturkę?

Często mi się ona przydaje :) taka uniwersalna i na błyski może pasować.

omenpt6.jpg

Jakby co daj znać.

Pozdrówka

Napisano

Ja na razie nie ebde komentowal, bo praca swietna, tylko 1 pytanie :) Jaki soft? poser czy cos? Czy pozostales tylko przy refce?

Napisano
  • Autor

Jak pisalem tylko referka i photoshop i nic wiecej,

Usta rzeczywiscie sie swiaca za bardzo - to jeszcze poprawie.

Maronski tekstura fajna ale tu daje przesadzony efekt ;]

Napisano

hm... rysunek przedni:)... ale dalej moim zdaniem coś nie tak z tymi błyskawicami, szktucznie jakoś wyglądają (moim zdaniem)

Napisano

hmm, czasami mam wrażenie, że jak omen coś wystawi to wszyscy na siłę próbują coś wynaleźć, ale może to i dobrze w końcu trzeba dążyć do doskonałości :D

Pozdro

Napisano
  • Autor

Nie nooo stary ja tych uwag jak wody potrzebuje :] Nie mam z kim prac konsultowac na zywca, a czasem jak sie na czym zafiksuje to kicha wychodzi. I od tego mam was :D A uwagi po swojemu tam filtruje :P

Tak czy inaczej poprawilem kilka drobiazgow, to co w pierwszym poscie to juz final bo za nastepna okladke musze sie brac

Napisano

omen - szukaj zdjec blyskawic/piorunow ..rozlozenie swiatla wiesz jak zzrobic ale sam piorun zle wychodzi

Napisano
  • Autor

To nie jest blyskawica! To czar na nia stylizowany! Jakbym chail robic blyskawice musialbym dac czysto bialy snop z niebieskawa posiwata i tyle

Napisano

Ja moge jedynie dodac tyle co inni, brak wspolpracy blyskawicy z twarza :P

Ps. masz moze osobno gdzies warstwe z wlosami? Z checia bym ja zobaczyl :D

Napisano

wlosy wymiataja , myslalem w ogole ze to 3d ;p // robiles to tabletem czy sceizkami w PS?

Napisano

jest oszczednie - bo blyskawice sa z kazdej storny i oswietlaja cala twarz - ty masz z jednej strony ..

Napisano

A to zależy jakie błyskawice. widać Storm ma jakieś specjalne bo jakby waliła takimi prawdziwymi to by pewnie jej nawet widać nie było:) Chociaż to może być moje wrażenie. Szukałem fotek z obiektami co przyjeły pioruna "na klate" i nie znalazłem więc kto wie

Napisano

Ogólnie niczego sobie, ja do całości dodałbym jeszcze 'niedomyte' zęby. I czy koniecznie musi być taka błyskawica bo ta rzeczywiście psuje cały efekt. Jeżeli to ma być czar to może warto się zastanowić nad innym rozwiązaniem ? Tak tylko pytam.

Napisano

Extra, do niczego się nie przyczepie... dla mnie jest to po prostu zajebiste :)

Nie wiem kto czytał Sapkowskiego ale gdyby ona miała czarne włosy jak nic była by to Yennefer :)

Napisano

Tak sobie myślę, że jeżeli ta błyskawica miała by realniej wyglądac to przydało by się zaobserwować jakies jej efekty: np rozwiany włos od podmuchu wyładowania czy jakieś smużki dymu. Chyba nie w samej błyskawicy jest problem ale w otoczeniu.