Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy wiecie ze Microsoft zatrudnial 14.000 (slownie: czternascie tysiecy) pracownikow Windows Platform Group do pracy nad najlepszymi systemami operacyjnymi pod sloncem.

Teraz redukuja kadry do 3.000!

Tyle tysiecy ludzi pracowalo nad polepszaniem starego wina - fajniutkie ikonki, animowane menu, samomyslace autowizardy.

A teraz nadchodza ciezkie czasy co nam przyniesie jutro?

szit, a ja 3 dzien nie moge skonfigurowac sieci pod 2 kompy xp i internet...

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bill Gates, żałuje pieniędzy dla swoich pracowników (a przypomnę, że ma ich baaadzo dużo...ok. 55mld $ = 55,000,000,000 $). To się nazywa skąpstwo...;)

Pozdr

Napisano
  • Autor

Heh mnie bardziej zastanawia jak mozna wypuszczac niedorobione produkty z setkami bugow majac do dyspozycji calkiem nie male miasteczko specjalistow.

A design graficzny interfejsu (syfiaste bajery zamiast czytelnej komunikacji) wyglada na totalna amatorszczyzne.

Chociaz majac tyle tysiecy pracownikow do pracy tylko nad systemami nie sposob wszystkiego ogarnac.

No organizacja to podstawa a my sie dziwimy dlaczego nam sie winda wywala.

Napisano

Gdyby więcej programów i gier działało pod linux`em to już dawno powiedziałbym windows`owi papa.

Napisano

Mi by wystarczyło, żeby max działał pod Linuxem :) bez reszty bym jakoś przeżył :)

Napisano

Pewna osoba chciala pisac teksty zeby byly czytane przez setki tysiecy nawet miliony osob, zatrudnil sie w microsoft i pisze informacje o bledach.

Niewiem posiadam w2k i linuxa i jestem zadowolony z windy w2k nigdy mi sie niezwiesila rekordowy czas dzialania nonstop to byly 28 dni ale wgralem nowszego servicepacka ktory niestety wymagal jebota :>

Ale fakt faktem to co robi windows z polaczeniem nawet typu LAN to juz jest przegiecie a niechce nawet wchodzic co oni tam namodzili z internetem. Np super winde XP generalnie to trzeba konfigurowac z 2 dni zeby jakos do stanu normalnego ja doprowadzic zaraz po instalacji. Ale tak to jest z produktami ktore maja byc dla wszystkich a sa tak naprawde dla nikogo :D

Napisano
  • Autor

Ale nie zastanawia Was fakt czym zajmowalo sie 14000 ludzi pracyjacych tylko nad systemem.

Napisano

No i masz tego efekt bo kazdy myslal inaczej i dlatego powstala jedna wielka kupa, niebylo to chyba przemyslane od poczatku do konca.

Napisano
Niewiem posiadam w2k i linuxa (...) Np super winde XP generalnie to trzeba konfigurowac z 2 dni zeby jakos do stanu normalnego ja doprowadzic zaraz po instalacji.

No a kto ci takich głupot naopowiadał?! XP jest równie stabilny - zwykle mój komp chodzi po 16h i dłużej (dzien w dzień, czasem nawet po kilka dni, ale rzadziej) i nigdy mi się nie zwiesił, nie wysypał etc. Jedyna dziura w XP to słynny msblast, ale właśnie dlatego powstały update\'y - fire & forget.

Napisano

No wlasnie i to fire & forget sie nienadaje do uzytkowania tego systemu przez ludzi ktorzy uzywaja go do pracy zwiazanej z dana dziedzina, tylko to domowego uzytku.

Napisano

heh co do xp-ka mam zle doswiadczenie i wystrzegam sie tego systemu. kiedy instalowalem sterowniki do swojej karty dzwiekowej to system mi nie chcial wejsc :) i to po kazdym formacie. probowalem wszystkiego ......

Napisano

A ja się wyłamie, bo mam xp i nie narzekam. Jeszcze ani razu nie zwiesił się z powodu własnego błędu. Tylko kilka razy, jak miałem fotoszkape, maxa, gg, kilka okien IE i przez przypadek urochomiłem nowe okno maxa:] Ale to już nie była wina systemu:D Jako jeden minus można uznać to, że nie mogłem przez długi okres czasu znaleźć driverów do skanera. Ale wg mnie Xp jest lepszy niz np. win 98...

Napisano

w sumie teraz wiekszosc programow bedzie robiona pod nowe windowsy (patrz 3d max 6). ja jednak narazie nie mam zamiaru pozbywac sie win 98 se, u mnie wszystko dobrze hula. ostatnio musialem sformatowac bo jakies badziewie sciaglem .... kazdy robi na tym na czym lubi :)

Napisano
Originally posted by Hexon

No wlasnie i to fire & forget sie nienadaje do uzytkowania tego systemu przez ludzi ktorzy uzywaja go do pracy zwiazanej z dana dziedzina, tylko to domowego uzytku.

O_o Jaką \"daną dziedziną\" - grafiką (od rysowania po skład), webdesignem (www, Flash, Shockwave) i webdevelopingiem (PHP,CGI, ASP - to w szczególności ;] hehe, SQL)? :D Nawet znajomi informatycy używają XPka jako systemu \"pierwszorzędnego\" ;] I chyba trudno to nazwać \"domowym\" zastosowaniem.

Napisano

No ale ja niemowie ze nie ale porozmawiaj z jakim kolwiek informatykiem co zrobil z xp zeby go doprowadzic do jakiegokolwiek stanu uzytkowania bo mnie osobiscie denerwuja tez niektore badziewia a swoja droga ludzie sobie z tym nieumieja poradzic. Pozatym pod w2k mi lepiej dziala max6 niz pod xp a poprostu juz mi sie niechcialo doszukiwac czemu to tak dziala jak krew z nosa. Dla mnie XP jest taka sama pomylka jak cala seria 9x, takie polaczenie NT z 9x i wyszla z tego wielka kicha, zapytaj sie ludzi jak im sie uruchamia i jak dziala w2k3 w porownaniu do xp. Fakt jest faktem ze spotkalem sie z XP ktory chodzil poprostu super ale to byla konfiguracja sprzetowa warta 6000 pln a raczej obawiam sie ze malo osob posiada komputer o takiej wartosci. Ja generalnie windowsowi XP mowie nie za slamazarne dzialanie, robienie z ludzi debili tymi swoimi jak to nazwales fire & forget.

Zreszta taki przyklad jak wszedl windows XP to zaraz sobie zainstalowalem wersje wtedy byla jedynie dostepna angielska i na tamte czasu mialem w miare przyzwoity komputer jakies P1Ghz i 512 MB ramu bo wtedy ram kosztowal jakies grosze i niestety chodzilo jak by zaraz mialo sie zatrzymac i przestac dzialac, pozniej dopiero wyszedl SP1 ktory faktycznie zmienil duzo no ale jak mozna wydawac tak niedopracowany produkt.

Napisano
  • Autor

He watek zszedl troche na inny temat ale ja mam xp pro, komp chodzi praktycznie nonstop jednak tak sie jakos dzieje ze po srednio 4 miesiacach od instalki wszystko sie zaczyna sypac a system chodzi z dnia na dzien coraz wolniej az w koncu nastaje taki dzien kiedy przy restarcie nie moze znalezc np pliku ntldr, system lub autoexec i jedynym rozwiazaniem jest format.

Caly soft jest instalowany zaraz po windzie a internet jest ofirewallowany sprzetowo i hardwareowo wiec wirus to nie jest.

Napisano
  • Autor

A tak z innej bajki - nie wiem co robi gigant z Redmont z color managementem w swoich coraz to nowszych systemach ale rabiac w grafice i przygotowujac do druku najlepsze odzwierciedlenie kolorow mialem na win98.

Przez pewien czas mialem 98 do 2d a 2000 do 3d ale ciagle przelaczanie miedzy systemami bylo lekko doukuczliwe.

Napisano

A ja mam WinXP i jestem raczej zadowolony... (przez jakies 2 miesiace i formacik jest konieczny)

może Longhorn bedzie czegoś wart...

ale tak przygladajac sie screenom z bety to graficzny interfejsik jest koszmarny... :)

Napisano

1. [piractwo... ]

2. mam XP i odpowiednie narzędzia do skonfigurowania tego [... ] - chodzi dobrze ;] do tego ghost i zapominam o formatowaniu... jezeli cos sie [...] przywracam obraz i jest wszystko w należytym porządku :)

pozdrawiam