beatles Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 Tworzę w teamie darmową grę z grafiką 3D typu MMORPG o nazwie "Ballad of Dragons". Szukamy (niestety nieodpłatnie, ale w zamian za wymienienie wśród autorów, rozdanie Twojej wizytówki nabywcom gry itd.): -programistów C/C++, programistów DX 9, programistów WinSock, SDL -grafików 2d (szkice, rysunki, tekstury) -grafików 3d (animacje wstępne, obiekty do gry itd.) -tworców fabuły -producentów -maniaków RPG -tłumaczy (głównie ang-pol, lub niem-pol i na odwrót) -wszystkich dobrych ludzi Co do założeń gry: Kierujesz postacią osadzoną w świecie fantasy. Zabijasz potwory, odwiedzasz miasta i wsie, atakujesz i bronisz ich, współzawodniczysz i wchodzisz w interakcję z innymi graczami, pomagasz uciśnionym lub nie, zdobywasz poziomy, klasy, umiejętności... słowem- swoboda dla wielu, wielu graczy na raz + misje specjalne. Stawiamy na rozbudowaną ale niekrępującą możliwości wyborów graczy fabułę o świecie Erba, w IV erze istnienia, w czasie zamętu spowodowanego II wojną elficką i nastaniem czasów wojen z orkami i potworami. Mniej więcej... Tworzymy własną mechanikę gry. Jeśli chcecie dowiedzieć się czegoś wiecej piszcie tu, lub na moje gg (9528984), lub na maila: [email protected] . Radzę zajrzeć też na stronę www.bofd.ovh.org Gra nieźle się już rozwija. Mamy team twórców fabuły i programistów oraz rysowników i webmasterów. Więc jak coś to potrzebni są już teraz przede wszystkim graficy 3D i programiści DirectX 9 SDK. Pozdrawiam, Zapraszam wszystkich serdecznie do projektu. Jak chcecie dowiedzieć się czegoś więcej na temat gry, mechaniki, rozbudowania, innowacji w systemie rozmów itd. - piszcie na maila. Mogę powiedzieć, że stawiamy na bardzo rozbudowaną grę 3d z widokiem z góry, troche jak w NeverWinterze.
Gość KubaPL Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Ja się mogę zgłosić na Maniaka RPG:DMoje GG:4150700
beatles Napisano 19 Listopad 2007 Autor Napisano 19 Listopad 2007 Ok, ale jak coś to nie zgłaszajcie się tu tylko na www.bofd.ovh.org/forum/ lub [email protected] (grafika, programowanie, tłumaczenie itd.) lub [email protected] (fabuła) Bo tutaj dla przejrzystości będę dawał tylko info o postępach, rekrutacja to tam.
Valery Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Tworzę w teamie darmową grę z grafiką 3D typu MMORPG o nazwie "Ballad of Dragons". Szukamy (niestety nieodpłatnie, ale w zamian za wymienienie wśród autorów, rozdanie Twojej wizytówki nabywcom gry itd.): nie widzisz tu żadnej sprzeczności? hehe dodam od siebie ironiczne "powodzenia" :)
beatles Napisano 20 Listopad 2007 Autor Napisano 20 Listopad 2007 nie widzisz tu żadnej sprzeczności? hehe dodam od siebie ironiczne "powodzenia" :) nie widzę najmniejszej. a nabywcy linuxa to co? a linux jest darmowy? aby byc nabywcą nie trzeba płacić! nabywca to nie konsument! i następnym razem zanim cos takiego palniecie to napiszcie na PW,a nie śmiećcie ten temat, bo jak mówiłem daję tu info o postępach a kłótnie/ uwagi są gdzie indziej (mail, www.bofd.ovh.org) pozdrawiam
dokturpotfor Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 klocenie sie o pierdoly/slowa z ludzmi ktorym nie mozna nic poza dobrym slowem i udzialem w watpliwym 'zwyciestwie moralnym' zaoferowac w zamian za prace nie swiadczy chyba najlepiej o osobie oglaszajacej.
Johny Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=21340 stare, ale chyba w temacie :)
beatles Napisano 21 Listopad 2007 Autor Napisano 21 Listopad 2007 Proszę Was PO RAZ KOJENY- PRZESTAŃCIE PISAĆ W TYM TEMACIE TE PIERDOŁY. Nie ja się zaczełem kłócić, ale jak ktoś oskarża o coś w czym nie zawiniłem, to odpowiadam. Dokturpotfor- jak to że ktoś się czepia pierdół w mojej wypowiedzi, jak sam powiedziałeś, ma wpływać na ocenę tego ja robię? To chyba nie świadczy o moim projekcie, tylko o tym kto o te pierdoły się kłóci. A jeśli uważasz, że gra nie ma szans, czy nie chesz nam pomóc, to ok, ale po co o tym tutaj piszesz? Już kilkakrotnie pisałem że tutaj będę pisał o postępach nad grą, więc proszę- nie śmiećcie tego tematu kolejnymi wypowiedziami w tym stylu. Pozdrawiam
beatles Napisano 21 Grudzień 2007 Autor Napisano 21 Grudzień 2007 Dobra słowo się rzekło czas napisać trochę o postępach, to tak: -oczywiście nowe szkice i materiały (część na stronie) -silnik dx9 w końcowej fazie -strona przetłumaczona na język angielski (jak zapomnieliście: http://www.bofd.ovh.org/ ) -rozbudowa mechaniki tak ogólnie to chyba te ważniejsze rzeczy ;)
mirach Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 Z drobnych uwag: - klikniecie na polska flage jakos nie zmienia jezyka strony - mozesz napisac cos o mechanice rpgowej ? - podpisy w galerii sa dosc... nieprofesjonalne :) i wrzucil bym do galerii jakies screeny z silnika gry. powodzenia mirach
beatles Napisano 22 Grudzień 2007 Autor Napisano 22 Grudzień 2007 hm polska flaga działa, nie wiem czemu ci nie chodziła, może to serwer, ale na serio działa, w każdym razie thx za cynk mechanikę z przyczyn ochrony praw autorskich damy po załatwieniu ich właśnie na stronie screeny będą pewno w styczniu/ lutym
floo Napisano 22 Grudzień 2007 Napisano 22 Grudzień 2007 powodzenia i wytrwałości w czasie tworzenia projektu! ;)
beatles Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Napisano 15 Lipiec 2008 Dzięki :) Przy okazji: kończymy mechanikę walki i mamy japońską i niemiecką wersję strony. Z programowania to najważniejsze że działa już wielowątkowość.
Rekomendowane odpowiedzi