Destroyer Napisano 24 Październik 2007 Napisano 24 Październik 2007 zastanawiam się czy jest możliwość dodania do shelfa ikonek które są dłuższe niż 32x32 wiem że można zmienić styl shelfa na duże ikonki ale wtedy wszystkie są traktowane jako 64x64 i pomiędzy normalnymi ikonkami 32x32 jest przepaść wolnej przestrzeni a ja chcę żeby niektóre albo nawet wszystkie ikonki były tylko dłuższe da radę?
dlugasx Napisano 24 Październik 2007 Napisano 24 Październik 2007 zastanawiam się czy jest możliwość dodania do shelfa ikonek które są dłuższe niż 32x32 wiem że można zmienić styl shelfa na duże ikonki ale wtedy wszystkie są traktowane jako 64x64 i pomiędzy normalnymi ikonkami 32x32 jest przepaść wolnej przestrzeni a ja chcę żeby niektóre albo nawet wszystkie ikonki były tylko dłuższe da radę? jak sie popiesci to sie zmiesci... prawdopodobnie musialbys sie pobawic mel`em troche :) gdzies na sieci widzialem specjalnie przygotowane menu wlasnie z szerokimi... jak sie nie myle to na highend3d bylo cos takiego (maya 7 bodajze) a tak nawiasem mowiac to po co Ci to ? im wiecej polecen na oku tym lepiej ... chyba ze niedowidzisz to inna sprawa...
piotrek Napisano 24 Październik 2007 Napisano 24 Październik 2007 chyba ze niedowidzisz to inna sprawa... Genialna kwestia :D fikołek - upiększasz UI? :p
Destroyer Napisano 24 Październik 2007 Autor Napisano 24 Październik 2007 chyba ze niedowidzisz to inna sprawa... :D hehe aż tak źle jeszcze nie jest :D po prostu nazwy niektórych skryptów czy innych takich nie mieszczą się w ikonce 32x32 po skosie wejdzie trochę więcej literek ;) ale jak dałoby się łatwo zrobić nieco dłuższe ikonki to trochę możnaby to odbajerzyć bardziej :D fikołek - upiększasz UI? raczej nie inaczej :D
bareja Napisano 24 Październik 2007 Napisano 24 Październik 2007 globalna zmienna $gShelfTopLevel; edytujesz następująco: shelfTabLayout -e -h 100 $gShelfTopLevel; w sprawie wielkosci ikonek odsylam do manuala 'shelfTabLayout' oraz do pliku: scripts/startup/shelf.mel pozdrawiam.
Destroyer Napisano 27 Październik 2007 Autor Napisano 27 Październik 2007 no okej ... nie wiem jak tego użyć ;) ale chyba w shelfTabLayout nie ma flagi -e jest -ex(-exists) -en(-enable) gołego e nie znalazłem :D to tyle jeśli chodzi o podjęcie tematu grzebania w MEL-u :D próbowałem zapisać nową ikonkę normalnie a potem wyedytować shelfa w wordpadzie zwiększając width tej konkretnej ale niestety nie zadziałało :P i wpadłem na pomysł super łatwego tworzenia ikonek szerokich na 64 piksele - zrobić 2 ikonki 32 obok siebie z tym samym poleceniem :D simply amazing! :D ale póki co będe upychał wszystko na 32
bareja Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 pierwsza flaga z góry. help shelfTabLayout ; // Result: Synopsis: shelfTabLayout [flags] [string] Flags: -e -edit -q -query -ann -annotation String -bgc -backgroundColor Float Float Float -ca -childArray -cc -changeCommand String -cr -childResizable on|off -dcc -doubleClickCommand String -dgc -dragCallback String -dpc -dropCallback String -dt -defineTemplate String -dtg -docTag String -en -enable on|off -ex -exists -h -height Int -hst -horizontalScrollBarThickness Int -i -image String -imh -innerMarginHeight Int -imw -innerMarginWidth Int -io -isObscured -iv -imageVisible on|off -m -manage on|off -mcw -minChildWidth Int -mt -moveTab Int Int -nch -numberOfChildren -npm -numberOfPopupMenus -p -parent String -pma -popupMenuArray -po -preventOverride on|off -psc -preSelectCommand String -sc -selectCommand String -scr -scrollable on|off -st -selectTab String -sti -selectTabIndex Int -tl -tabLabel String String (multi-use) -tli -tabLabelIndex Int String (multi-use) -tv -tabsVisible on|off -ut -useTemplate String -vis -visible on|off -vst -verticalScrollBarThickness Int -w -width Int //
bareja Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 dobra przeczytałem parę razy pytanie i wnioskuje ze nie wiesz o co chodzi w fladze -e (-edit) przykładzik: string $wndHand = `window`; shelfTabLayout; shelfLayout -cwh 64 64 mySimpleShelfLayout; button -label "Big" -command "shelfLayout -edit -cwh 64 64 mySimpleShelfLayout"; button -label "Small" -command "shelfLayout -edit -cwh 32 32 mySimpleShelfLayout"; setParent ..; window -edit -w 200 -h 150 $wndHand; showWindow $wndHand; tak teraz pomyślałem, zajrzyj do katalogu ~/maya/7.0/prefs/shelves tam na pewno są ustawienia :) p.
Rekomendowane odpowiedzi