Napisano 24 Październik 200717 l zastanawiam się czy jest możliwość dodania do shelfa ikonek które są dłuższe niż 32x32 wiem że można zmienić styl shelfa na duże ikonki ale wtedy wszystkie są traktowane jako 64x64 i pomiędzy normalnymi ikonkami 32x32 jest przepaść wolnej przestrzeni a ja chcę żeby niektóre albo nawet wszystkie ikonki były tylko dłuższe da radę?
Napisano 24 Październik 200717 l zastanawiam się czy jest możliwość dodania do shelfa ikonek które są dłuższe niż 32x32 wiem że można zmienić styl shelfa na duże ikonki ale wtedy wszystkie są traktowane jako 64x64 i pomiędzy normalnymi ikonkami 32x32 jest przepaść wolnej przestrzeni a ja chcę żeby niektóre albo nawet wszystkie ikonki były tylko dłuższe da radę? jak sie popiesci to sie zmiesci... prawdopodobnie musialbys sie pobawic mel`em troche :) gdzies na sieci widzialem specjalnie przygotowane menu wlasnie z szerokimi... jak sie nie myle to na highend3d bylo cos takiego (maya 7 bodajze) a tak nawiasem mowiac to po co Ci to ? im wiecej polecen na oku tym lepiej ... chyba ze niedowidzisz to inna sprawa...
Napisano 24 Październik 200717 l chyba ze niedowidzisz to inna sprawa... Genialna kwestia :D fikołek - upiększasz UI? :p
Napisano 24 Październik 200717 l Autor chyba ze niedowidzisz to inna sprawa... :D hehe aż tak źle jeszcze nie jest :D po prostu nazwy niektórych skryptów czy innych takich nie mieszczą się w ikonce 32x32 po skosie wejdzie trochę więcej literek ;) ale jak dałoby się łatwo zrobić nieco dłuższe ikonki to trochę możnaby to odbajerzyć bardziej :D fikołek - upiększasz UI? raczej nie inaczej :D
Napisano 24 Październik 200717 l globalna zmienna $gShelfTopLevel; edytujesz następująco: shelfTabLayout -e -h 100 $gShelfTopLevel; w sprawie wielkosci ikonek odsylam do manuala 'shelfTabLayout' oraz do pliku: scripts/startup/shelf.mel pozdrawiam.
Napisano 27 Październik 200717 l Autor no okej ... nie wiem jak tego użyć ;) ale chyba w shelfTabLayout nie ma flagi -e jest -ex(-exists) -en(-enable) gołego e nie znalazłem :D to tyle jeśli chodzi o podjęcie tematu grzebania w MEL-u :D próbowałem zapisać nową ikonkę normalnie a potem wyedytować shelfa w wordpadzie zwiększając width tej konkretnej ale niestety nie zadziałało :P i wpadłem na pomysł super łatwego tworzenia ikonek szerokich na 64 piksele - zrobić 2 ikonki 32 obok siebie z tym samym poleceniem :D simply amazing! :D ale póki co będe upychał wszystko na 32
Napisano 27 Październik 200717 l pierwsza flaga z góry. help shelfTabLayout ; // Result: Synopsis: shelfTabLayout [flags] [string] Flags: -e -edit -q -query -ann -annotation String -bgc -backgroundColor Float Float Float -ca -childArray -cc -changeCommand String -cr -childResizable on|off -dcc -doubleClickCommand String -dgc -dragCallback String -dpc -dropCallback String -dt -defineTemplate String -dtg -docTag String -en -enable on|off -ex -exists -h -height Int -hst -horizontalScrollBarThickness Int -i -image String -imh -innerMarginHeight Int -imw -innerMarginWidth Int -io -isObscured -iv -imageVisible on|off -m -manage on|off -mcw -minChildWidth Int -mt -moveTab Int Int -nch -numberOfChildren -npm -numberOfPopupMenus -p -parent String -pma -popupMenuArray -po -preventOverride on|off -psc -preSelectCommand String -sc -selectCommand String -scr -scrollable on|off -st -selectTab String -sti -selectTabIndex Int -tl -tabLabel String String (multi-use) -tli -tabLabelIndex Int String (multi-use) -tv -tabsVisible on|off -ut -useTemplate String -vis -visible on|off -vst -verticalScrollBarThickness Int -w -width Int //
Napisano 27 Październik 200717 l dobra przeczytałem parę razy pytanie i wnioskuje ze nie wiesz o co chodzi w fladze -e (-edit) przykładzik: string $wndHand = `window`; shelfTabLayout; shelfLayout -cwh 64 64 mySimpleShelfLayout; button -label "Big" -command "shelfLayout -edit -cwh 64 64 mySimpleShelfLayout"; button -label "Small" -command "shelfLayout -edit -cwh 32 32 mySimpleShelfLayout"; setParent ..; window -edit -w 200 -h 150 $wndHand; showWindow $wndHand; tak teraz pomyślałem, zajrzyj do katalogu ~/maya/7.0/prefs/shelves tam na pewno są ustawienia :) p.