Nash23 Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 Taka sobie kuchnia. Wielkie sorry. Nie te zdjęcia. Updejt do właściwych. Mój pentjum męczył to noc całą więc proszę o wyrozumiałość.
naeq Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 Bardzo ładna lecz jeżeli miała by promować to ma w sobie za mało ciepła. A za oknem co, mgła? P.S. post 1111 to zły znak...
hcpiter Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 ladne renderki, ale mapa na butelkach odwrocona ;)
JunioR Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 wedlug mnie brak kontrastu, a przydal by sie :) pozrawiam
chudy Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 ehhh znowu narożny zlewozmywak nie w rogu......tylko na wyspie...
JohnyCa Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 Cytrynki w modzie :) Taki styl co prawda zupełnie mi się nie podoba lae renderki całkiem spoko. Pozdrawiam!
Mortom Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 Nash23 mam nadzieje że sie nie obrazisz... ale wystarczyło trochę pokręcić suwakami w photosklepie i efekt byłby nieco lepszy. Pozdrawiam.
Nash23 Napisano 27 Październik 2007 Autor Napisano 27 Październik 2007 - Mortom - No sorry ale wydaje się że Twoje jak z flaszem w bardzo jasny dzień, przejaskrawione. Nie można dostrzec czajnika. Cytrynki za ciemne a blat zbyt jasny (to samo jabłka). Sam blat nie oddaje koloru (lekko żółtawy). Chyba za duży ten kontrast. Ale wielkie dzięki. Każdy komentarz mile wydziany ;). Pozdrawiam
Mortom Napisano 28 Październik 2007 Napisano 28 Październik 2007 Nash23 źle mnie zrozumiałeś.... fakt że nie widać czajniczka ale nie o to chodzi. Sam popatrz. Twoje jest takie jakby mdłe w odbiorze... ale pomyśl jak bym miał scenę czy nie dało by sie tego skorygować?? wystarczy abyś ściemnił kolor blatu i lekko pozmieniał błyski i kolory sceny. W końcu wizualizacja to balansowanie pomiędzy drobnymi kłamstewkami a światem realnym :) Światło słoneczne nie jest takie mdłe, a twoje wygląda raczej na światło żarówki niż słońca. zmniejsz trochę światło padające od widza/kamery. Widać że użyłeś dużej ilości świateł... im mniej tym efekt jest bardziej realny (przynajmniej jeśli chodzi o światło dnia). Dodaj trochę życia w tą scenę. Nie wiem czym renderowałeś scenę.. podejrzewam że V-ray'em a więc użyj kamery Vray'a (physic cam). Posiedź nad tym więcej niż 3-4h. Pozdrawiam i czekam na dopracowanie renderu... bo widać że cię stać tylko ci sie nie chce... nie śpiesz sie tak do końca to nie wyścig, lepiej poświęcić dodatkową godzinę i oddać efekt godny uwagi niż ścigać sie z czasem i oddać klientowi średniej jakości efekt. Pozdro jeszcze raz :)
Nash23 Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 Mortom - masz całkowitą rację. Zdaję sobie sprawę że dopieszczenie wizualizacji wymaga czasu którego jak zwykle brakuje. A tak na marginesie to światło jest jedno (vray sun + vray sky) i oczywiście kamera vray physic ;). Jeszcze raz dzięki za uwagi. Na pewno się przydadzą. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi