Napisano 23 Grudzień 200321 l No dobra odwazylem sie zamiescic ow twor. Pracuje sobie nad nim od jakichs trzech dni. Dane techniczne: Software: 3ds Max 6 Metoda: Poly Modeling Render: Mental Ray (kiedys trzeba sie go nauczyc obslugiwac) Ilosc poly: nie znana gdzy nie wiem jak to zmierzyc:P. Wlasciwie to nie jest moj pomysl tylko \"zlepek wszystkich\" muscle carow. Narazie daje renderek z materialami gdyz innego nie posiadam. Za chwiel postaram sie wrzucic bez materialow i siateczke. Pozdro[piwo]
Napisano 23 Grudzień 200321 l Autor giegiel: Nie wiem dlaczego. U mnie wszystko ladnie widac pomimo tego ze moj monitor nie nalezy do najnowszych. Nizej zamieszczam siateczke. Pozdro[piwo]
Napisano 23 Grudzień 200321 l Autor I render bez materialow. Cienie sa takie jakie sa gdzy to przez Activeshade renderowane.
Napisano 23 Grudzień 200321 l Narazie modelik calkiem przyjemny, troche bugow (przy wlocie...) Czekam na wiecej
Napisano 23 Grudzień 200321 l Ładnie :) Ilość poly daj f10 potem render i powinno takie okienko wyskoczyc, i tam jest napisane ile jest poly :) albo w menatl reyowskim oknie tez musi byc :)
Napisano 23 Grudzień 200321 l Albo klikasz prawym przyciskiem mychy i wybierasz properties, albo plik->summary info i tam masz liczbę poly całej sceny i inne ciekawe rzeczy:] A sam model całkiem spoko, tylko troche płaski sie wydaje, albo zbyt szeroki.
Napisano 23 Grudzień 200321 l całkiem ładnie [piwo] aczkolwiek te wloty za maską powinny być 2x gęstrze, i ten na masce też mi jakoś nie do końca pasuje. czekam na więcej:D
Napisano 24 Grudzień 200321 l Ładnie, tylko na tym pierwszym renderze faktycznie jest roche ciemno, a chciałbym go zobaczyć z materiałami.
Napisano 24 Grudzień 200321 l a co z Mazdą ?? ja chcę, żebyś skończył Mazde :P:D modelik zapowiada się nieźle, jestem tylko ciekaw, czy nie przesadzisz z kombinowaniem i nie zrobisz z tego auta jakiejś dziwacznej hybrydy [lol2];) pozdrawiam [piwo]
Napisano 24 Grudzień 200321 l Autor Loozack: Ty chyba mi nie dasz spokoju z ta mazda poki jej nie skoncze:P. Update nie wiem kiedy bo musze sie cofnac o jedna wersje maxa na jakis czas. Moze uda mi sie dwie wersje zainstalowac. Pozdro[piwo]
Napisano 24 Grudzień 200321 l narazie fajnie to wyglada :) ale gdybym kiedyś mial robić taki samochód zrobił bym mu dłuuuugą maske :)