len_art Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 FINAŁ Zdecydowałem się na moment już w naszych czasach...takie zderzenie dwóch klimatów wydało mi się ciekawe. Tak więc opancerzony transporter radośnie mknie przez miasto. Pozdrawiam i czekam na komentarze. Tu jakby mogło wygladać po ewentualnym przycięciu... i link do pełnej rozdzielczości... http://images33.fotosik.pl/147/c0d1a51625481205.jpg 2 ETAP Wybrałem Zorga Baryłe i Czeszke gdyż wydali mi się najciekawsi. Starałem się podkreślić ich cechy. ZORG CZESZKA BARYŁA Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych 1 etap Wyobraziłem sobie moment odjazdu z Wrocławia. Gorące powietrze, pył, piach zmieszany z dymem z kominów...trudna rzeczywistość postapokaliptycznego miasta w którym nowoczesność miesza się z silnie dającą znać o sobie przeszłością...ruiny w tle, graffiti na starym metrze, bunkry jeszcze z czasów wojny, nowe pojazdy z części starych maszyn (pociągów). Wszystko to tworzy klimat który mam nadzieje udało mi przedstawić :) kilka detali...na zbliżeniu praca prezentuje się lepiej :)
masz)rum Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 Bardzo ładnie się prezentuje, dużo szczegółów, fajnie dobrane kolory, i ogólnie tworzy klimat czyli się udało ;] Pozdrawiam, miło widzieć w końcu jakieś owocne prace.
artozi Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 Te detale! Pelna bajera! Klimat po prostu perfekto! Przerazajacy, ponury i mroczny pomimo kolorowego nieba. Wydaje mi sie ze chcialbys zeby wszystko bylo na obrazie najwazniejsze. Praca ma potencjal, tylko ze wszystko strzela po galkach IMO. Pokombinuj troche swiatlem, zeby sie troche uspokoilo pod wzgledem kompozycyjnym. Moze wystarczy pare chmur dodac gdzieniegdzie zeby nie swiecilo tak samo wszedzie. Praca jest zdecydowanie w czolowce! Powodzenia!
miriam Napisano 30 Październik 2007 Napisano 30 Październik 2007 Witam ostro pojechałeś ;), Powodzenia
Velasquez Napisano 30 Październik 2007 Napisano 30 Październik 2007 Naprawdę Ci się to udało. Już teraz jest klimatycznie. I post-apokaliptycznie. Tak trzymaj, a kto wie, może to Ty wykonasz okładkę dla Fabryki...
len_art Napisano 4 Listopad 2007 Autor Napisano 4 Listopad 2007 dzieki za opinie...:) szkoda że tak mało osób wzięło udział...choć przecież zostało jeszcze kilka godzin...może coś się wydarzy... Pozdrawiam
happy-angel Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 szkoda że tak mało osób wzięło udział...choć przecież zostało jeszcze kilka godzin...może coś się wydarzy... ja proboje sie wyrobic ale nic senswonego mi nie wychodzi :( pierwszy raz rysuje envirnoment (jak kolwiek to sie pisze)
miriam Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 Jako że czasu coraz mniej ;), a na przedłużenie ETAPU 2 szans nie ma, Proszę o działania idące w kierunku ukończenia prac/pracy zgodnie z zawartością opisów znajdujących się w pliku, jak również o zmianę nazwy wątku na właściwy, wzór podany jest tu. //Pozdrawiam i Życzę Powodzenia.
len_art Napisano 28 Listopad 2007 Autor Napisano 28 Listopad 2007 Pierwszy szybki szkic...zawalone na uczelni i czasu nie mam wogule...ale mam nadzieje ze w weekend coś ostrzej popracuje.. pozdrawiam
miriam Napisano 29 Listopad 2007 Napisano 29 Listopad 2007 Bardzo ciekawi mnie rozwój tej pracki ;) . . . //Pozdr.
Ros1 Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 Ciekawy początek. Trochę przypomina mi komendanta z 13 posterunku :D. Czekam na dalsze odsłony...
masz)rum Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 heh fajne proporcje, wyszło ci spoko karykaturalnie i ma fajny klimat, paluszki mi się podobają, w sumie wyobrażałem go sobie bardziej jako typ Wałęso/Stalina ale też jest spoko ;P Pozdrawiam.
len_art Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Napisano 6 Grudzień 2007 miriam - mnie tez :) Ros1 - rzeczywiscie hehe :D masz)rum - thx. Wałęso Stalin...strach się bać :) W weekend sie nie udało...:P Ale od czego są noce...Ziewając wrzucam dosc zaawansowaną ale bynajmniej nie skończoną Czeszke...prowokującą, zadziorną. Pomyślałem że wykorzystam chorągiewki które mogą sie kojażyć dość jednoznacznie :P Daleko idące skojarzenia jak najbardziej na miejscu. Czekam na komentarze...i pozdrawiam
len_art Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Napisano 9 Grudzień 2007 Praca wre... Wrzucam koncept Zorga. I tutaj kilka uwag. Zorg zmutowany gepard. Nie wydaje mi się by Zorg, którego atutami są zwinność szybkość i który w dodatku obdarzony jest śmiercionośnym jadem i ostrymi jak brzytwy pazurami, potrzebował innej broni. Uznałem również, że nie powinien mieć postury Arnolda Schwarzeneggera, zanim zdołał by ruszyć takie cielsko i osiągnąć prędkość 140 km/h to wspomniane w tekście błyskawiczne zwyciestwo odniosły by psy. Ubiór moim zdaniem też troche się mija z celem w tym przypadku...sami najemnicy w większości chodzą tylko w kamizelkach już nie wpominając o Czeszcze :D A gepard na swoje naturalne futerko ma wkładać mundur i radośnie zasówać po pustyni ? Już nie wpominam o butach...bo chyba w cięzkich trepach nie bedzie mu za "zwinnie" Wyciągając wnioski powstało to co widnieje pod spodem. Zwinny, dobrze zbudowany mutant (gepard) przystosowany do warunków na pustyni, opancerzony w małym stopniu na ramieniu co moe mu pomóc w np. powalaniu wrogów aby później ich dobić. Karabinu jak wspomniałem nie ma...dobiegnie do ofiary zanim ta wyciagnie broń. No i oczywiście najważniejsze...3 gwiazki na lewym uchu... czekam jak zwykle na opinie...i pozdrawiam :)
masz)rum Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Faktycznie Zorg trzyma się opisu który przedstawiłeś, wygląda na szybkiego i zwinnego, trochę mi się pysk nie podoba, ma coś z umarlaka, to może przez kolory, ale prezentuje się ładnie, co prawda czytając tekst moje wyobrażenie było inne ale to przecież kwestia interpretacji a każdy interpretuje to po swojemu ;] Pozdrawiam
Łukasz Burnet Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 czesc Lenart, widze ze nie leniuchujesz w domu :P, fajne pracki pozdrowki luq
QbisieQ Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Fajny Zorg - kolejna odmienna koncepcja. Moim zdaniem zdecydowanie za mały mu nos zrobileś. Czeszka b. hmmm...fajna :). Interesuje mnie dla czego Baryła ma 4 palce ?? Czy to ja czegoś nie doczytałem ?
len_art Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Napisano 9 Grudzień 2007 Qbisieq - z tymi palcami to przeoczenie...w nowszej wersji ma juz 5 :P nos zmiejszylem żeby mu sie tak piach do mózgu nie pchał jak biegnie, ale może rzeczywiście przesadzilem... Sympathetic - thx, z tego co wiem też na nude nie nażekasz... pzdr masz)rum - dzieki pomyśle nad pyskiem ;) pozdrawiam
len_art Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 Update i skonczone prace w pierwszym poście...pozdrawiam :)
serratus Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Baryła moim ulubieńcem :), no i ta scenka wymiata - ciekawa stylizacja :). Pozdrawiam
shergar Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 M. koniec opierdzielania się ;] http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=638586#post638586 Niecierpliwie czekam na pierwsze szkice ;)
len_art Napisano 8 Luty 2008 Autor Napisano 8 Luty 2008 z opuźnionym zapłonem ale wrzucam... Fragment już na ulicach Wrocławia w naszych czasach... czekam na komentarze... pozdrawiam
masz)rum Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 powiem ci że konkretnie to wygląda, fajny klimat, ale mam jedynie zastrzerzenia do tego co się dzieje na pierwszym planie, musiałem rozkminiać dłuższą chwilę żeby zobaczyć że to lecące koło i dalej nie jestem pewny ;P .Podoba mi się design tych pojazdów, spoko, wip czy fin?
len_art Napisano 8 Luty 2008 Autor Napisano 8 Luty 2008 jak najbardziej wip... dzieki za uwage z kołem...rzeczywiście dość to niejasne... pozdr
bohater13 Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 budynki, pojazdy bardzo dobre, klimaciarsko. jedyne minusy to: koło.
shergar Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 W końcu dałeś prackę! Fakt koło psuje pierwszy plan, ale klimat miodzio - niemalże falloutowski ;) Może daj gdzieś grafiti [wiem, że mrok, etc i w sumie widać by nie było, ale co tam], jakaś wyrwa po pocisku moździerzowym w kamienicy, reklama: Takie rzeczy to tylko w Erze, etc. xD Światła i lampy fajnie podkręcają klimat tylko ogólnie odniosłem wrażenie jakby dzielnica był odcięta od prądu, więc skąd tam zasilanie? [tak się tylko czepiam xD] Ogólnie świetna pracka ;]
len_art Napisano 17 Luty 2008 Autor Napisano 17 Luty 2008 koniec...w ostatniej chwili z tego co widze... pozdrawiam wszystkich
masz)rum Napisano 18 Luty 2008 Napisano 18 Luty 2008 Przyznam że bardzo fajnie to wyszło, lepiej że poprawiłeś tło, nie zlewa się tak teraz i nie jest tak czarno dookoła, ładne niebo, z tym wypadkiem to dalej się dzieje parę abstrakcyjnych zjawisk, ale czyta sie o co chodzi ;] Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi