Przemo76 Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Wpadly mi w rece do testow scienki od Everow (Archexteriors Vol. 1, 2 ,3). Pytanie brzmi testuje na C2D 3GB Vray 1.5R5. przerazaja mnie czasy bo przecietnie wychodzi kolo 15 h dla 1500x1500 czy ktos wie zcy to tak wyglada.... ???
arev Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Jeśli scenki są ustawione na QMC to nie ma się co dziwić. Sam właśnie renderuję interior w ok. 3000px za pomocą QMC na C2Q6600 i mija czternasta godzina (ale już końcówka).
!Ewert Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 i co macie takie super efekty żeby tyle czekać? opłaca sie , bo nie sądze:)
Lis Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 3GB :) To i tak dobrze że zaczyna renderowac :) Wiesz. na farmie taki render inaczej wyglada. Wszędzie qmc. tylko kilka ostatnich scen z trójki jest na irradiance :) bo się akurat spieszyło.
Destroyer Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 14h na quadzie! to z moim kompem chyba bym umarł i nie doczekał końca ;)
Mr. MtS Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 A poźniej klient: "pan zrobi z 2 minutki animacji - jakieis przeloty kamery - to chyba nic trudnego, prawda ?? " ;) Ja nie mam tych scenek i nie probowalem, ale starczą mi Wasze parametry zebym wiedzial, ze szkoda czasu probowac ;P
makko Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 Az taka roznica w jakosci jest pomiedzy Irradiance a QMC ze az tyle liczy sie render?
arev Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 QMC jest o tyle fajne, że nie produkuje żadnych artefaktów (chyba że masz Std materials), a światełko nie jest tak rozmyte jak przy Irr. W przypadku mojej ostatniej scenki to renderując Irr+LC trwałoby to jakieś 10 godzin, ale nie wiem czy dałoby w ogóle radę, bo poprzednia scenk tej wielkości wywalała maxa przy piątym przejściu irradiance map. Głównie dlatego zdecydowałem sie na QMC. I nie żałuję :)
arch515 Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 Wpadly mi w rece do testow scienki od Everow (Archexteriors Vol. 1, 2 ,3). Pytanie brzmi testuje na C2D 3GB Vray 1.5R5. przerazaja mnie czasy bo przecietnie wychodzi kolo 15 h dla 1500x1500 czy ktos wie zcy to tak wyglada.... ??? ..to widocznie za dużo nie narederowales się skoro przeraża cię nawet nie doba.. to co bys powiedział na rozdziałkę 17 000 ( 150 cmx150 cm w 300dpi.) a co do samych scen to tak jak lis pisał , ciesz się ze to nawet ruszyło JJ i rozumiem ze na 64bitowym o sprzęcie , bo inaczej te 3giga to wiesz… .. ;)
Rekomendowane odpowiedzi