Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich... od rana komplikuje sobie takie otóż zwierzątko :>

Na razie to prawie sam lineart i planuje go jeszcze dodetalić.

Pólki co mam tylko konia ale jeszcze w palnie jest jeździec.

Rysunek jest kombinowany do modelu 3D, raczej do lowpoly ale jeszcze się nie zdecydowałem czy na pewno :)

Pozdrawiam i czekam na komenty i "koństruktywną" krytykę ;)

mrocznyjednoroeclu9.jpg

Edytowane przez Mortom

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 3,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jeden z animatriksów mi się przypomniał ;)

trochę przyciężkawy jest ten konik(chodzi mi o konstrukcje ...nom ale to kwestia gustu ) i chyba ma albo za długie nogasy albo za krótki korpus sprawdź to ... też zależy z jakiego konika jechałeś proporcje :)

poz :)

Napisano
  • Autor

Dzięki little-ninja no fakt za krótkie to ciałko.

Bogu niech będą dzięki za wektory i ich łatwe edytowanie :)

Napisano

Świetny koncepcik IMHO. Czekam na jeźdźca.

Napisano
  • Autor

Fidiasz nie chciałem bo zemnie nie żaden koncept artysta..... z reguły rzadko koncertuje a jak sie zdarzy to na koncepcie sie kończy ^_^

No ale tym razem mam bardzo mocne postanowienie... i liczę też na was abyście mi pomagali sie mobilizować i wytrwać do końca :)

Pozdrawiam i dzięki za komentasy :)

Napisano

Mi się bardzo podoba. Az bym sobie wymodelował :D. Zrobiłbym mu jednak jakieś konkretniejsze oko, bo jak sie spojrzy na tą pochyłą kreskę jako na oko to kuń wygląda jakby miał taki mangowaty uśmieszek. Kurka mam nadzieję ze wiesz o co mi chodzi :p

Napisano
  • Autor

Witam

Dodaje wstępne szkice jeźdźca. Jeszcze nie jestem zdecydowany co do reki trzymającej miecz... czy dać jak tak jak jest... czy obsunąć ją ku dołowi. Doradźcie i skomentujcie co o tym myślicie.

Pozdrawiam

P.S.

Wybaczcie niezróżnicowanie kolorystyczne obrazka..na razie koncentruję się na samym linearcie.

P.S. 2

SoAd nie do końca wiem o co ci chodzi... może wytłumacz mi to jak tłukowi ze średniowiecza...bo teraz trochę nie czaje :)

mrocznyjednoroecuw6.jpg

Napisano

Czy ten jeździec ma być wmontowany w konia? bo jeżeli tak to jest pewna niekonsekwencja tz po co strzemiono? Poza tym twarz jeźdźca trochę mało wyrazista no i wydaje misie, że lepiej będzie s powrotem lustro zrobić.

Fajne ;)

Napisano
  • Autor

Mam tu dwie wersje.

Ukończona wersje lineartu i zaczęte w PSie oświetlanie i materiały. Powiedzcie co źle a co dobrze :)

mroczny_jezdziec.png

mroczny_jezdziec_PS.png

i wersja PSowska

Napisano

materiał dobrze się zapowiada, jak na razie nie mam zastrzeżeń i czekam na fin. ;] Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

wsyd sie przyznać ale to był zakład że w ciągu 2 dni zorbie pełnowartościowy i szczegółowy projekt jeźdźca.

P.S.

Zakład był o 0,5 i przegrałem..ale właśnie opiłem przegrana i będę kontynuować projekt :)

Pozdro :>

Napisano
  • Autor

Odkopuje wątek :) po półtora rocznej przerwie przysiadłem i dokończyłem trochę cieniowanie konceptu :) no fakt, nie ma co, trochę mi zeszło...xD

Jak na koncept chyba wystarczy :) Ale ciekaw jestem co powiecie.

mrocznyjedziec.jpg

Edytowane przez Mortom

Napisano

fajnie pojechałeś. Chociaż lepsza moim zdaniem 2 jeszcze nie skończna wersja.