Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam !

robie sobie taką scenke, bez żadnych konkretnych posmysłów, prosto z główki :D Nie wiem co jeszcze zmienic, macie jakies propozycje ?? oswietlenie sie chyba jeszcze zmieni, texturki tych wazonikow beda inne (chyba bardziej czerwone, jak z gliny) a texturki desek są standartowe z maxa i napewno je zmienię. Dojdzie chyba jeszcze koc, który bedzie zawieszony nad wejsciem i schodami, pomyśle... [piwo]

1.jpg

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zmien textury i oswietlenie :).

generalnie za malo zeby cos powiedziec. Powodzenia w dalszej pracy :)

Pozdrawiam

Napisano

Nie wiem czy za trudne dla Ciebie ( bez urazy :) ) ale ja bym dodal siedzacego zebraka z glowa w dol....co Ty na to?:)

pozdr

Napisano

Fajny srodziemnomorski klimacik az sie ciplo zrobilo :)

A mi sie podobaja te cienie tylko poszerz kadr o jakies drzewko albocos.

Ewentualnie jakiegos Araba troche gratow we wnetrzu widzianym przez drzwi.

Ha a moze ispiracja Roninem i wypadajaca z za rogu frunaca po schodach audica ;)

Napisano

a dosc dziwnie pada ten cien galezi.. ;) jakos skopales to;p poza tym textury do bani ;d i jako s tak pusto :)

Napisano

1. Dodaj jakieś meble w tym wnętrzu.

2. Może jakąś lekka przezroczystą zasłonke w drzwiach.

3. A po co ująłęś tą ścianę z prawej. Zajmuje pół renderu a kompletnie niczemu tam nie służy.

Napisano
  • Autor

witam, troche pozmienialem, wywalilem ta sciane, co do jakiegos goscia to jakis meksykanin napity z butelka siedzacy przy scianie albo na schodach z sombrero na glowie zeby nie modelowac za duzo :D a te cienie od galezi chyba wywale i bedzie jeden duzy cien od budynki :)

3.jpg

Napisano

jak na mnie to o wiele lepiej, ale sporo przed toba,

ladnie to wyglada ale pusto jest tu :)

Napisano

Pierwszy byl ciekawszy kompozycyjnie.

Jak zobaczylem te polkoliste zwienczenie drzwi to mi sie skojarzylo z czyms takim.

Andaluzja (zrodlo jakis stary Przekroj)

Napisano

Hmm - projekt jakze podobny do tego:

http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=7482&page=3

jednak zdecydowanie lepiej wykonany, glownie mam na mysli proporcje obiektow np szerokosc schodow czy rozmieszczenie otworow czy chociaz tak banalna sprawa jak grubosc scian!. Wiele jeszcze brakuje, ale mozna z tego wyczarowac niezly obrazek! Podoba mi sie bardzo to rzucone gobo drzewa - efekt jakze zadko dzis stosowany... Osobiscie obstawal bym przy drugiej wersji - bez sciany, bo kompozycja jakos wydaje mi sie ciekawsza tzn moze sie wiecej wydarzyc :)

Pozostaje mi wiec obserwowac dalej Twoja prace.

Powodzenia

Marek

P.S.

akdsn: piekne zdjecie to drugie, superklimat, kolorki i kompozycja, myslalem ze to Twoje...

Napisano

Nie niestety zdjecie nie moje, ale wycinki z gazet z przed 8 lat albo jeszcze starsze.

Tak wycinalem ze obcialem autora i nie wiem kto zrobil te foty.

No wlascie Myszek pierwsze ujecie bylo lepsze, jak zrobisz drugie to Cie Andree posadzi o plagiat ;)

Napisano
  • Autor

Jaki tam plagiat, to juz 2 prace nie moga byc podobne do siebie ?? sa zupelnie inne klimatycznie :P zrobilem glowe juz jakiegos goscia ale nie jest dokladna bo i tak bedzie w wiekszosci zaslonieta, glowa na poczatku byla kobieta ale ja przerobilem :) ucho jeszcze poprawie

2.jpg

dzieki za komentarze [piwo]

Napisano

Scena fajna. Taki ładny słoneczny klimacik się zrobił. Dodaj jeszcze dużo takich małych szczegułów. Wtedy będzie super. :)

Napisano

ja tez zgadzam sie z przedmowcami ze pierwwsze ujecie bylo ciekawsze !! Na drugim ciezko bedzie sie pozbyc wrazenia wszechogarniajacej pustki.....

Napisano

Rowniez mam podobne zdanie tylko rozmyj troche ta scianke. Bedzie przykowala mniej uwagi, a chyba o to chodzi. Powodzenia w dalszej pracy...