Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Miałem się pochwalić po skończeniu, ale pokażę wam wcześniej.

Mózgorożek to na razie nazwa robocza :P Modelik robię z bańki, bez konceptu, dla przyjemności :) Twarz zrobiłem już dawno z referek. Ten wafelek rożka to ogon. Gałka to mózg w oprawce metalowej. Ze skrzynki będą jeszcze wystawać łapki zmutowane i coś a'la głośnik/megafon . Nie ukrywam że lekko zainspirował mnie pan o nicku Paszczak1 ze swoim przekozackim modelikiem :) (http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=43505). Oczywiście zestaw tekstur i szkielecik wchodzą w grę ;)

Na razie 2706 trójkątów:

mozgorozek01.jpg

mozgorozek02.jpg

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

po 2 minutowej obserwacji swoich screenów doszedłem do wniosku ze trzeba wydłużyć ogon, bo wygląda do pupy :P Musi się wlec po ziemi będzie lepszy :D

Napisano
  • Autor

w sensie okroić ? czy co ? szczegóły proszę :)

Edit:

Na razie lecę na fristajlu także gęsta siata, dowalę jeszcze sculpta i na koniec zredukuję (albo jakoś tak) :) Sorry za taki bałagan.

Napisano

więcej ta siatka ma z hipoly niż z low :) ale skoro mówisz że będziesz redukował... to już nic nie mowie.

Pozdrawiam :)

P.S.

co do inspiracji.... no bardzo podobny projekt ;P aż chce sie powiedzieć że zerznięty od pana Paszczak1'a ;P

Napisano
  • Autor

Ok zredukowałem o ponad połowę trójkątów, teraz jest 1138. Pasi?

mozgorozek03.jpg

mozgorozek04.jpg

więcej ta siatka ma z hipoly niż z low :) ale skoro mówisz że będziesz redukował... to już nic nie mowie.

Odezwał się ten co dostaje limit 6000 :P xD u mnie 2000 to max !! :D

Co do zgapiania to się nie zgadzam :> Czerpię tylko inspirację, bardziej to coś jest podobne do latającego zombie z Quake'a jedyneczki :)

Napisano
  • Autor

Hej!!

Dorzucam jeszcze jedną "postać" Pieseczka :D 1176 trójkątów

piesek01.jpg

Jakieś sugestie ?

Zabieram się za kończenie Mózgorożka ;) jeszcze jeden modelik planuję i będzie cudowne trio :D

Napisano

Jedziesz pan hardkorem:D

Pieseczek mi bardziej przypadł do gustu, ino te łapki ma nijak zakończone, takie wałeczki.

Napisano

Pieseczek mógłby mieć węższą szyję, łączącą się tylko z "tyłogłowiem czy potylicom" jakoś tak.... no i zdecydowanie węziej aby odróżnić granicę głowy-szyi-tłowia....

Napisano

jak nad nim jeszcze posiedzisz, bo warto, byłyby jak ulał do stalkerowych klimatów :D

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze :)

Co do łap. Planowałem zrobić częściowo mięsną teksturkę i na łapach miały być bandaże, ale mogę dorobić palce jak potrzeba, może ludzkie dłonie ? :D Co do braku szyi, twarz miała być naszyta na korpus, tak planowałem to odzwierciedlić na teksturze, ale można to oczywiście zmienić :) Co teraz powiecie ? Bo nie wiem czy wprowadzać te wasze sugestie czy tylko go dopieścić i dorobić teksturę ? Jak miał by być pod STALKER'a to musiał by być czysty mutant bez szwów i bandaży. Mogę też zrobić tak ze najpierw zrobię swój koncept a później go zmodyfikuję na czysto krwistego mutanta :D

Napisano

postaraj sie z tym pieskiem, dodaj mu więcej tri żeby nie był taki kanciasty i obrazu masz dobry model do treningu sculptowania ;) zestawu do mapek do normali