Creator Napisano 5 Listopad 2007 Share Napisano 5 Listopad 2007 Miałem się pochwalić po skończeniu, ale pokażę wam wcześniej. Mózgorożek to na razie nazwa robocza :P Modelik robię z bańki, bez konceptu, dla przyjemności :) Twarz zrobiłem już dawno z referek. Ten wafelek rożka to ogon. Gałka to mózg w oprawce metalowej. Ze skrzynki będą jeszcze wystawać łapki zmutowane i coś a'la głośnik/megafon . Nie ukrywam że lekko zainspirował mnie pan o nicku Paszczak1 ze swoim przekozackim modelikiem :) (http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=43505). Oczywiście zestaw tekstur i szkielecik wchodzą w grę ;) Na razie 2706 trójkątów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 5 Listopad 2007 Autor Share Napisano 5 Listopad 2007 po 2 minutowej obserwacji swoich screenów doszedłem do wniosku ze trzeba wydłużyć ogon, bo wygląda do pupy :P Musi się wlec po ziemi będzie lepszy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Listopad 2007 Share Napisano 5 Listopad 2007 skoro to game art to siatka do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 5 Listopad 2007 Autor Share Napisano 5 Listopad 2007 w sensie okroić ? czy co ? szczegóły proszę :) Edit: Na razie lecę na fristajlu także gęsta siata, dowalę jeszcze sculpta i na koniec zredukuję (albo jakoś tak) :) Sorry za taki bałagan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 5 Listopad 2007 Share Napisano 5 Listopad 2007 więcej ta siatka ma z hipoly niż z low :) ale skoro mówisz że będziesz redukował... to już nic nie mowie. Pozdrawiam :) P.S. co do inspiracji.... no bardzo podobny projekt ;P aż chce sie powiedzieć że zerznięty od pana Paszczak1'a ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 5 Listopad 2007 Autor Share Napisano 5 Listopad 2007 Ok zredukowałem o ponad połowę trójkątów, teraz jest 1138. Pasi? więcej ta siatka ma z hipoly niż z low :) ale skoro mówisz że będziesz redukował... to już nic nie mowie. Odezwał się ten co dostaje limit 6000 :P xD u mnie 2000 to max !! :D Co do zgapiania to się nie zgadzam :> Czerpię tylko inspirację, bardziej to coś jest podobne do latającego zombie z Quake'a jedyneczki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Listopad 2007 Share Napisano 5 Listopad 2007 czolo jeszcze popraw :) i bedzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
`Ibanez Napisano 5 Listopad 2007 Share Napisano 5 Listopad 2007 schizowe :P nadawalo by sie do gry o tworczosci Zdzislawa Beksinskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 12 Listopad 2007 Autor Share Napisano 12 Listopad 2007 Hej!! Dorzucam jeszcze jedną "postać" Pieseczka :D 1176 trójkątów Jakieś sugestie ? Zabieram się za kończenie Mózgorożka ;) jeszcze jeden modelik planuję i będzie cudowne trio :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Jedziesz pan hardkorem:D Pieseczek mi bardziej przypadł do gustu, ino te łapki ma nijak zakończone, takie wałeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tony M. Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Pieseczek mógłby mieć węższą szyję, łączącą się tylko z "tyłogłowiem czy potylicom" jakoś tak.... no i zdecydowanie węziej aby odróżnić granicę głowy-szyi-tłowia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 jak nad nim jeszcze posiedzisz, bo warto, byłyby jak ulał do stalkerowych klimatów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 13 Listopad 2007 Autor Share Napisano 13 Listopad 2007 Dzięki za komentarze :) Co do łap. Planowałem zrobić częściowo mięsną teksturkę i na łapach miały być bandaże, ale mogę dorobić palce jak potrzeba, może ludzkie dłonie ? :D Co do braku szyi, twarz miała być naszyta na korpus, tak planowałem to odzwierciedlić na teksturze, ale można to oczywiście zmienić :) Co teraz powiecie ? Bo nie wiem czy wprowadzać te wasze sugestie czy tylko go dopieścić i dorobić teksturę ? Jak miał by być pod STALKER'a to musiał by być czysty mutant bez szwów i bandaży. Mogę też zrobić tak ze najpierw zrobię swój koncept a później go zmodyfikuję na czysto krwistego mutanta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 postaraj sie z tym pieskiem, dodaj mu więcej tri żeby nie był taki kanciasty i obrazu masz dobry model do treningu sculptowania ;) zestawu do mapek do normali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi