Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Już niedługo ma się ukazać wersia DirectX'a z numerem 10.1!

Obsługiwać będzie:

Shader model 4.1,

TextureCube Arrays,

Direct3D 10.1.

Global Ilumination(!!!)

Anti-aliasing(wygladzenie powierzchni shaderów)

Nowy DirectX do działania będzie potrzebował SP1 do Visty(a przynajmniej jej wersję Beta)

Wiecej pod tym linkiem:

http://www.teamati.com/DirectX%2010_1%20White%20Paper%20v0.4.pdf

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Z naciskiem na TextureCube arrays, bo dzięki nim będzie możliwe sfakowanie GI :).

Ale przyjdzie nam jeszcze nieco poczekać na bardziej kozackie rozwiązania. Na razie GPU są za słabe.

Napisano
  • Autor

pod linkiem są te informacje:) pierwszą kartą obsługującą DX10.1 będzie ATI HD 3800 S.

A gry na podstawie tego DX wyjdą pewnie dopiero za rok/dwa.

Pozdrawiam

Napisano

ati we wszystkim jest niby pierwsze:D ale i tak nvidia szybciej cos wypusci:D bo ile to juz czasu slyszelismy o ati r600:D a wkoncu wszedl gf8;)

Napisano

Akurat dx10.1 zobaczymy w wykonaniu ATI już w tym miesiącu. Co nie zmienia faktu, że cały ten dx10 (nie mówie tu tylko o dx10.1 a o całym dx10) to póki co jeden wielki pic na wodę, skok na kasę i lansowanie visty. Będzie z niego realny pożytek pewnie gdzieś za 2 lata.

Napisano

Debile, najlepiej niech co miesiac wypuszczaja nowego directa i znowu kup pan karte nowa jezeli chcesz uruchomic nowa gre, bo stara nie obsluguje.

Napisano

Ano tutaj sie zgodzę, głupota z DX10.1, w końcu mówiono że bardzo długo pracowano nad tą technologią (no stare czasy gdy na rynek wyszła 9 i seria GF FX), a tutaj nagle 10.1. Gdybym bym był teraz posiadaczem 8800Ultra naprawdę bym się wq...

Napisano

Ja mam 8800GTS i się naprawdę wq... :P Gdybym miał Ultrę to teraz by mnie już nie było :D