FF Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 Witam! Do czego to doszło, że ja robie nowoczesne samochody:D Nigdy bym sie tego po sobie nie spodziewał:P Tak więc prezentuje mój pierwszy nowoczesny samochód w mojej 'karierze ' 3D :) Zrobiłem małą scenke:) (aktualna od postu #13) Pozdrawiam i liczę na wasze komentarze! EDIT: I żeby nie było wątpliwości to nie jest model Lukasza_S tylko mój zrobiony w poly:) EDIT2: Zapomniałem dodać, że kliment zrobił sidewalle na opony bo ja nie umiem w corelu wygiąć napisu w kształt koła:)
kliment woroszyłow Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 Mnie sie widzi:) modeling na poziomie. Ale niech sie moze wypowiedza auciarze bo ja sie nie znam na autkach. Imo pobawił bym sie jeszcze Janek nad podłożem.
Thunder Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 widzę parę błędów: przy napisie "camaro" dziwnie to wygląda próg nierówny rowiec drzwi krzywy i jak tylne nadkole dochodzi do rowca to też dziwnie wygląda ogólnie dobrze
pecet Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 jest kilka błędów ale ogólnie model nie najgorszy, render jednak nie wyszedł najlepiej, lakier wygląda na bardzo matowy
D4D4L Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 Witam! EDIT2: Zapomniałem dodać, że kliment zrobił sidewalle na opony bo ja nie umiem w corelu wygiąć napisu w kształt koła:) SIema model ladny, render dziwny i jeszcze tylko taki maly tipek dam .... jak nieumisz robić napisów w photoshopie etc... to nie znaczy że nie morzesz urzyć maxa... :P taki maly tip jak... 1. Bierzesz oponę, zaznaczasz polygony z sidewala i wyciągasz je na zewnątrz(kopiujesz wysuwasz jak tam chcesz..) 2. Potem zerujesz jego wartości (x,y,z) 3. Wchodzisz w TEXT opcje i piszesz sobie napis jaki tam chcesz.... conwertujesz do poly robisz customa jak trzeba... 4. Potem przy urzyciu modifikatorów Bend/FFD/ETC Wyginasz ten napis i przypasowywujesz do sidewala którego masz w back ground(tego krtórego w 1 punkcie zrobiliśmy.). 5. Przesuwasz napis na sidewala... zerujesz mu koordynaty(x,y,z) i obracasz go wokolo osi robiąc kopie... na calej dlugości sidewala czy jak tam chcesz... 6. Wchodzisz w render i robisz poprostu czarno na bialym czy jak tam chcesz... reszta to bajka ( a i morzesz zrobić rozdzielczość jakom chcesz to jest +++ :D ) 7. I to by bylo na tyle :)
ReflectVision Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 D4D4L - ale ortografii nie poprawiles ;p render niezly, ostatnio jakis dziwny wysyp tych camaro na forum :)
Homa Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 modelik całkiem wporzo, render bardzo sterylny, chyba za bardzo jak dla mnie. lakier tak jak pisał pecet, zbyt matowy... poza tym okay!
D4D4L Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 D4D4L - ale ortografii nie poprawiles ;p render niezly, ostatnio jakis dziwny wysyp tych camaro na forum :) Uhh... ta moja ortografia :/ staram się ale jak pisze posta przez 5 min to potem mi sie go glupio poprawia przez 30 :D ale nic ... będe walczyć >.
FF Napisano 11 Listopad 2007 Autor Napisano 11 Listopad 2007 Dzieki za komentarze. Thunder - nie wiem o co chodzi z tym krzywym rowcem drzwi a próg jest prosty imo, przy tylnej oponie ma sie tak rozszerzać. Pomyśle nad lakierem i podłożem może dam nowy render.
naeq Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 Ogółem ładnie, choć model niestety ma trochę błędów no i materiał karoserii i felgi nie jest za fajny. Trochę bym pozmieniał :)
kamil.ochel Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 kadr pusty na dole, shader zagłówków to zwykły czarny standard. Mimo tych baboli bardzo ładnie
osiris85 Napisano 12 Listopad 2007 Napisano 12 Listopad 2007 witam. samochod mi sie podoba bardzo:) przy klamce masz jakies niedorobki jak i przy tylnym kierunkowskazie, chyba tak to nazwac. pozatym to jasne tlo co zrobiles za samochodem lepiej by wygladalo jakby bylo dookola samochodu, a podloze troszke jasniejsze. pozdrawiam:)
floo Napisano 12 Listopad 2007 Napisano 12 Listopad 2007 Freedom Fighter zapodawaj więcej renderów z różnych ujęć, bo mało tego jest... chcemy więcej... :D
FF Napisano 24 Listopad 2007 Autor Napisano 24 Listopad 2007 Dodałem nowy render w pierwszym poscie. Co to tym myslicie?
Bubu Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 Scenka jako scenka ladna tylo lakier jakis dziwny. I zaciski powinny byc chyba w kolorze nadwozia. Pozdrawiam
deshu Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 szkoda ze takie slabe aa w renderze w plenerze
FF Napisano 27 Listopad 2007 Autor Napisano 27 Listopad 2007 Dzieki za komentarze:) Bubu - zaciski są czerwone bo zawsze takie chciałem miec;D Deshu - no racja racja, ale już trudno, następnym razem bardziej sie postaram:)
pixelangel Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 Fajny model ,tylko właśnie nad lakierem/tłem można by jeszcze poeksperymentować
Gość User190 Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 Słaby materiał lakieru.. modelik wygląda nieźle :)
stone Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 good, samochód jak volvo wygląda jakby był wyginany ręcznie, nieźle
Rekomendowane odpowiedzi