SWRSC Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 Hey, przedstawiam exteriorek jaki ostatnio ukończyłem. sam model powstał w 4 godziny, reszta w jakieś 2. Później dodam jeszcze ujęcie z tyłu. czysty render vRay + niebo w PS. Pozdrawiam, SWRSC
siwy Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 Fajny render, troche smutno tu ale realistycznie. Super zieleń.
viz.k Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 Az dziw ze przy takim czasie ustrzegles sie widocznych wad. Gratki, wszystko ladnie, okna w dachu jedynie dziwnie wygladaja. Zrob kiedys mini-tuta jak taka trawe sie robi:) moze mam zle fotki ale jakos mi nie chce wyjsc ladnie Ten zywoplot sam robiles?
Lis Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 Niesamowicie komunistyczna arch. No ale to nie twoja wina :) Wizka jak wizka :) Ale żeby byc konstruktywnym to powytykam: -Okna dachowe wystają za mocno. -Słaba fotka nieba. Aberacja razi. -Kolor trawki i roślin dobrany ostroznie. No ale płony trochę. -Na bocznych scianach gubi się bump. No ale przy takim klocu mi też by się nie chciało... :p
kliment woroszyłow Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 monochromatyczna architekturka ale mi sie podoba. Mocno realistycznie. nie słuchaj tych zrzęd :)
SWRSC Napisano 11 Listopad 2007 Autor Napisano 11 Listopad 2007 heh dzieki za komenty :) Lis: nie moge dorwac lepszego nieba :/ co do zieleni - fakt, bardzo ostroznie :) peter: tak miałem na projekcie, też mnie to zdziwiło. Wspolczuje kiedy z rurami coś się stanie po czasie...
buczer Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 nic sie nie stanie ale to dziwnie wygląda :) ładne światło z tym że przydała by sie większa różnica w oświetleniu ścian, jeden bok jaśniejszy, drugi ciemniejszy, w tedy wychodzi mniej płasko, bardziej 3d ;) co do zieleni ostatni plan możesz dać z przezroczystością w szopie, na tle niebieskiego nieba daje to w prosty sposób przyzwoity efekt persp. powietrznej. W tym momencie zieleń po prawej wychodzi "przed" budynek. ps: zdradź przepis na żywopłot, robiłem ostatnio podobny z tym ze skopiowałem milion razy małego krzaka i wyszło przyzwoicie z tym że karta nie wyrabia :)
SWRSC Napisano 11 Listopad 2007 Autor Napisano 11 Listopad 2007 świetny tip Peter z tym ostatnim planem! dzięki bardzo przy anstępnym projekcie napewno tak zrobię :) co do żywopłotu - jest od evermotion. jak karta nie wyrabia to masz proxy przeciez.
pionix Napisano 12 Listopad 2007 Napisano 12 Listopad 2007 ładne renderki bardzo. jedynie chodnik i krawężnik mi coś dziwnie wyglądają ale reszta pikna :)
Rekomendowane odpowiedzi