Napisano 11 Listopad 200717 l Hey, przedstawiam exteriorek jaki ostatnio ukończyłem. sam model powstał w 4 godziny, reszta w jakieś 2. Później dodam jeszcze ujęcie z tyłu. czysty render vRay + niebo w PS. Pozdrawiam, SWRSC
Napisano 11 Listopad 200717 l Az dziw ze przy takim czasie ustrzegles sie widocznych wad. Gratki, wszystko ladnie, okna w dachu jedynie dziwnie wygladaja. Zrob kiedys mini-tuta jak taka trawe sie robi:) moze mam zle fotki ale jakos mi nie chce wyjsc ladnie Ten zywoplot sam robiles?
Napisano 11 Listopad 200717 l Niesamowicie komunistyczna arch. No ale to nie twoja wina :) Wizka jak wizka :) Ale żeby byc konstruktywnym to powytykam: -Okna dachowe wystają za mocno. -Słaba fotka nieba. Aberacja razi. -Kolor trawki i roślin dobrany ostroznie. No ale płony trochę. -Na bocznych scianach gubi się bump. No ale przy takim klocu mi też by się nie chciało... :p
Napisano 11 Listopad 200717 l monochromatyczna architekturka ale mi sie podoba. Mocno realistycznie. nie słuchaj tych zrzęd :)
Napisano 11 Listopad 200717 l Autor heh dzieki za komenty :) Lis: nie moge dorwac lepszego nieba :/ co do zieleni - fakt, bardzo ostroznie :) peter: tak miałem na projekcie, też mnie to zdziwiło. Wspolczuje kiedy z rurami coś się stanie po czasie...
Napisano 11 Listopad 200717 l nic sie nie stanie ale to dziwnie wygląda :) ładne światło z tym że przydała by sie większa różnica w oświetleniu ścian, jeden bok jaśniejszy, drugi ciemniejszy, w tedy wychodzi mniej płasko, bardziej 3d ;) co do zieleni ostatni plan możesz dać z przezroczystością w szopie, na tle niebieskiego nieba daje to w prosty sposób przyzwoity efekt persp. powietrznej. W tym momencie zieleń po prawej wychodzi "przed" budynek. ps: zdradź przepis na żywopłot, robiłem ostatnio podobny z tym ze skopiowałem milion razy małego krzaka i wyszło przyzwoicie z tym że karta nie wyrabia :)
Napisano 11 Listopad 200717 l Autor świetny tip Peter z tym ostatnim planem! dzięki bardzo przy anstępnym projekcie napewno tak zrobię :) co do żywopłotu - jest od evermotion. jak karta nie wyrabia to masz proxy przeciez.
Napisano 12 Listopad 200717 l ładne renderki bardzo. jedynie chodnik i krawężnik mi coś dziwnie wyglądają ale reszta pikna :)