artur728 Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Witam wszystkich Na początek chciał bym podziękować dwóm osobom które bardzo mi pomogły w zbieraniu materiałów. Wielkie dzięki Toperk i kliment woroszyłow. Liczę na wasza pomoc, sugestie i krytykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 PzKpfw.III Ausf.G tajemniczo to brzmi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 na razie troche mało, ale pracuj pracuj... claude - to był bardzo popularny środek transportu wycieczek niemieckich po europie w latach 40-tych XX w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 ładnie tylko po co ten detal wewnątrz na osłonach wałów napędowych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 12 Listopad 2007 Autor Share Napisano 12 Listopad 2007 ładnie tylko po co ten detal wewnątrz na osłonach wałów napędowych ? Dzięki za komenty. Piksar ten czołg będzie ze środkiem. Mam zamiar zrobić kilka renderów na otwartych włazach wiec tam jeszcze trochę elementów w środku dojdzie. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 14 Listopad 2007 Autor Share Napisano 14 Listopad 2007 Witam. Na razie zrobiłem nie wiele ale borykam się z problemem odnośnie odpowiednich rzutów i zdjęć tyłu i lekko utknąłem. Wszystko było ładnie i pięknie do momentu kiedy nie wziąłem się za modelowanie tyły i tu się pokazały małe rozbieżności co do posiadanych materiałów wedle orginału. Jak ktoś ma jakieś materiały na temat tego czołgu to proszę o pomoc. Taki mały update. Ps. Następnym razę bedzie lepiej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba711 Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 Zapowiada sie ciekawie. Czekamy na kolejne rendery z postepu prac. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 19 Listopad 2007 Autor Share Napisano 19 Listopad 2007 Ello. Kolejny mały update. Nie za dużo tego ale ciągle do przodu. Wielkie dzięki za materiały do modelingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 25 Listopad 2007 Autor Share Napisano 25 Listopad 2007 Kolejny update. Prace idą powoli ale ciągle do przodu. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 26 Listopad 2007 Autor Share Napisano 26 Listopad 2007 Dzisiaj wykonałem otwierane włazy, tłumiki i koła. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 Odrobinke za gruby ten pancerz...tej grubości klapy trzeba by podnosic dźwigiem chyba:) pancerz od góry miał najmniejsza grubość wszak. Doszły pedeefy ode mnie? Aha...koła o ile mnie pamięc nie myli miały szereg otworków..będą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 26 Listopad 2007 Autor Share Napisano 26 Listopad 2007 PDF'y doszły wielkie dzięki kliment. Grubość włazów poprawimy, a pamięć cię nie myli w kołach jest po 10 otworów w każdym i się pojawią. Zna ktoś jakiś szybszy sposób układania gąsienic niż układać pojedyńczo ogniwo po ogniwie? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2007 Ciąg dalszy prac nad modelem wygląda następująco. Dwa rendery. Proszę o komenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 Zna ktoś jakiś szybszy sposób układania gąsienic niż układać pojedyńczo ogniwo po ogniwie? Pozdro jedno ogniwo kopiujesz tyle razy ile trzeba, łączysz (attach) wszystkie w jeden obiekt rysujesz spline we własciwym kształcie gąsiennicy i używasz modyfikatora path deform - nie jest to proste ale po zdobyciu wprawy da rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2007 Dzięki piksar. Tak się zastanawiam czy nie było by lepiej lub łatwiej ułożyć gąsienicę za pomocą kości (bones) przypisując do każdego ogniwa kość i później zacząć je układać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 ja swoją (w Panterze) ułożyłem ręcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2007 wiem że idzie ręcznie ułożyć ale myślałem nad jakimś przyśpieszeniem tej czynności ale jak nić nie wymyśle to czeka mnie jazda z układaniem ogniwo po ogniwie. hehehe będzie wesoło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 Ja gąsienice do swojego KV, układałem ręcznie. Trochę roboty jest, szczególnie jak masz słabego kompa, ale ta satysfakcja po skończonej robocie :) Nie myśl o pracy, pomyśl o nagrodzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 ooo... :) sporo szczegółów... lubię modele czołgów, więc czekam na nowe screeny... dobrze ci idzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2007 Ja gąsienice do swojego KV, układałem ręcznie. Trochę roboty jest, szczególnie jak masz słabego kompa, ale ta satysfakcja po skończonej robocie :) Nie myśl o pracy, pomyśl o nagrodzie :) To akurat masz rację że satysfakcja jest ogromna i chyba właśnie dlatego nas ciągnie do robienia tego co robimy. Jaka jest nagroda? lol hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 kółka nadal nie poprawione, wieża za okrągła chyba jest ogólnie ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2007 kółka będą dopiero poprawiane i zmieniane przy robieniu podwozia. Wieża jest obecnie w etapie prac więc wejdą zmiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 Ogolnie ladnie, ale chetnie zobaczylbym wersje z dzdzownicami, tzn tymi gasienicami. Co do ich rozkladu to mozna zrobic to recznie, path deformem, albo spacing toolem. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 3 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2007 kolejny update. Nie jest tego dużo ale zawsze coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 Witam. Mam mały problem z linami. Nie umie uzyskać liny z odpowiednio gęstym splotem jak zmieniam z Twiscie parametr na więcej to zaczyna mi krzywic cała liną i powstaje jakaś kaszana. Ma może ktoś jaki pomysł jak to naprawić lub wykonać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2007 witam. Widzę że nikt mi nie pomoże w rozwiązaniu mojego problemu i chyba jestem zdany na swoja wiedzę i umiejętności. Dzięki za pomoc. POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Yyyeeeaaa ooo uyuu noo eee daj 2x twister? albo daj 1x potem edit poly żeby się zlaly modyfikatory i znowu edit twister? :P czy źle kombinuje ? :P albo yy eeeee zrób prostom line daj jej ee yyy rescalnij żeby byla gęstrza czy jaka tam ma być... copy past weld ee yy u potem FFD modyfikój jej ee yy wyglond ?? ee yy sory za bleny juz śpie i niemam sil firesmoxa odpalać żeby poprawiać ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=34954 spróbuj tego. tutek Matchias'a dla Lightwave ale myślę że można to samo uzyskać w maxie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 8 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2007 Dalej mam problem z tą liną bo nie wychodzi mi ona tak jak powinna i wygląda mało realnie, a próbowałem już różnych technik i dalej siakoś dziwnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 pokaż siatkę tej liny, spróbuj ją zagęścić twist na mojej linie to chyba ze 3k (robiona na szybko - bez MS) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2007 Na początku dzięki za pomoc Topek. Nie wiem może coś robię źle, a nie wiem co. Zamieszczam siatkę mojej liny na następujących parametrach. Twist - 3500 Shape Steps - 4 Path Steps - 11 Linę robiłem według tutoriala zamieszczonego na forum evermotion ale coś mi się dziwnego dzieje że przy wyższym twiscie zaczyna mi liną krzywić na wszystkie strony. Siatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 zwiększ path steps a tu masz takie coś (debiut :)) http://rapidshare.com/files/75327767/lina.avi.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 zwiększ path steps a tu masz takie coś (debiut :)) http://rapidshare.com/files/75327767/lina.avi.html niezły patent. ale strasznie ci zamula tego maxa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 bo mam złom a nie komp :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2007 Topek dzięki za pomoc. Udało się ludziska wykonać prawidłowy gęsty splot liny. Splot wykonany z dziesięciu elementów zawinięty twistem - 6700. Jeszcze tylko zrobić by lina była bardziej widoczna z większej odległości i chyba zmniejszę splot liny z 10 elementów do 7 i powinno już lepiej wygłądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi