witkowski Napisano 17 Listopad 2007 Napisano 17 Listopad 2007 Tygodniowy Speedpainting 23: Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna * Prace umieszczamy w tym wątku * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni Nagrody: * Wybór kolejnego tematu * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii ZAKOŃCZENIE 23 SESJI: 25.11.2007 godz. 23:59. SONDA: od 26 do 29.11.2007 (3 dni)
RaVirr Napisano 17 Listopad 2007 Napisano 17 Listopad 2007 zgadzam sie z przedmowca...tylko czy znajdzie sie czas na realizacje? Może jutro przy niedzieli pojawi sie pare pracek;) Ja postaram sie być:)
Drakula Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 zglaszam sprzeciw. Ja nie mam lustra w pokoju :/
RaVirr Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 *** Edit zaczynam od poczatku bo po kilku godzinach widzę że było fatalnie;) Drakula a ile to przynieść lustro?;p
RaVirr Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 Stamtad gdzie masz lustra wolnostojace;p Albo ze sklepu;D
QbisieQ Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 Kurde, nie róbcie problemu z niczego... Drakula jak nie masz w całym domu lustra i fotki też sobie niczym nie cykniesz i na kompa nie wrzucisz ( takiś bezradny ? ) to Twój problem.... 1
Designer79 Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 Z góry zaznaczam, że to stara praca i nie pamiętam ile czasu mi zajęła, wiec proszę o nie branie jej do głosowania (porostu zachęta :) ). Naszkrobie coś jak już Intuos'a mi przyślą :) Pozdrawiam i powodzenia
Drakula Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Drakula jak nie masz w całym domu lustra i fotki też sobie niczym nie cykniesz i na kompa nie wrzucisz ( takiś bezradny ? ) to Twój problem.... Takis madry? Wyobraz sobie szerloku, ze nie mieszkam w domu tylko w akademiku i wynosne lustro zdobyc jest ciezko. Robienie sobie foty to chyba jednak nie to o co w temacie chodzi, nie? ;] Poza tym, ktos Cie pytal o zdanie? -_o
witkowski Napisano 19 Listopad 2007 Autor Napisano 19 Listopad 2007 luzik... nie ma sie o co pojedynkować. Drakula, naprawdę nie da sie skołować lustra? Poderwij jakąś piękną, po której widać że bez lustra dnia nie zaczyna... I racja, idea tematu jest malowanie z żywca albo inaczej unikanie zdjęcia. Nie przypadkowo Linda B. opanowała lepiej niż większość zawodników skin tony. W ogóle Linda dużo maluje z rzeczywistości. W zdjęciu różnice temperaturowe są dużo mniej widoczne. Zdjecie często spłaszcza walor w cieniu lub świetle. Zmienia też kolor. Uproszczając można powiedzieć że aparat traktuje rzeczywistość rysunkowo. Jak znajdę chwile postaram się namalować coś porządnie i porównać ze zdjęciem z canona cztery setki z rożnymi ustawieniami. Na razie namalowałem tak. ok 40 min. Nie dokończyłem bo w którymś momencie przestało mi się podobać. porozjeżdżały sie ficzery i kompozycja jakaś głupia.
:PiechI: Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 No tak mnie wzielo i chcialem zobaczyc jak to sie maluje takie speedy wiec cos maznalem:P ok 1.15h http://i126.photobucket.com/albums/p84/Piechi/57copy.png w rzeczywistosci wygladam nardziej jak facet:P
witkowski Napisano 19 Listopad 2007 Autor Napisano 19 Listopad 2007 ...e tam od razu miazga :P PiechI: swietnie. to ze rysunek kuleje to dla mnie drobiazg. wyrobisz sie. ale kolor skory - super. nawet oczy rozrozniles.
nicponim Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 witkowski- kto to ta linda b.? moglbys jakis link rzucic do jej/jego galeri? swoja droga to chyba nie przypadkowo wybierzesz nastepny temat;]
Mortom Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 witkowski no siedzę i patrze...i dochodzę do wniosku: aleś ty przystojny ^_^ A tak na serio świetne światło..bardzo mi sie podoba :)
undercover Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Witam wszystkich! to mój debiut właśnie ;) Tak wyglądałam 21.11.07 od godz. 19.40 do 21.00 .Pierwszy speed. W miarę możliwości jeszcze coś wykombinuje... By undercover_ja at 2007-11-23
leander Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Wiedzialem, ze Waldemar Świerzy w koncu zarejestruje sie na max3d.pl ;)
undercover Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Wiedzialem, ze Waldemar Świerzy w koncu zarejestruje sie na max3d.pl ;) no dobra - zdemaskowałeś mnie...;)
mrozik26 Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 pół godziny , photoshop 7 + tablecik + zwierciadełko i powstało takie gówi ... yhhhrr yhrr ... sorry
leander Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 no dobra - zdemaskowałeś mnie...;) Zeby Cie nie zniechecic do postowania proponuje wyciszyc sprawe i udawac, ze nadal jestes undercover ;) No a praca rewelacyjna. mrozik26: fajne, czuc, ze oddales podobienstwo. Ta biel troche gasi inne kolory. Jesli jeszcze bedziesz konczyl proponowalbym uspokoic kreske w tle i na koszuli a na twarzy dodefiniowac co nieco. Tez nie mam lustra, wiec uzylem butelki od coca-coli. Mam nadzieje, ze takie pojscie w kierunku deformacji nie rozmija sie z tematem. Co ta coca-cola robi z czlowiekiem.. ;)
mes.kalina Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 brywieczór wszystkim :) Przepraszam, że taki debiut bez wcześniejszego powitania, ale na razie jakoś nie zebrało mi się dość prac, żeby pokazać je w teczce. Circa pół godziny, z lustra, co zasłaniało mi pół monitora ;}
ortheza Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 mnie sie bardzo podoba, moze zagrozisz witkowskiemu :-D Witam na forum a to moja probka, mozliwe ze bedzie jescze jednopodejscie,
Ciosek Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 ortheza: Twoj wyglad kojarzy mi sie z jakims rycerzem - z takim face'em nadawalbys sie do TV :)
miriam Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 Piękne persony tu widzę, no cóż teraz nie będzie piknie . . . sporo ponad czas ale wrzucę, w ramach ćwiczeń . . .
mrozik26 Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 tym razem godzinka software fotoszopik 7
undercover Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 o żesz... no kiełbaster teraz to lece na Ciebie ;)
ortheza Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 cóż kielbaster, baje czaku,:-D ale chyba nie trzyma sie tematu.
mrozik26 Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 kiełbaster niezła twarz ! na modela jak nic
miriam Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 miriam- kto Ci rogów dorobił? :D:D:D User'ki :), a przy okazji to ośle słuchi żeby lepiej słyszeć na starość . . . Master mój Idolu . . . //Pozdr.
purple Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 jak dla mnie narazie wymiatająWitkowski i Pani mes.kalina, zarówno urodą, jak i klimatem, swiatłem i plastycznością obrazu:) miriam i tak jestem zawiedziona, że dredów nie ma:D pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi