Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Tygodniowy Speedpainting 23: Regulamin:

* Czas malowania: 1,5 h

* Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna

* Prace umieszczamy w tym wątku

* Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku

* Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona.

* czas sondy 3 dni

Nagrody:

* Wybór kolejnego tematu

* Rekomendacja na stronie głównej serwisu.

* Umieszczenie pracy w galerii

ZAKOŃCZENIE 23 SESJI: 25.11.2007 godz. 23:59.

SONDA: od 26 do 29.11.2007 (3 dni)

• Odpowiedzi 42
  • Wyświetleń 8,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zgadzam sie z przedmowca...tylko czy znajdzie sie czas na realizacje? Może jutro przy niedzieli pojawi sie pare pracek;) Ja postaram sie być:)

Napisano

Edit

zaczynam od poczatku bo po kilku godzinach widzę że było fatalnie;)

Drakula a ile to przynieść lustro?;p

Napisano

Kurde, nie róbcie problemu z niczego... Drakula jak nie masz w całym domu lustra i fotki też sobie niczym nie cykniesz i na kompa nie wrzucisz ( takiś bezradny ? ) to Twój problem....

Napisano

Z góry zaznaczam, że to stara praca i nie pamiętam ile czasu mi zajęła, wiec proszę o nie branie jej do głosowania (porostu zachęta :) ).

Naszkrobie coś jak już Intuos'a mi przyślą :)

Pozdrawiam i powodzenia

1121131291.jpg

Napisano
Drakula jak nie masz w całym domu lustra i fotki też sobie niczym nie cykniesz i na kompa nie wrzucisz ( takiś bezradny ? ) to Twój problem....

Takis madry? Wyobraz sobie szerloku, ze nie mieszkam w domu tylko w akademiku i wynosne lustro zdobyc jest ciezko. Robienie sobie foty to chyba jednak nie to o co w temacie chodzi, nie? ;]

Poza tym, ktos Cie pytal o zdanie? -_o

Napisano
  • Autor

luzik... nie ma sie o co pojedynkować. Drakula, naprawdę nie da sie skołować lustra? Poderwij jakąś piękną, po której widać że bez lustra dnia nie zaczyna...

I racja, idea tematu jest malowanie z żywca albo inaczej unikanie zdjęcia. Nie przypadkowo Linda B. opanowała lepiej niż większość zawodników skin tony. W ogóle Linda dużo maluje z rzeczywistości. W zdjęciu różnice temperaturowe są dużo mniej widoczne. Zdjecie często spłaszcza walor w cieniu lub świetle. Zmienia też kolor. Uproszczając można powiedzieć że aparat traktuje rzeczywistość rysunkowo.

Jak znajdę chwile postaram się namalować coś porządnie i porównać ze zdjęciem z canona cztery setki z rożnymi ustawieniami.

Na razie namalowałem tak. ok 40 min. Nie dokończyłem bo w którymś momencie przestało mi się podobać. porozjeżdżały sie ficzery i kompozycja jakaś głupia.

autotmpagugz7.jpg

Napisano
  • Autor

...e tam od razu miazga :P

PiechI: swietnie. to ze rysunek kuleje to dla mnie drobiazg. wyrobisz sie. ale kolor skory - super. nawet oczy rozrozniles.

Napisano

witkowski- kto to ta linda b.? moglbys jakis link rzucic do jej/jego galeri?

swoja droga to chyba nie przypadkowo wybierzesz nastepny temat;]

Napisano

witkowski no siedzę i patrze...i dochodzę do wniosku: aleś ty przystojny ^_^

A tak na serio świetne światło..bardzo mi sie podoba :)

Napisano

Witam wszystkich! to mój debiut właśnie ;) Tak wyglądałam 21.11.07 od godz. 19.40 do 21.00 .Pierwszy speed. W miarę możliwości jeszcze coś wykombinuje...

mojeportretosei9.jpg

By undercover_ja at 2007-11-23

Napisano
Wiedzialem, ze Waldemar Świerzy w koncu zarejestruje sie na max3d.pl ;)

no dobra - zdemaskowałeś mnie...;)

Napisano

pół godziny , photoshop 7 + tablecik + zwierciadełko

i powstało takie gówi ... yhhhrr yhrr ... sorry

autoportretwk0.jpg

Napisano
no dobra - zdemaskowałeś mnie...;)

Zeby Cie nie zniechecic do postowania proponuje wyciszyc sprawe i udawac, ze nadal jestes undercover ;) No a praca rewelacyjna.

mrozik26: fajne, czuc, ze oddales podobienstwo. Ta biel troche gasi inne kolory. Jesli jeszcze bedziesz konczyl proponowalbym uspokoic kreske w tle i na koszuli a na twarzy dodefiniowac co nieco.

Tez nie mam lustra, wiec uzylem butelki od coca-coli. Mam nadzieje, ze takie pojscie w kierunku deformacji nie rozmija sie z tematem.

leander-389-autococacola.jpg

Co ta coca-cola robi z czlowiekiem.. ;)

Napisano

brywieczór wszystkim :)

Przepraszam, że taki debiut bez wcześniejszego powitania, ale na razie jakoś nie zebrało mi się dość prac, żeby pokazać je w teczce.

Circa pół godziny, z lustra, co zasłaniało mi pół monitora ;}

self1fm3.jpg

Napisano

mnie sie bardzo podoba, moze zagrozisz witkowskiemu :-D

Witam na forum

a to moja probka, mozliwe ze bedzie jescze jednopodejscie,

auto1m.jpg

Napisano

ortheza: Twoj wyglad kojarzy mi sie z jakims rycerzem - z takim face'em nadawalbys sie do TV :)

Napisano

Piękne persony tu widzę, no cóż teraz nie będzie piknie . . .

sporo ponad czas ale wrzucę, w ramach ćwiczeń . . .

selfportraityl6.jpg

Napisano
miriam- kto Ci rogów dorobił? :D:D:D

User'ki :), a przy okazji to ośle słuchi żeby lepiej słyszeć na starość . . .

Master mój Idolu . . .

//Pozdr.

Napisano

jak dla mnie narazie wymiatająWitkowski i Pani mes.kalina, zarówno urodą, jak i klimatem, swiatłem i plastycznością obrazu:)

miriam i tak jestem zawiedziona, że dredów nie ma:D

pozdrawiam:)