Napisano 17 Listopad 200717 l Lokomotywa czy też parowóz - jak kto woli. Model niezbyt szczegółowy bo robiony pod animację :) To dopiero początek oczywiście.
Napisano 17 Listopad 200717 l To jakis konkretny model? Na czym sie wzorujesz? moze jakies referki? :) czekamy na wiecej :)
Napisano 18 Listopad 200717 l Autor ^johny: To nic konkretnego - taki mój własny mix - głównie ze względu na przeznaczenie - animacja. Póki co - tyle udało mi się dzisiaj wyskrobać :)
Napisano 18 Listopad 200717 l Czy tender nie powinien byc przypadkiem jako oddzielny wagonik? U Ciebie to chyba calosc, moze nie wyrobic na luku :/
Napisano 18 Listopad 200717 l moze nie wyrobic na luku dokładnie, zakręty musiały by być dardzo dłuuugie, ale mimo wszystko modelik ładny
Napisano 18 Listopad 200717 l Autor ^johny: tender jest oddzielony - połączenie jeest osłonięte kołnierzem (może go niezbyt widać ale jest) Mały update :)
Napisano 19 Listopad 200717 l Autor slajver: Otoczenie oczywiście będzie - dworzec i te sprawy A oto siateczka - beznadziejna ale niech tam ...
Napisano 20 Listopad 200717 l Autor I tak by mniej więcej wyglądała cała ciuchcia - więcej detalu dodadzą już tylko teksturki :) Zabieram się za dworzec.
Napisano 20 Listopad 200717 l Ladnie. Przydaloby sie cos z przodu do spychania niechcianych rzeczy z torow :) cos w tym stylu: http://bydzia.pl/zdjecia/teksty/parowoz-550.jpg A to znalazlem na autodesk area, nie wiem czy widziales: http://area.autodesk.com/images/tutorials/the%20area/070608_1156/walschaert_valve_gear.mov
Napisano 20 Listopad 200717 l Muszę powiedzieć, że wygląda bardzo konkretnie. Jak pisze ^johny - obowiązkowo domodeluj tego dynksa z przodu, bo za pusto tam.
Napisano 21 Listopad 200717 l wydaje mi się ze albo dworzec jest za duzy, albo lokomotywa za mała (głowy nie dam za to :)
Napisano 21 Listopad 200717 l Autor Loki: słuszna uwaga - loko jest w rzeczywitości nieco większa i będzie przeskalowana :)
Napisano 29 Listopad 200717 l Autor Kilka nowych obiektów ktróe wymodelowałem do tej scenki (właściwie animacji). DWORZEC MOST WAGONY
Napisano 29 Listopad 200717 l Fajnie idzie, modele wporzo, ciekawe jak teksturowanie ci pojdzie, powodzenia Robisz dla siebie oczywiscie? hobbystycznie? a do animacji masz jakis konkretny scenariusz? A teraz gorsza wiadomosc: nie bardzo widze taka animacje bez ludzi:) Bez nich moze byc trudno o realizm ale walcz walcz.
Napisano 29 Listopad 200717 l Autor polshai: Będą jeszce jakies ludki i zwierzaki :) Teksturki tylko w minimalnej ilości. Scenariusz oczwywiście jest - nawet storyboard udało mi się naskrobać. No ale to info na inny - animacyjny - wątek :)