Napisano 21 Listopad 200717 l Hello! Praca w tym samym co zawsze: max 7.0, v-ray 1.5 i dużo PS. Praca nie zabardzo mi sie podoba, ale umieszczam bo podoba mi sie volume light zrobiony w PS i specyficzny domowy klimat. Jest to ogolnie taki zwyczajny pokoj, ktory mozna spotkac w wielu mieszkaniach. Siatki generalnie nie sa mojej produkcji poza prostymi brylami: sciany dywan, itd. Nie bede juz na jakis czas zarzucac tego forum wizkami (srednio co 3 dni!!!)- robie wlasnie animacje, tak wiec odpoczniecie ode mnie:) Pozdrawiam!
Napisano 21 Listopad 200717 l poprawnie ale tak naprawde światło bez klimatu jak dla mnie i sa że mapowanie siadło
Napisano 21 Listopad 200717 l babcia widze gustuje w "klasykach" :) a nie w "nowoczesnej sztuce, którą można powiesić do góry nogami, a i tak nie zmieni to przesłania dzieła :D" to tyle jesli idzie o oftop. a co do pracy: - poległo mapowanie na fotelu i kanapie - jakos tak podłoga kiepska mi się wydaje w porównaniu z resztą - fajna tapeta (gdzie taką można znaleźć ?) - fajny dywan, te frendzle to opacity ? displace ? czy modelowane z lini?) - ogólnie ladnie, (pod względem szumu, doświetlenia itp) Reasumując, dużo klasyków na scianach, ale renderu klasycznym przykładem piękna nazwać się jeszcze nie odważę - ladnie ale bez ekstazy :)
Napisano 21 Listopad 200717 l Autor AGmakontas: Dzieki! Co do mapowania tez to zauwazylem, ale nie zostawiam jak jest (najgorzej mapowanie na zaslonach ... uff)
Napisano 22 Listopad 200717 l alez mnie sie tez podoba, chodzi mi o drobne niedoróbki ktore psuja efekt calosci niestety Jak juz napisalem w poprzednim poscie jest ladnie, ale moglo by byc ladniej gdyby nad tym posiedziec ze 2-3h wiecej.
Napisano 22 Listopad 200717 l Klimat fantastyczny. Szkoda, że tyle niedoróbek. Posiedź nad tym, bo naprtawdę bardzo warto. Nie zostawiaj niedokończonej pracy. To jest najlepsza rada, jaką usłyszysz na tym foum: nie zostawiaj pracy niedokończonej, zwłaszcza, jeśli ma duży potencjał.
Napisano 22 Listopad 200717 l dla mnie klimat powalajacy-nie czepiam sie niczego i dywan niczego sobie pozdro
Napisano 22 Listopad 200717 l pracka niby fajna ..ale co tu oceniac jak nie Twoje modele ...osobiscie źle bym sie czuł wykorzystujac sporo czyjejsc roboty ...mając nieduży wlasny wkład w to. No ale ...to tylko moja opinia... btw Czy takie pracki mozna sobie umieszczac w portfolio z własnym podpisem, czy wypadałoby dopisac od kogo lub ew. skąd ma sie to i tamto ?
Napisano 22 Listopad 200717 l fajnie fajnie fajnie szkoda, że ramy obrazów takie same zawsze. no ale czepiać się już nie będe no, może co najwyżej AGmakonts'a i jego enigmatycznego zdania: "poprawnie ale tak naprawde światło bez klimatu jak dla mnie i sa że mapowanie siadło" :] :] :]
Napisano 22 Listopad 200717 l AGmakonts pojechal-akurat swiatlo i mapowanie jest wporzo:):)tetst niczym cytat z Pancernika
Napisano 22 Listopad 200717 l AGmakonts pojechal-akurat swiatlo i mapowanie jest wporzo:):)tetst niczym cytat z Pancernika chyba musisz sie wybrac kolego do okulisty jak niewidzisz polozonego mapowania na sofie i fotelu, co dosiwatla rowniez sie zgadzam nieten klimat jakna babciny salonik :) ale to rzecz gustu. Pozatym ok.
Napisano 22 Listopad 200717 l heh no nie tak nie mozna lukasz3d, jesli tak kazdy podchodzil by do tego co tusie dzieje, to dalej byly by wizualizacje na poziomie roku 1992. kiedyś słyszałem fajny tekst : Jeśli cos już robisz, to rób to dobrze, albo wcale. Jestem pewien ze wielu osobom praca sie podoba, ale fakt ze nie wyglada na skonczona troche daje znac o sobie. a na pierwszy rzut oka, to nawet wizualizacje kogos kto dopiero zaczyna przypominaja prace np: SansSerif'a albo vision3d, (zakladajac ze prace są oglądane z baaaaaaaaardzo daleka a oko rzucone z dużą siłą :)
Napisano 22 Listopad 200717 l ja ci polecam robić swoje modele a nie wstawiać gotowe ;) pewnego dnia się obudzisz , sam będziesz musiał coś wymodelować bardziej skomplikowanego i będzie problem :)
Napisano 22 Listopad 200717 l Autor Hello koledzy! Przepraszam ze odpowiem grupowo, ale troche mnie mile zaskoczyla ilosc komentarzy i to generalnie pozytywnych! Bardzo dziekuje kazdemu z osobna! Skoro watro te prace dokonczyc to niedlugo nad nia posiedze. Loki: Nie odpowiedzialem ci bo dales posta w trakcie jak pisalem dla poprzedniego usera, tak wiec spoznione dziekuj:) Aha, co do modelowania to racja: dobrze jest robic swoje, ale ja po prostu nie mam na to czasu, naprawde uwierzcie - prace wydaje mi sie ze mozna nazywac swoimi tak samo jak fotograf robi zdjecie lasu mimo iz nie zasadzil ani jednego drzewka, a nawet nie zaprojektowal DNA, ani nie był przyczyną Wielkiego Wybuchu :) Daje tez mapke tepety na prosbe Loki'ego. Dywanik zrobilem z vrayfur - te frendzle tez: poprostu na wydluzlony plane obrocony o 90 stopni wzgledem osi y i odpowiednio dlugi i grube wlosy dalem. Pozdrawiam!
Napisano 22 Listopad 200717 l No bardzo ladnie, pięknie nawet w zalewie sterylnych wizek z cube w roli głownej, mnie bardzo sie podoba, widać , że z 3d chcesz uzyskać więcej, niż tylko obnażyć bryłę z każdej jej tajemnicy . Ta pracka ma klimat jak w tytule, i raczej nie przejmuj sie komentami osób które jeszce niczym nie mogą się pochwalić.
Napisano 23 Listopad 200717 l Autor McGregor: No bardzo dziekuje:) Czlowiek zawsze sie troche przejmuje, taka jego natura. Ale maja tez czasme racje:) lukasz3d: Prosze bardzo - nigdy nie sadzilem, ze ktos bedzie chcial zobaczyc jak cos oswietlilem: do tej pory to ja prosilem:) Generalnie sa 3 swiatla: VraySun, VrayPlane w oknie oraz VrayPlane - niebieksawy kolor i slaby multiplier - z lewej strony, ale tylko specular. Wazne w tym oswietleniu jest to, ze camera to VrayPhysicalCamera - inaczej trudno poradzic chyba sobie z vraysun. Dalem tez w rolecie SecondBounce, 5 bounces a nie 3 jak jest standardowo. Pozdrawiam!
Napisano 23 Listopad 200717 l Pomysł ok, nawet bardzo ok, wykonanie w miarę poprawne. Cała scena chyba nie przemyślana... Dekoratorzy wnętrz mogliby się wypowiedzieć. Tych ram chyba zbyt wiele a poza tym mamy tu (ponoć) meble zabytkowe a stolik wygląda jakby kilka minut temu był przywieziony od stolarza. Brakuje mi pokazania "upływu czasu" w tych meblach. Pozdr.
Napisano 23 Listopad 200717 l Autor adam_m: Dzieki! Hm... co do ram, to widzialem wlasnie cos takiego na zdjeciu-reklamie firmy od mebli! Oni zatrudniaja raczej profesjonalistow, aby im urzadzic pokoik- inna sprawa, ze niezbyt wiernie to oddalem:) Pa
Napisano 26 Listopad 200717 l to ja zapytam o ustawienia kamery w takim razie :) generalnei chodzi mi o f-number, ISO i shutter speed. Dzieki za mape tapety :)
Napisano 26 Listopad 200717 l Autor Loki: Hej, generalnie nie ruszam innych parametrow poza f-number: f-number - 12, ISO - 200, shutter speed - 30. Pozdrawiam!
Napisano 28 Listopad 200717 l Kurcze jak ty tworzysz fajne rzeczy morze byś mi pomógł i na podstawie starego loga byś zrobił nowe logo nie chodzi o nic dużego bardzo malutki obrazek tylko że nie mam zdolności artystycznych
Napisano 28 Listopad 200717 l Autor marekdrobin: No dziek, zawsze milo posluchac takich slow. Logo najlepiej zrobic w grafice wektorowej - z przyjemnoscia pomoge: napisz wiadomosc. Pozdro!
Napisano 28 Listopad 200717 l tu mam słabą jakość tego loga ale może da się coś zrobić chciałbym aby było ładniejsze takie bardziej realne żeby miało w sobie takie coś jak w twoim obrazku na początku wygląda tak realnie że aż Stach
Napisano 28 Listopad 200717 l Autor marekdrobin: Hej, cos z tym obrazkiem nie tak:> Wydaje mi sie, ze najlepiej dla ciebie byloby otworzyc nowy watek z takim zapytaniem do profesjonalistow, nie brak ich tutaj- poszukaj dzialu forum gdzie takie cos mozna zrobic. Pozdro!
Napisano 29 Listopad 200717 l calkiem fajne gdyby nie to ze malo sie napracowales i troche mapowanie siadlo....
Napisano 29 Listopad 200717 l Autor Kuciel: Dzieki! Wiem, ale nie ma to jak dobra rada i nauka na bledach. Pozdro!
Napisano 29 Listopad 200717 l fajnie, fajnie. Ale ciemny ten salonik. Tylko jedno okno i to od strony z ktorej slonce wpada. Ale klimat jest :) Fajna praca.