Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam! Na początek wrzucam mój pechowy węglowy rysunek (został nieszczęśliwie podeptany, zalany i podarty ale się jeszcze jako tako trzyma) format ok 150x100 (troche go wykadrowałam na kompie.

minakh6.jpg

By undercover_ja at 2007-11-23

• Odpowiedzi 37
  • Wyświetleń 5,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na razie ostroznie napisze, ze jest bosko. Na slodzenie przyjdzie czas jak pokazesz cos wiecej ;)

Napisano

dobre! niezla kreska. jedynie razi troche takie samo potraktowanie portretu i tla. jak dlugo rysujesz? napiszesz cos wiecej?

Napisano
  • Autor

No więc pokazuje wiecej :) Tu właśnie pracka - już kilka ładnych godzin na nad nią spędziłam - troche wolno mi to wszystko idzie bo photoshopa nie mam za bardzo opanowanego a tym bardziej Crl paintera. cały czas mi coś nie pasuje. Wiem że jezcze jej sporo brakuje i pewnie musze bardziej zdefiniować tło i chyba z tą postacią jest coś nie tak. W każdym razie zamierzam poświęcić jej najbliższy weeken więc zanim zacznę grzebać to bardzo mile widziane komenty i może jakieś rady macie.

jaskiniafd0.jpg

By undercover_ja at 2007-11-23

witkowski->no dzieki :) tło - racja. moze kiedyś poprawie. Pracke robiłam jakieś pół roku temu. Od tamtej pory nie zrobiłam nic aż do teraz (leń!) ale teraz zaczynam szlifować digital. Rysuje tak hmm...no - troche podstawówka - takie bazgrolenie, gimnazjum (już cośtam wychodziło) no a po liceum - no to jest właśnie po liceum czyli jakies eee...o kurde....jakieś 7-8 lat z przerwami

Napisano
  • Autor

aha no i wysylam male zblizenie na czlowieczka. przy kolorowaniu troche mi sie forma zgubiła...hmm mże to przez te włosy też. chyba zrobie go odpoczatku bo jakis taki... za bbardzo wymemłany i przeżuty...

Napisano

Podoba mi się teksturowanie tła ... Robisz to odważnie. Jaskiniowy klimat się tworzy ... Drizztem mi zalatuje. Masz jakiś pomysł na kontynuację? Czekam aż coś więcej się z tego wyłoni! Pierwszy węgiel bardzo obiecujący, a te brudy na nim tylko dodają mu charakteru.

Napisano
  • Autor

Siegmar -> no jak tak patrze to faktycznie drizzt hehe może to podświadome bo baldur to (oprócz ff) moje ulubione rpg ;)to może dorobie mu sejmitary ;)

Napisano

Dungeons and Dragons rządzi! Dorabiaj sejmitary ;) ... ostatni ołówek również bardzo dobry - gdzie uczyłaś się rysunku?

Napisano

HAAAAA!!! Witam Siostrę, Pozdrawiam, Ściskam!!! Rad jestem niezmiernie że jesteś w końcu ;] Dobra konkrety - Tradycyjne jak zawsze chylę czoła i postęp widzę, co do digitalu zgadzam się z Siegmarem, teksturowanie git, zastanawiam się jak to zrobiłaś ;P trochę mniej mi się podoba lewa strona obrazka, jakaś jest chaotyczna i widać że pojechana na szybko i mechanicznie trochę, za to lewa połówka rządzi, jest to co istotne, ta swoboda która uwielbiam, klimacik się tworzy. Wrzucaj więcej digitali bo wiem że masz parę ;D Pozdrawiam!!!

Napisano
  • Autor

haha dzięki Brat;) Tak - lewa strona kuleje (prawie nic na niej nie widac)ale porządnie się przyłożę do niej - myślę że jeszcze dziś więc w niedziele wrzuce aktualke do tej pracki jak mi sie uda

Napisano
  • Autor

spec:Witkowska mal:Maciejewska. A ty też bydgoski plasstyk? chyba pierwsza klasa bo nie kojaże a skonczylam w tym tym roku...ps. Spoko portrecik naprawde ;)

Napisano

portrecik bez zwyczajowych okularów, z inną fryzurą... czwarta klasa już ;)

kurde, no ja też jakoś nie kojarzę, może dlatego że z ubiegłorocznych maturalnych to głównie olki, leszki, generalnie internat znałam ;)

Ale zaraz, jak Ty u Witkowskiej robiłaś, to musiało być dwa lata temu, bo przecież ona chyba już w zesżłym roku odeszła... No łorewer, w każdym razie współczuję dyplomu u Witkowskiej, nie ma to jak Otto (mówi ta, co robi u Bojarskiej :/)

Napisano

twoje malarstwo RULES!!! ... z resztą zawsze było świetne ;] Myślę że mogę się jeszcze wiele od ciebie nauczyć, tak trzymaj. Pozdrawiam ;D

Napisano

Bydgosz zdominowała narodowy digital:)

Jesli mogę się zapytać - który jesteś rocznik?

Pracki zacne bardzo, czuć wielką wprawę.

Napisano
  • Autor

Ja cie krece dzięki Biglebowsky ;) Co prawda nie dużo tego bo leń ze mnie ale myśle że powoli będzie się rozrastać. Rocznik '87. I bardzom rada za odwiedziny ;)

Napisano
  • Autor

no hehe mi też sie podobały a profesorka mi ciązgle na głowie siedziała za te bliczki właśnie

Napisano
  • Autor

no ale to nie to samo co kiedyś. Kiedyś było coś z pasji i zaangażowania a teraz jest masówka. Tak mi się wydaje...

Napisano

Świetne kolory w ostatnim, podoba mi się.

I ta gosia w tradycyjnych technikach tez fajna.

Napisano

KOSMOS!!! Refka czy kogoś wymolestowałaś?? Nie no kolor i lekkość mnie miażdżą ;P Zazdroszczę!

Napisano

bardzo fajny szkic! choć można by jeszcze czymś uzupełnić kompozycję (jakiś snop światła np. co by spowodował większy kontrast gdzieś) i stopę kilkoma dodatkowymi plamami lepiej zbudować :) Ale najlepiej rób jak chcesz :)

Napisano
  • Autor

jednak refka :) jakubziom - z tym snopem światła dobra myśl ale to miał być speed więc chyba wole się wziąć za coś nowego niż przy tym grzebać :)