Napisano 26 Listopad 200717 l Bardzo wstępna koncepcyjna kawalerki we Wrocławiu - pokój wypoczynkowy i kuchnia. autor: Igor Kazmierczak inwestor: Pani lat 26 p.s. zlewozmywak się nie zmieścił ;) - a to specjalnie by przekonać Panią inwestor do kuchenki pod blatem, za mało miejsca - komin pomiędzy kuchnią a pokojem.
Napisano 26 Listopad 200717 l Bardzo przyjemnie sie to prezentuje, troche stylistyka jakby znana ;). Czym robione słoneczko? pzdr.
Napisano 26 Listopad 200717 l poducha na ostatnim lata sobie W kanapie, kiepski AA oraz trochę przeostrzyłeś Ale poza tym super. Świetne kolorki
Napisano 26 Listopad 200717 l Ładnie kolorki dobrane Panie Igorze:D Podoba mi sie Twoj styl. Jedyne czego deko bym sie doczepil to jednoosobowa jadalnia. Popraw AA i bedzie miodzio:)
Napisano 26 Listopad 200717 l nie podoba mi sie okleina tych mebli (ale nie w sensie CG tylko w ogole :P taki mam gust ze mi sie poprostu nie podoba) bardzo fajna tapeta, podziel sie jesli mozesz jak ją zrobiłeś bo efekt jest rewelacyjny tych odbic (mix w reflection i specular?) imo troche nie praktyczny brak jakichkolwiek plytek (czegokolwiek latwozmywalnego i trudnopalnego) za płytą grzewczą, no chyba ze tapeta jest łatwozmywalna. Ogolnie bardzo mi się podoba :) mozna się dowiedziec ile kosztuje we wroclawiu taka aranzacja (sam projekt tak pi razy oko)? i ile z tego mniej wiecej idzie na wizke ? *(hehe jakis taki dociekliwy się zrobiłem ostatnio :)
Napisano 27 Listopad 200717 l Z czego będzie wykonany blat kuchenny? fornirowany? Mam wątpliwość co do wygody rozwiązania szafek wiszących w salonie wchodzących w konflikt z podłokietnikiem kanapy. Tapeta Super!!!
Napisano 27 Listopad 200717 l ten minimalistyczny styl rzeczywiście jest modny (włoskie czasopisma branżowe) ale już trochę się przejadł Bardzo fajna wizka, lubie Pantonki mam takie 4 :) wow ekstra! ja też kiedyś chciałem sobie kupić:D:D
Napisano 28 Listopad 200717 l Autor Dzięki wszystkim. Słoneczko to im i lc. Tapeta jak napisał loki. Lampy Starck, Flos Blat kuchenny to nie fornir :), to staron, coś jak corian, polecam. Szafki w salonie są ok, nie widzę konfliktu z podłokietnikiem. ten minimalistyczny styl rzeczywiście jest modny (włoskie czasopisma branżowe) ale już trochę się przejadł wow ekstra! ja też kiedyś chciałem sobie kupić:D:D Panton 3500 zł za sztukę.:D Może ktoś zna tańsze dojścia w Polsce? Polka...przestań p... o stylu.;) Każdy ma swoje ideały, Ty masz i ja mam, i po prostu to widać. U Ciebie, u Sansa, u Tamizo, u Pinero. Może moje są już nie modne, a Twoje bardziej :), i niedługo też się znudzą. Szkoda drążyć. Minimalizm to nie moda, to nawet nie styl - to sposób życia. Trwający 100 lat. Czy się znudził? Robert Venturi krzyczał 41 lat temu w „Complexity and Contradiction in Architecture” - "Less is bore"...manifestując co? nowy styl :) ? I teraz krzyczą inni.Ale tego juz nikt nie cofnie. Mało - to wygodnie. To ornament znów powoli zaczyna się nudzić, może to o to Ci chodzi. Co do tapety to jeszcze nie ustaliłem z klientką co to ma być. Sofa Andy B&B Italia ;). Rację masz, że materiały to nuda, (heban i mdf lakier biel połysk), ale w takim ciasnym i dość mało doświetlonym wnętrzu to nawet praktyczne.
Napisano 28 Listopad 200717 l Rację masz, że materiały to nuda, (heban i mdf lakier biel połysk), ale w takim ciasnym i dość mało doświetlonym wnętrzu to nawet praktyczne. Nigdy nie tłumacz tak swojej koncepcji. Co do samego projektu. Jest modernistycznie i tyle. No i znowu ta sofa;/ Znowu te lampy, znowu te krzesła. I tych 'znowu' mogło by być więcej. Ogólnie trochę lewitacji masz na renderze i to światło jednak za mocne, to raz, za miękkie krawędzie - to dwa (chyba, że przechodzi przez jakieś rolety w oknach) Pozdr
Napisano 28 Listopad 200717 l Autor Nigdy nie tłumacz tak swojej koncepcji. Co do samego projektu. Jest modernistycznie i tyle.[...] Pozdr Dla mnie to nie jest nudne ale po prostu ładne i praktyczne, dlatego jest tak a nie inaczej. To że coś jest praktyczne to akurat dobry argument i dlaczego miałbym tak nie tłumaczyć projektu...nie rozumiem.
Napisano 28 Listopad 200717 l Chodziło mi bardziej o 'ton' tego tłumaczenia. NAWET praktyczne. Trochę jakbyś nie miał innych argumentów;) Nie mówię, że są one konieczne, ale schodzenie do poziomu pragmatyzmu, wyszło tutaj jak szukanie poparcia dla własnej koncepcji i próby jej obrony;) Pozdr
Napisano 28 Listopad 200717 l Autor Jest ok Touch ;), dzięki za uwagi, póki co pracuję nad tym dalej, inwestorka jest na tak co do układu - kompozycji wnętrza i białych szafek, ale sofa i lampy to jedynie moja sugestia i przyznam że na tym etapie nie są jeszcze doprecyzowane. Najprawdopodobniej trzeba będzie wybrać tańsze stąd stare modele w scenie. Thx za słowa i pozdrawiam.
Napisano 10 Grudzień 200717 l witam, mnie sie generalnie podobają wnetrza w takim stylu (w takim i prostszym- np bez plisowanych żyrandoli) i uważam, że tutaj też prawie wszystko gra mam tylko pare pytan: - czy podłoga jest projektowana i czy to są panele?? bo jeżeli tak to do wyposażenia w takim standardzie jak tu troche nie pasują - jak działa mnarozna, stojaca szafka w kuchni - bo szuflady to to nie mogą byc - gdzie wyleciała sofa w wersji artemide/flos? i jezeli to jest lampa artemide to chyba nie ma brązowej poza tym - i tak najwazniejsze ze klientka załapała :D
Napisano 10 Grudzień 200717 l witam, mnie sie generalnie podobają wnetrza w takim stylu (w takim i prostszym- np bez plisowanych żyrandoli) i uważam, że tutaj też prawie wszystko gra mam tylko pare pytan: - czy podłoga jest projektowana i czy to są panele?? bo jeżeli tak to do wyposażenia w takim standardzie jak tu troche nie pasują - jak działa mnarozna, stojaca szafka w kuchni - bo szuflady to to nie mogą byc - gdzie wyleciała sofa w wersji artemide/flos? i jezeli to jest lampa artemide to chyba nie ma brązowej poza tym - i tak najwazniejsze ze klientka załapała :D
Napisano 10 Grudzień 200717 l Panton 3500 zł za sztukę.:D Może ktoś zna tańsze dojścia w Polsce? Wiesz…polskie ceny to 10ciu poręczycieli itp. Dziwne koszta..I z stąd ta cena kosmiczna.. http://www.superestudio.com/tienda/productos.asp zamawiam z tej stronki bardzo wiele ostatniego czasu mimo kosztu transportu itp. ..jest jak najbardziej ok. jeżeli chodzi o jakość…metki co prawda z vitry nie ma;) , ale chyba nie metkę chodzi…zresztą vitra robi u nich pół produkty ( ramy do Alu itp.) ..ale temat vitry to inna bajka. Pozdrawiam serdecznie. :D
Napisano 10 Grudzień 200717 l Panton 3500 zł za sztukę.:D Może ktoś zna tańsze dojścia w Polsce? Wiesz…polskie ceny to 10ciu poręczycieli itp. Dziwne koszta..I z stąd ta cena kosmiczna.. http://www.superestudio.com/tienda/productos.asp zamawiam z tej stronki bardzo wiele ostatniego czasu mimo kosztu transportu itp. ..jest jak najbardziej ok. jeżeli chodzi o jakość…metki co prawda z vitry nie ma;) , ale chyba nie metkę chodzi…zresztą vitra robi u nich pół produkty ( ramy do Alu itp.) ..ale temat vitry to inna bajka. Pozdrawiam serdecznie. :D podróbki są do dupy. osobiście nie polecam. jak mnie nie stać na vitre o kupuje pedrali. też fajne, też włoskie, a tańsze. poza tym panton jest w dwóch wersjach. pierwszy wykonywany do dziś techniką dostępną w czasach kiedy rozpoczęto jego produkcję. on rzeczywiście kosztuje w okolicach wspomnianych 3500pln. ta wersja jest w połysku. vitra wprowadziła jednak wersję produkowaną w sposób w jaki sie współcześnie produkuje meble z tworzywa. metoda szybsza i tańsza... ta wersja charakterysuje sie tym, że jest matowa i kosztuje w okolicach 700 pln.
Napisano 10 Grudzień 200717 l No nic arch, trzeba to wreszcie zacząc produkowac w Polsce za bezcen i zbic na tym fortunę, hehe. :)
Napisano 11 Grudzień 200717 l Autor Tak, widziałem te matowe pantonki, jedno z wrocławskich kin ma takie w głównym hallu, jest ich tam ok 100 i wszystkie czarne, wyglądają jakby były z "chińskiego śmierdzącego toksynami plastiku". :) Nie wiecie czy są przeźroczyste Pantony? Wyrenderowałem sobie takie ostatnio i fajnie wyglądały.
Napisano 12 Grudzień 200717 l :) Nie wiecie czy są przeźroczyste Pantony? Wyrenderowałem sobie takie ostatnio i fajnie wyglądały. nie ma. http://vitra.com/folder/Panton_Chair.pdf