Napisano 2 Grudzień 200717 l Witam wszystkich zgromadzonych ;) Chciałbym przedstawić moje najnowsze wypociny. Jest to drugi pojazd jaki w życiu zrobiłem (nie licząc pewnego innego projektu, który porzuciłem). Render wykonany w Vray 1.5. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania :)
Napisano 2 Grudzień 200717 l Model nie jest wolny od błędów ale generalnie wrażenie pozytywne. Teraz sam walczę z viperem i wiem ,że te jego kształty czasem zaginają. Brak dobrego wnętrza daje się we znaki no i mogłeś posiedzieć na materiałami jeszcze trochę :)
Napisano 2 Grudzień 200717 l Pierwszy render wydaje sie być nawet zacny a model choć nie znam dobrze vipera chyba ma małe niedoróbki, ale bardzo małe:) 2 render już mi sie tak nie podoba, masz zamiar z nim coś jeszcze robić że dałeś do wipa? A tak poza tym viper mógł by być całkiem ładny gdyby nie ten dach:P EDIT: teraz jeszcze zauważyłem że perspektywa tła jest zła w stosunku to podłoża na którym stoi viper.
Napisano 2 Grudzień 200717 l Freedom Fighter: A idź mi :) Viper ma fajny dach i koniec kropka . :) Może trochę jakby ktoś na niego upadł z 2 piętra ale FAJNY ;)
Napisano 2 Grudzień 200717 l Autor Witam - dzieki za komenty. Nvidia - mnie się dach też bardzo podoba - inny niż wszystkie ;) Freedom Fighter - Perspektywe jeszcze poprawie. Temat jest w Wipie bo chcę jeszcze parę pierdółek poprawić :)
Napisano 2 Grudzień 200717 l A czyli dopracujesz prace :] To fajnie, i powodzenia :) Fajny kontrast między naszmi wątkami jest.... twój stary viper i mój z 2005r :)
Napisano 2 Grudzień 200717 l Ogolnie ladnie,ale kola w ziemi,krzywe blachy ,dziwne krawedzie i ten dach cos mi nie pasuje ogolnie fajna sceneria.Praca zasluguje na 4-
Napisano 2 Grudzień 200717 l Autor Skateforlife - Jesli chodzi o kola to jest to zamierzone (żeby samochod nie stał jak na plastikowych kółeczkach to opnki są troche płaskawe przy styku z ziemia - na każdym parkingu to zobaczysz:P, dach - jak najbardziej jak w orginale, krzywe blachy - prosiłbym o wskazanie konkretnych miejsc co bym mogł poprawić bo gadać duzo kazdy potrafi :D
Napisano 2 Grudzień 200717 l Autor Dziex Ardeni :) Jestem w trakcie robienia jeszcze innych projektów, które przedstawie, Viperka tez jeszcze bede poprawiał tu i tam ;)
Napisano 2 Grudzień 200717 l To ja po Tobie pojadę;) Żartuję oczywiście. Hmm. Od czego zacząć. Podejrzewam, że wzorowałeś się na modelu w jakiejś skali. Prawda? Koła-felgi nie takie. Tak wpuszczone ramiona w obręcz miał concept car z 1989 roku. Do tego na mocowanie śrub jest zaślepka z logiem Viper'a.Popraw:) Dach-ujdzie, i niech wszyscy nie marudzą bo akurat dach w Viperze taki był. Przyczepić się można najwyżej do kształtu przy szybie. Szyby boczne-nie tak wyglądały (chyba, że masz jakieś fotki). Właściwie to trudno to było nazwać szybą. To był dodatek do dachu:) Wydech-zły kształt i kąt rury Lusterka-za wysokie Światła przednie-za małe, chyba, że mi się wydaje przez perspektywę:) Jak chcesz więcej wskazówek to pisz na gg. Ogólnie samo nadwozie byłoby ładne gdyby nie te podstawowe błędy. Myślę, że jak się przyłożysz to wyjdzie bardzo ładny model.
Napisano 2 Grudzień 200717 l Autor Witam. Jeśli chodzi o szybe i wogóle kształy to sugerowałem się tymi oto fotkami: http://www.autosoldalak.hu/galeria/galleries/Autok/Dodge/Dodge_Viper_RT_10_red_st.jpg http://www.epuzzle.com.pl/epuzzle/os/catalog/images/castor/1000/fd/100606.jpg[/color] http://mr.san.diinoweb.com/files/viper.jpg Co do zaslepek (i nie tylko) - cóż zależy od modelu i gustu ;) Wogóle viper jest samochodem gdzie wariacje nadwoziowe i szczegółowe są nieskończone ;) Co widac nawet po samych zdjęciach :D
Napisano 2 Grudzień 200717 l I te wariacje mnie drażnią:) Wiedziałem, że lecisz po modelu bburago:) Poszukaj w sieci zdjęć orginalnej bocznej szyby. To taka odsuwana do tyłu:) I zmień te fele bo to nie wariacja a niedopatrzenie ;)
Napisano 2 Grudzień 200717 l Autor Ale mnie się podobaja te wariacje i taki kierunek obrałem - przy tym zostane ;) Pod ostatnim linkiem widac fele, na ktorych ja sie wzorowałem ;]
Napisano 2 Grudzień 200717 l To zmień temat wątku na burago viper rt/10 :> W dodatku targa ;) Dirk ma racje co do poprawek, ja dodam tylko że okolice przednich reflektorów sprawiają wrażenie zerowej grubości maski. Ale ogólnie i na pierwszy rzut oka całkiem udany model ;)
Napisano 3 Grudzień 200717 l bardzo fajny :) podoba mi sie :) ale...tylnia felga -to wcisniecie jej do srodka bylo moim zdaniem ok dopóki...go nie zobaczylem:P dal bym z tylu takie jak z przodu ale zapewny ty widziales obie wersje wiec moze nie mam racji.pozdrawiam :)
Napisano 4 Grudzień 200717 l Autor W weekend zabiorę sie do poprawek (uczelnia absorbuje strasznie dużo czasu) - na pierwszy rzut poleci boczna szyba, perspektywe tła już poprawiłem (w końcu nie jest powiedziane, ze parking musi być wzgledem miasta pod kątem prostym :P), nastepnie dodam zaslepki i kilka poprawek kosmetycznych. Zapodam siateczki i finalne rendery. Acha no i obniże lusterka bo faktycnzie z nimi przegiąłem. Pozdrawiam :)
Napisano 4 Grudzień 200717 l Tło na razie zostaw i zajmij się modelem:) Kibicuję Ci ponieważ przynajmniej TT nie robisz;)
Napisano 4 Grudzień 200717 l lampy musisz poprawić bo kształt jest inny, dach aż takich wypukłości nie ma, te felgi też tak nie wyglądają (są za płaskie) reszta ok, ale za amerykanami nie przepadam ;)
Napisano 6 Grudzień 200717 l Modelik jak dla mnie początkującego prześliczny, chociaż ta boczna szyba wygląda serio niepraktycznie ;D Najbardziej drażniącą mnie rzeczą jest coś, a'la HDR z gier w 2 renderku. Jak ja nie lubię takich rażąco-rozświetlająco-delikatnych świateł. Jedyne co to powoduje u mnie to efekt mgły przed oczami. Ani to ładne ani rzeczywiste. Oczywiście to moje zdanie ;D
Napisano 9 Grudzień 200717 l Wydaje mi sie, że troche za płaska maska. Na fotkach jest bardziej zaokrąglona.