Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja bym dal jasniejsze niebo. Krzak po prawej stronie brzydki, wyglada to jak male plamy, nie trzyma sie kupy

Napisano

Budynek po prawej mi sie nie podoba. Jak powyginałeś brzegi dachówek ? Mi to wygląda na Photoshopa ;]. Oświetlenie ok.

Napisano

cos jeszcze nie tak z ustawieniami sceny... cien tak ostry jakby to wszystko dzialo sie na kisiezycu... textury budynku za to fajne ale jak ktos wczesniej wspomnial, brakuje bumpa.

Pejs!

Napisano

i DACHóWKA BUDYNKU NA WPROST W FOTOSZOPIE DOROBIONA znaczy się krawędź.

sry za caps lock :p

Napisano
  • Autor

Hello!

Xiz0r: Wiem, ale tak mi sie podoba:) Praca niekomercyjna, wiec niech tak bedzie!

Johny: Niebo mi sie podoba! Ale dzieki.

Slayer2004: tak to "było" w PS, ale juz skazowałem - w update juz nie ma. Psakudne to bylo nie ? :)

Bonifatz: ten cien, masz racje ale jak go zmiekczyc na razie nie wiem:)

SoAd: Juz skasowane:)

Pozdro!

Napisano

- brakuje Ambient Occulsion prepasa w tym wszystkim (płasko jakoś jest) polecam fajny plug-in VRay ambient occlusion 2.0 i zabawe w photoshopie

- krzak sztucznie się łączy ze scianą po prawej (tzn brakuje cienia tam na scianie)

+ fajne tekstury :)

Sugestia (na księżycowe cienie): jesli uzywasz vraysun (a chyba tak) to zwieksz rozmiar słońca (daj tak z 2-4) i subdivision (daj z 24-32) - i zobacz co sie stanie [poza tym ze czas renderu wzrośnie :D )

Napisano

na 1 minutowy obrazek wiszący gdzieś na ścianie albo w gazecie to luz uszlo by ale pod lupom to wole nie pisać :D :P jednym slowem ... one sec pic ;]

Napisano
  • Autor

Hello!

Loki: Bardzo dziekuje! Lubie sie uczyc nowych sztuczek. Z sloncem zobacze. Te slowa o ambient itd sa dla mnie z ksiezyca - nic nie czaje:) Ale poznam. dzieki tez za link!

D4D4L: Thanks! Dokladnie jest jak mowisz - robilem ta scenke jakies 2-3 H wieczorem w niedziele. Chodzilo mi o uzyskanie czegos w miare prostego ale fotorealistycznego - mysle ze sie udalo ... w 20 % :)

Pozro!

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności